مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ارتباط پروتئین و انرژی جیره با اوره و لاکتوز شیر، اوره و گلوکز خون در میش های شیروار

صفحات

 صفحه شروع 24 | صفحه پایان 33

چکیده

 تعداد 16 راس میش از نژادهای ماکویی و قزل و با یک بره از ابتدا تا 4.5 ماه شیردهی جهت تعیین 1) مقادیر گلوکز و اوره خون, لاکتوز و اوره شیر, انرژی و پروتئین جیره, 2) تغییرات پارامترهای فوق در طول شیردهی و سرانجام 3) تعیین ارتباط و معادله رگراسیون بین پارامترهای غذا با خون و شیر انتخاب شدند. مقدار 5 میلی لیتر خون وداجی, 50 میلی لیتر شیر و 200 گرم غذا به صورت مخلوط از ابتدا تا 135 روز شیردهی به فاصله 15 روز و مجموعا 9 بار تهیه گردیدند. میانگین انرژی و پروتئین جیره به ترتیب 2.39 مگاکالری به ازای کیلوگرم ماده خشک غذا و 14.1 درصد ترکیب غذا محاسبه شد. میانگین گلوکز, اوره خون و شیر به ترتیب 48.6, 46.5 و 36.7 میلی گرم در دسی لیتر و لاکتوز شیر 4.8 درصد ماده خشک شیر تعیین گردیدند. میانگین پارامترهای خون و شیر اختلاف معنی داری را در طی 4.5 ماه شیردهی نشان داد (P<0.01). اوره خون و شیر سیر صعودی و گلوکز خون و لاکتوز شیر سیر نزولی را نشان دادند. آنالیز همبستگی ارتباط معنی دار بین اوره سرم و شیر (r=0.45), اوره سرم و پروتئین جیره (r=0.83), اوره شیر با انرژی (r=0.75) و پروتئین جیره (r=0.79), گلوکز سرم و اوره شیر (r=0.75), اوره سرم و لاکتوز شیر (r=0.24) را نشان داد (P<0.05). معادلات رگراسیون برای تخمین پروتئین و انرژی جیره با R2 0.72 و 0.42 تعیین گردیدند. لذا می توان گفت که مشاهده میانگین پارامترها در حدود توصیه شده در منابع و وجود اختلاف معنی دار در آنها دلالت بر متغیر بودن فعالیت های متابولیکی, اخذ و جذب غذا دارد. وجود رابطه بین اوره شیر با تمامی پارامترها, اوره خون و لاکتوز شیر با دیگر پارامترها و ایجاد معادله رگراسیون اهمیت و ارزش تشخیصی این پارامترها در تعیین وضعیت انرژی و پروتئین خام جیره را نمایان می سازد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رامین، علی قلی، آقازاده، علی، و کرمیان، تورج. (1386). ارزیابی ارتباط پروتئین و انرژی جیره با اوره و لاکتوز شیر, اوره و گلوکز خون در میش های شیروار. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 3(4 (مسلسل 17))، 24-33. SID. https://sid.ir/paper/97253/fa

    Vancouver: کپی

    رامین علی قلی، آقازاده علی، کرمیان تورج. ارزیابی ارتباط پروتئین و انرژی جیره با اوره و لاکتوز شیر, اوره و گلوکز خون در میش های شیروار. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1386؛3(4 (مسلسل 17)):24-33. Available from: https://sid.ir/paper/97253/fa

    IEEE: کپی

    علی قلی رامین، علی آقازاده، و تورج کرمیان، “ارزیابی ارتباط پروتئین و انرژی جیره با اوره و لاکتوز شیر, اوره و گلوکز خون در میش های شیروار،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 3، no. 4 (مسلسل 17)، pp. 24–33، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97253/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button