مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

763
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کاهش سطوح مکمل ویتامینی در جیره های بر پایه گندم و جو بر کیفیت گوشت و آنزیم های داخلی شاخص کمبود ویتامین در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 61

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر کاهش سطوح مکمل ویتامینی بر عملکرد و کیفیت گوشت جوجه های تغذیه شده با جیره های بر پایه گندم و جو در سیستم پرورش قفس طی دوره پایانی صورت گرفت. تعداد 112 قطعه جوجه نر سویه راس 308 در سن 29 روزگی به 28 گروه 4 قطعه ای با هفت تیمار و چهار تکرار تقسیم شدند. در سنین 35 و 42 روزگی, وزن زنده و مصرف خوراک هر یک از تکرارها انازه گیری و مصرف خوراک روزانه, افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی محاسبه گردید. در دو مقطع زمانی 35 و 42 روزگی از یک پرنده در هر تکرار به منظور تعیین میزان آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلکالین فسفاتاز (ALP) به عنوان شاخصی از کمبود ویتامین های E,B6 و D3 خونگیری شد و پس از ذبح, ران این پرندگان به منظور ارزیابی اکسیداسیون بافتی (TBARS) به مدت 6 ماه منجمد شد. نتایج نشان داد که که پرنده های تغذیه شده با جیره های حاوی سطوح مختلف مکمل ویتامینی در مقطع زمانی 35-29 روزگی تفاوت معنی داری از نظر فراسنجه های عملکرد رشد و آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز نداشتند (P>0.05), در حالی که در سن 42-36 روزگی پرنده های تغذیه شده با جیره فاقد مکمل ویتامینی (سطح صفر) از نظر این فراسنجه ها, با دیگر پرندگان تغذیه شده با سطوح مختلف مکمل ویتامینی اختلاف معنی داری داشتند (P<0.05). نتایج حاصل از ارزیابی اکسیداسیون بافتی و آنزیم آلکالین فسفاتاز نشان داد که در سن 35 روزگی نمونه های حاصل از جوجه های تغذیه شده با جیره های فاقد مکمل ویتامینی تفاوت معنی داری از نظر میزان آنزیم آلکالین فسفاتاز و اکسیداسیون بافتی با بافت های دیگر پرندگان تغذیه شده با سطوح مختلف مکمل ویتامینی داشتند (P<0.05). همچنین جوجه های تغذیه شده با جیره های فاقد مکمل ویتامینی و جیره های حاوی 33 درصد مکمل ویتامینی با دیگر سطوح مختلف ویتامین در سن 42 روزگی تفاوت معنی داری از نظر میزان اکسیداسیون بافتی داشتند (P<0.05). لذا با توجه به نتای بدست آمده به نظر می رسد امکان کاهش سطح مکمل ویتامینی در جیره دوره پایانی جوجه های گوشتی در سیستم پرورش قفس تا 66 درصد سطح رایج فعلی بدون تاثیر منفی بر عملکرد و کیفیت گوشت منجمد شده میسر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مروج، حسین، و اله یاری شهراسب، مجید. (1390). تاثیر کاهش سطوح مکمل ویتامینی در جیره های بر پایه گندم و جو بر کیفیت گوشت و آنزیم های داخلی شاخص کمبود ویتامین در جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 7(4 (مسلسل 33))، 53-61. SID. https://sid.ir/paper/97177/fa

    Vancouver: کپی

    مروج حسین، اله یاری شهراسب مجید. تاثیر کاهش سطوح مکمل ویتامینی در جیره های بر پایه گندم و جو بر کیفیت گوشت و آنزیم های داخلی شاخص کمبود ویتامین در جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1390؛7(4 (مسلسل 33)):53-61. Available from: https://sid.ir/paper/97177/fa

    IEEE: کپی

    حسین مروج، و مجید اله یاری شهراسب، “تاثیر کاهش سطوح مکمل ویتامینی در جیره های بر پایه گندم و جو بر کیفیت گوشت و آنزیم های داخلی شاخص کمبود ویتامین در جوجه های گوشتی،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 7، no. 4 (مسلسل 33)، pp. 53–61، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97177/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button