مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,428
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر پودر گیاهان آویشن و پونه بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 12 | صفحه پایان 25

چکیده

 تنش گرمایی از طریق ایجاد تغییرات فیزیولوژیک در بدن باعث بدتر شدن عملکرد در طیور می گردد. این تحقیق به منظور بررسی تأثیر پودر گیاهان آویشن و پونه در جیره ی جوجه های گوشتی بر عملکرد, خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی در شرایط تنش گرمایی دوره ای صورت گرفت. دویست قطعه جوجه ی نر یک روزه سویه ی راس در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار به ازای هر تیمار (10 جوجه در هر تکرار) استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره ی شاهد, 0.5 درصد پونه, 0.5 درصد آویشن و 0.5 درصد مخلوط آویشن و پونه بودند. نتایج نشان داد که وزن گیری در دروه ی پایانی و کل دوره با مصرف همه ی تیمارهای آزمایشی در مقایسه با شاهد افزایش پیدا می نماید (P<0.05). مصرف آویشن و مخلوط آویشن و پونه باعث کاهش ضریب تبدیل خوراک شدند (P<0.05). مصرف همه ی تیمارهای آزمایشی منجر به افزایش چربی حفره ی بطنی گردید ولی میزان افزایش ناشی از مصرف آویشن بالاتر از مقدار مربوط به پونه و یا مخلوط پونه و آویشن بود (P<0.05). مصرف پونه به تنهایی میزان تری گلیسرید خون را در مقایسه با سایر تیمارهای آزمایشی افزایش داد (P<0.05). هم چنین مصرف آویشن و پونه باعث کاهش اوره خون گردید (P<0.05). به علاوه جوجه های دریافت کننده ی آویشن هماتوکریت بالاتری در مقایسه با جوجه های دریافت کننده ی تیمار شاهد و دریافت کننده ی پونه داشتند (P<0.05). به طور کلی مصرف مجزا یا توام پودر آویشن و پونه احتمالا از طریق بهبود هضم خوراک و هم چنین کاهش آسیب های کلیوی باعث بهبود وزن گیری و ضریب تبدیل خوراک می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیرمحمدی، علی، دانشیار، محسن، و فرهومند، پرویز. (1394). بررسی تاثیر پودر گیاهان آویشن و پونه بر عملکرد, خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 11(4)، 12-25. SID. https://sid.ir/paper/97350/fa

    Vancouver: کپی

    پیرمحمدی علی، دانشیار محسن، فرهومند پرویز. بررسی تاثیر پودر گیاهان آویشن و پونه بر عملکرد, خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1394؛11(4):12-25. Available from: https://sid.ir/paper/97350/fa

    IEEE: کپی

    علی پیرمحمدی، محسن دانشیار، و پرویز فرهومند، “بررسی تاثیر پودر گیاهان آویشن و پونه بر عملکرد, خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 11، no. 4، pp. 12–25، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97350/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button