مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

816
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات میکروبی و شیمیایی شیرخام در مراحل مختلف تولید تا ارسال به کارخانه در دامداری های سنتی استان فارس

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 88

چکیده

 این مطالعه با هدف شناسایی کانون های بحران و آلوده کننده در مسیر تولید شیرخام در دامداری های سنتی استان فارس انجام شد. با انتخاب 3 مرکز جمع آوری و 9 دامداری سنتی که شیر خود را به این مراکز تحویل می دادند, در طول یک سال 392 نمونه شیرخام از مراحل مختلف تولید شامل پستان دام, ماشین شیردوش, شیر در محل مرکز جمع آوری (بیدون), مخزن مرکز جمع آوری و ماشین حمل شیر در محل سکوی دریافت کارخانه اخذ شد و آزمایش های شمارش کلی میکروبی, کلی فرم, اشریشیاکلی, اسیدیته و pH روی این نمونه ها انجام گرفت. برای آنالیز یافته ها از روش GLM در نرم افزار SAS استفاده گردید. متوسط هندسی بار میکروبی نمونه های شیرخام در مراحل مختلف فوق به ترتیب 1.5×105, 7.5×105, 9.4×105, 8.3×106 و 6.2×106 واحد تشکیل دهنده کلنی در هر میلی لیتر (CFU ml-1) بود. بار میکروبی, شمارش کلی فرم و مقدار اسیدیته نمونه های شیرخام دامداری های سنتی در دو مرحله یکی در مرحله ماشین شیردوش و دیگری در مرحله مخزن مرکز جمع آوری نسبت به مراحل قبل افزایش معنی داری (p<0.0001) داشت. شمارش اشرشیاکلی در مرحله مخزن مرکز جمع آوری نسبت به مراحل قبل دارای افزایش معنی داری (p<0.0001) و مقدار pH دارای کاهش معنی داری (p<0.0001) بود. در تمام فصول سال, کلیه فاکتورهای اندازه گیری شده در نمونه های شیر مرکز جمع آوری نسبت به شیر مرحله پستان دام افزایش معنی داری داشتند. با توجه به نتایج این تحقیق و شناسایی مراحل ماشین شیردوش و مخزن مرکز جمع آوری به عنوان کانون های اصلی آلوده کننده شیرخام تولیدی در دامداری های سنتی استان فارس, فعالیت های اجرایی, آموزشی و تحقیقاتی می بایست در این نقاط متمرکز گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی، مجید، و شکرفروش، سیدشهرام. (1386). بررسی تغییرات میکروبی و شیمیایی شیرخام در مراحل مختلف تولید تا ارسال به کارخانه در دامداری های سنتی استان فارس. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 3(4 (مسلسل 17))، 81-88. SID. https://sid.ir/paper/97251/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی مجید، شکرفروش سیدشهرام. بررسی تغییرات میکروبی و شیمیایی شیرخام در مراحل مختلف تولید تا ارسال به کارخانه در دامداری های سنتی استان فارس. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1386؛3(4 (مسلسل 17)):81-88. Available from: https://sid.ir/paper/97251/fa

    IEEE: کپی

    مجید هاشمی، و سیدشهرام شکرفروش، “بررسی تغییرات میکروبی و شیمیایی شیرخام در مراحل مختلف تولید تا ارسال به کارخانه در دامداری های سنتی استان فارس،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 3، no. 4 (مسلسل 17)، pp. 81–88، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97251/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button