مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,003
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کیفیت آب های بسته بندی، تولید و عرضه شده در سطح شهر اهواز از نظر میزان سختی کل، شمارش کلی میکروبی و آلودگی احتمالی به کلی فرم ها

صفحات

 صفحه شروع 50 | صفحه پایان 57

چکیده

 در این بررسی تعداد 180 نمونه آب بسته بندی شده در ظروف 20 لیتری چند بار مصرف و نیز کیسه های یک لیتری یک بار مصرف طی دو فصل سرد و گرم ودر هر فصل 90 نمونه, از سه شرکت تولید کننده (از هر شرکت 30 نمونه در هر فصل) مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از تهیه نمونه ها, آزمون های مربوط به شمارش کلی میکروبی به روش پورپلیت, ارزیابی آلودگی احتمالی به کلی فرم ها به روش MPN و نهایتا تایید وجود باکتری اشریشیاکلی و همچنین ارزیابی میزان سختی کل در تمامی نمونه ها انجام گرفت. بر اساس نتایج حاصله از این تحقیق, میانگین شمارش کلی میکروبی آب های تولیدی شرکت های شماره یک, دو و سه در کل دوره به ترتیب 90.8±26.3, 46.92±9.41 و 8781±1082, CFU باکتری در هر میلی لیتر بود که در مقایسه با میزان استاندارد CFU 5×102) باکتری در هر میلی لیتر) فقط شرکت شماره سه, بالاتر از حد مجاز بود و اختلاف معنی دار با میزان استاندارد داشت. میانگین میزان کلی فرم در آب های تولیدی شرکت های شماره یک, دو و سه به ترتیب 0.993±0.342, 1.705±0.392 و 3.437±0.697 CFU باکتری در هر میلی لیتر بود که هر سه شرکت با استاندارد صفر ویژه آب های شرب بسته بندی شده, اختلاف معنی داری داشتند. همچنین تعداد و درصد نمونه های اشریشیاکلی مثبت در نمونه های آب هر یک از سه شرکت, 2 نمونه (3.3%) بود. تمامی نمونه ها آب های هر سه شرکت از نظر سختی کل در حد مقادیر مجاز اعلام شده توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران بودند. در مجموع تعداد و درصد نمونه های مطلوب (از نظر آزمون میکروبی و سختی کل) سه شرکت شماره یک, دو و سه به ترتیب 48 (80%), 42 (70%) و 15 (25%) نمونه بود. شرکت سه (تولید کننده بسته های آب یک لیتری) از این نظر با دو شرکت دیگر (تولید کننده بسته های 20 لیتری با ظروف چند بار مصرف) اختلاف معنی داری داشت. همچنین اختلاف معنی داری بین نمونه های مربوط به فصل سرد و فصل گرم سه شرکت از نظر کیفیت بهداشتی (فاکتورهای میکروبی و سختی کل) ملاحظه گردید. با توجه به نتایج حاصله از این بررسی, توجه بیشتر مراجع مسوول حافظ سلامتی جامعه به کارخانه های تولید کننده آب بسته بندی شده توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فضل آرا، علی، راسخ، عبدالرحمان، و سنگ تراش، فرزانه. (1386). بررسی کیفیت آب های بسته بندی, تولید و عرضه شده در سطح شهر اهواز از نظر میزان سختی کل, شمارش کلی میکروبی و آلودگی احتمالی به کلی فرم ها. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 3(4 (مسلسل 17))، 50-57. SID. https://sid.ir/paper/97249/fa

    Vancouver: کپی

    فضل آرا علی، راسخ عبدالرحمان، سنگ تراش فرزانه. بررسی کیفیت آب های بسته بندی, تولید و عرضه شده در سطح شهر اهواز از نظر میزان سختی کل, شمارش کلی میکروبی و آلودگی احتمالی به کلی فرم ها. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1386؛3(4 (مسلسل 17)):50-57. Available from: https://sid.ir/paper/97249/fa

    IEEE: کپی

    علی فضل آرا، عبدالرحمان راسخ، و فرزانه سنگ تراش، “بررسی کیفیت آب های بسته بندی, تولید و عرضه شده در سطح شهر اهواز از نظر میزان سختی کل, شمارش کلی میکروبی و آلودگی احتمالی به کلی فرم ها،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 3، no. 4 (مسلسل 17)، pp. 50–57، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97249/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button