مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,767
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,103
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان- رزماری بر کیفیت و ماندگاری (shelf life) فیله ی تازه ی ماکیان در دمای یخچال

صفحات

 صفحه شروع 78 | صفحه پایان 90

چکیده

 گوشت سینه ی ماکیان (فیله) در سرتاسر جهان مورد استقبال مصرف کنندگان بوده اما مستعد فساد سریع می باشد. از این رو, صنایع امروزه درصدد یافتن فناوری جدید برای افزایش مدت ماندگاری آن هستند. به علاوه, تقاضای مشتریان برای مواد غذایی سالم تر (فاقد نگهدارنده های شیمیایی مرسوم) در دهه ی اخیر افزایش پیدا کرده است. کیتوزان یا فرم داستیله کیتین, پلی ساکاریدی است که در پوشش خارجی خرچنگ ها و میگوها و دیواره ی سلولی قارچ ها یافت می شود و ویژگی غیرسمی, زیست فروپاشی و زیست سازگاری آن به اثبات رسیده است. اسانس ها از گیاهان استخراج شده و طی دهه ها به خاطر داشتن فعالیت های بیولوژیکی شامل خواص آنتی اکسیدانی, ضد سرطانی و ضد میکروبی شناخته شده هستند. مطالعه ی حاضر جهت ارزیابی تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان 2 درصد حاوی اسانس 1 درصد رزماری روی ماندگاری و حفظ کیفیت گوشت سینه ی مرغ در دمای یخچال انجام گرفته است. نمونه ها به 3 گروه بدون پوشش (کنترل), تیمارشده با اسید استیک 1 درصد و غوطه ور شده در محلول کیتوزان حاوی اسانس رزماری تقسیم شدند. نمونه ها سپس در دمای یخچال (4±1 درجه ی سانتی گراد) به مدت 15 روز نگهداری شدند و در فواصل معین زمانی (روزهای 0, 3, 6, 9, 12 و 15) جهت آزمایش های میکروبیولوژیکی (شمارش باکتری های مزوفیل و سایکروفیل), شیمیایی (TVN ,TBA ,pH) و حسی (شکل ظاهری, میزان الاستیسیته عضلات, بو و رنگ) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج بررسی باکتریایی دلالت بر این داشت که پوشش دهی اثر معنی داری (p<0.05) بر کاهش شمارش باکتری های مزوفیل و سایکروفیل با حداقل 15 روز نگهداری را داشته است. همچنین نمونه های غوطه ور شده در کیتوزان حاوی اسانس رزماری میزان TVN ,TBA و pH کم تری از دو گروه دیگر در طول نگهداری نشان دادند و از نظر فاکتورهای حسی نیز نسبت به دو گروه دیگر باعث حفظ فاکتورهای حسی در سطح قابل قبول به مدت 15 روز گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فضل آرا، علی، پورمهدی بروجنی، مهدی، زارعی، مهدی، و کریمی، طاهره. (1396). تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان- رزماری بر کیفیت و ماندگاری (shelf life) فیله ی تازه ی ماکیان در دمای یخچال. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 13(1)، 78-90. SID. https://sid.ir/paper/97407/fa

    Vancouver: کپی

    فضل آرا علی، پورمهدی بروجنی مهدی، زارعی مهدی، کریمی طاهره. تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان- رزماری بر کیفیت و ماندگاری (shelf life) فیله ی تازه ی ماکیان در دمای یخچال. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1396؛13(1):78-90. Available from: https://sid.ir/paper/97407/fa

    IEEE: کپی

    علی فضل آرا، مهدی پورمهدی بروجنی، مهدی زارعی، و طاهره کریمی، “تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان- رزماری بر کیفیت و ماندگاری (shelf life) فیله ی تازه ی ماکیان در دمای یخچال،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 13، no. 1، pp. 78–90، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97407/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button