مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پودر سیر تازه بر فعالیت تام آنتی اکسیدان و مالون دی آلدهید سرم جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 38 | صفحه پایان 45

چکیده

 رادیکال های آزاد در اثر عوامل مختلفی در بدن تولید شده و دارای اثرات فیزیولوژیک و پاتولوژیک متنوعی می باشند. افزایش این عوامل با ایجاد استرس اکسیداتیو در پاتولوژنز برخی از بیماری های انسان و حیوانات نقش دارند. از آنجایی که پودر سیر در جیره طیور مورد استفاده قرار می گیرد بر آن شدیم تا اثر پودر سیر را بر وضعیت اکسیداتیو و آنتی اکسیداتیو سرم جوجه های گوشتی در سنین مختلف مورد ارزیابی قرار دهیم. بدین منظور 144 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه از سویه راس در سن 21 روزگی به طور تصادفی به چهار گروه و 3 تکرار تقسیم شدند. به جیره غذایی این گروه ها صفر درصد (گروه شاهد), %1, %2 و %4 پودر سیر تهیه شده از سیر تازه اضافه شد. در سنین 35 و49  روزگی 15 قطعه جوجه از هر گروه جهت اندازه گیری مقادیر مالون دی آلدهید (MDA) و فعالیت تام آنتی اکسیدان (TAA) در سرم خون گیری شدند. بعلاوه میزان مصرف غذا, افزایش وزن و ضریب تبدیل نیز در هفته های 4, 5, 6 و 7 اندازه گیری شد. براساس نتایج به دست آمده, مقدار MDA در گروه های %2 و %4 در سن 35 روزگی بیشتر از گروه کنترل بود (P<0.05). میزان TAA در سن 35 روزگی در گروه %4 و در سن 49 روزگی در گروه های %2 و %4 کاهش معنی داری را نشان داد (P<0.05). اضافه کردن پودر سیر به جیره هیچ گونه اختلاف معنی داری در میزان دان مصرفی, افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی ایجاد نکرد. براساس این تحقیق, ودر سیر تازه باعث افزایش استرس اکسیداتیو و کاهش دفاع تام آنتی اکسیدان در سرم جوجه های گوشتی سالم می شود که شاید بیانگر نقش تنظیم کننده پودر سیر بر هومئوستاز ردوکس (تعادل بین اکسیدان ها و آنتی اکسیدان ها) باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فاطمی طباطبایی، سیدرضا، شهریاری، علی، جعفری، رمضانعلی، و عساکره، ناصر. (1388). اثر پودر سیر تازه بر فعالیت تام آنتی اکسیدان و مالون دی آلدهید سرم جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 5(3 (مسلسل 24))، 38-45. SID. https://sid.ir/paper/97197/fa

    Vancouver: کپی

    فاطمی طباطبایی سیدرضا، شهریاری علی، جعفری رمضانعلی، عساکره ناصر. اثر پودر سیر تازه بر فعالیت تام آنتی اکسیدان و مالون دی آلدهید سرم جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1388؛5(3 (مسلسل 24)):38-45. Available from: https://sid.ir/paper/97197/fa

    IEEE: کپی

    سیدرضا فاطمی طباطبایی، علی شهریاری، رمضانعلی جعفری، و ناصر عساکره، “اثر پودر سیر تازه بر فعالیت تام آنتی اکسیدان و مالون دی آلدهید سرم جوجه های گوشتی،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 5، no. 3 (مسلسل 24)، pp. 38–45، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97197/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button