مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

920
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات پری بیوتیک، اسید آلی و آنتی بیوتیک محرک رشد بر هیستومورفومتری روده باریک جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 37

چکیده

 این آزمایش به منظور مقایسه اثرات پری بیوتیک (محتوی مانان الیگوساکارید و بتاگلوکان), اسید بوتیریک و باسیتراسین به عنوان محرک رشد, بر هیستومورفومتری روده باریک جوجه های گوشتی انجام گرفت. یکصد و نود و دو قطعه جوجه گوشتی یک روزه به چهار گروه آزمایشی تقسیم شدند و هر گروه شامل 4 تکرار بود. گروه 1 به عنوان شاهد (جیره پایه), گروه 2, جیره پایه همراه پری بیوتیک, گروه 3, جیره پایه همراه اسید آلی و گروه 4, جیره پایه همراه باسیتراسین به عنوان محرک رشد به مدت 42 روز دریافت کردند. جهت بررسی هیستومورفومتری, قسمت های روده باریک نمونه برداری شده و روش های معمول بافت شناسی استفاده گردید. برش ها با هماتوکسیلین-ائوزین رنگ آمیزی شده و ارتفاع و قطر کرک ها و عمق کریپت ها اندازه گیری گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که پری بیوتیک سبب بهبود معنی دار (P<0.05) نسبت ضریب تبدیل غذایی در 22 تا 42 روزگی و کل دوره آزمایش نسبت به گروه شاهد و گروه تغذیه شده با اسید آلی گردید. همچنین گروه آنتی بیوتیک سبب بهبود در نسبت ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با جوجه های تغذیه شده با اسید آلی (P<0.05), در حالی که آنتی بیوتیک و اسید آلی تاثیری در مقایسه با گروه شاهد نداشت (P>0.05). افزودن پری بیوتیک یا آنتی بیوتیک منجر به افزایش ارتفاع کرک در دوازدهه شد (P<0.001). پری بیوتیک قطر کرک را در دوازدهه و ایئوم در مقایسه با دیگر گروه ها افزایش داد و عمق کریپت در دوازدهه در گروه های آنتی بیوتیک و اسید آلی در مقایسه با گروه پریی بیوتیک و شاهد افزایش یافت (P<0.01). این مطالعه نشان داد که افزودن پری بیوتیک به جیره جوجه های گوشتی, می تواند سطح جذب مواد غذایی و عملکرد را افزایش دهد. ولی اسید بوتیریک به عنوان یک محرک رشد عمل نمی نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صیرفی، رضا، شهروز، رسول، و سلطانعلی نژاد، فرهاد. (1390). مقایسه اثرات پری بیوتیک, اسید آلی و آنتی بیوتیک محرک رشد بر هیستومورفومتری روده باریک جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 7(4 (مسلسل 33))، 31-37. SID. https://sid.ir/paper/97179/fa

    Vancouver: کپی

    صیرفی رضا، شهروز رسول، سلطانعلی نژاد فرهاد. مقایسه اثرات پری بیوتیک, اسید آلی و آنتی بیوتیک محرک رشد بر هیستومورفومتری روده باریک جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1390؛7(4 (مسلسل 33)):31-37. Available from: https://sid.ir/paper/97179/fa

    IEEE: کپی

    رضا صیرفی، رسول شهروز، و فرهاد سلطانعلی نژاد، “مقایسه اثرات پری بیوتیک, اسید آلی و آنتی بیوتیک محرک رشد بر هیستومورفومتری روده باریک جوجه های گوشتی،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 7، no. 4 (مسلسل 33)، pp. 31–37، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97179/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button