مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

8,818
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر اسانس شش گیاه دارویی در کنترل باکتری سالمونلا در مقایسه با آنتی بیوتیک استرپتومایسین

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 33

چکیده

 بررسی اثرات ضد میکروبی گیاهان دارویی می تواند ما را در رسیدن به روشی پایدار در کنترل عوامل بیماری زا رهنمون سازد. باکتری سالمونلا یکی از عوامل مهم ایجاد بیماری های عفونی در انسان و دام می باشد. از این رو آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با هفت تیمار و سه تکرار و به روش سنجش حساسیت به روش انتشار از دیسک بر اساس روش استاندارد bauer-kirby, بر روی اثرات ضد باکتریایی اسانس خالص شش گونه گیاه دارویی: نعناع فلفلی(Mentha piperita), اویشن باغی(Thymus vulgaris), رزماری(Rosmarinus officinalis), زیره سیاه (Bunium persicum), اکالیپتوس (Eucalyptus globulus) و بومادران (Achillea millefolium) و همچنین اثر آنتی بیوتیک استرپتومایسین بر روی پنج باکتری سالمونلای جدا شده از پوسته تخم مرغ و دو نمونه استاندارد سالمونلا تایفی موریوم (Salmonella typhimurium) و سالمونلا اینتریتیدیس (Salmonella enteritidis) تهیه شده از موسسه رازی اجرا گردید. نتایج حاصله نشان دهنده اثرات بازدارندگی معنی دار اسانس گیاهان مذکور بر روی رشد باکتری سالمونلا بود. بیشترین و کمترین اثر به ترتیب در اسانس اویشن باغی (میانگین قطر هاله ممانعت از رشد باکتری, 6/25 میلی متر) و اکالیپتوس (میانگین قطر هاله ممانعت از رشد باکتری, 4/3 میلی متر) مشاهده گردید. بر طبق نتایج این تحقیق پیشنهاد می گردد که شاید بتوان از اسانس آویشن باغی در کنترل باکتری سالمونلا استفاده گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فلاحی، جبار، عبادی، محمدتقی، رضوانی مقدم، پرویز، هدایتی، مهدی، و طریقی، سعید. (1389). بررسی اثر اسانس شش گیاه دارویی در کنترل باکتری سالمونلا در مقایسه با آنتی بیوتیک استرپتومایسین. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 6(1 (مسلسل 26))، 25-33. SID. https://sid.ir/paper/97170/fa

    Vancouver: کپی

    فلاحی جبار، عبادی محمدتقی، رضوانی مقدم پرویز، هدایتی مهدی، طریقی سعید. بررسی اثر اسانس شش گیاه دارویی در کنترل باکتری سالمونلا در مقایسه با آنتی بیوتیک استرپتومایسین. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1389؛6(1 (مسلسل 26)):25-33. Available from: https://sid.ir/paper/97170/fa

    IEEE: کپی

    جبار فلاحی، محمدتقی عبادی، پرویز رضوانی مقدم، مهدی هدایتی، و سعید طریقی، “بررسی اثر اسانس شش گیاه دارویی در کنترل باکتری سالمونلا در مقایسه با آنتی بیوتیک استرپتومایسین،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 6، no. 1 (مسلسل 26)، pp. 25–33، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97170/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا