مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

915
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات جایگزینی تدریجی پودر ماهی با پودر سویا و مکمل آنزیم فیتار بر قابلیت هضم و ترکیبات عناصر لاشه فیل ماهی جوان (Huso huso)

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 14

چکیده

 جهت تعیین اثرات سطوح افزایش سطوح پودر سویا و مکمل آنزیم فیتاز در جیره بر قابلیت هضم پروتئین, انرژی و ماده خشک و همچنین ترکیبات عناصر لاشه فیل ماهیان جوان, هفت جیره با نیتروژن و انرژی یکسان, حاوی سطوح مختلف پودر سویا (40% و 70%) برای جایگزینی تدریجی با پودر ماهی (جیره شاهد) و سه سطح آنزیم فیتاز: صفر و 1000 و 2000 واحد بین المللی بر کیلوگرم (از فیتاز در جیره شاهد استفاده نشد) آماده شد و ماهیان با سه تکرار و در هر تکرار 10 قطعه ماهی (میانگین وزن 80.65±2.16 گرم) با این جیره های غذایی مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره 8 هفته ای تغذیه با جیره های آزمایشی, تفاوت معنی داری (P<0.05) در قابلیت هضم و ترکیبات عناصر معدنی لاشه در بین ماهیان تغذیه شده به جیره های آزمایشی مشاهده شد. جایگزینی تدریجی پودر ماهی با پودر سویا موجب کاهش معنی داری در قابلیت هضم پروتئین و انرژی و همچنین میزان فسفر و کلسیم لاشه شد (P<0.05). از طرف دیگر قابلیت هضم ماده خشک و میزان منیزیم لاشه تحت تاثیر جیره های غذایی قرار نگرفت (P>0.05). علاوه بر این افزودن آنزیم فیتاز موجب افزایش معنی داری در قابلیت هضم پروتئین و میزان فسفر و کلسیم لاشه شد (P<0.05). تفاوت معنی داری بین اثر جایگزینی, اثر آنزیم فیتاز و اثر متقابل در قابلیت هضم پروتئین, انرژی و ماده خشک و همچنین میزان منیزیم لاشه مشاهده نگردید (P>0.05). اگر چه اثر جایگزینی و اثر آنزیم فیتاز تفاوت معنی داری را در میزان فسفر و کلسیم لاشه نشان دادند (P<0.05). نتایج حاصل بیانگر آن است که جایگزینی پودر ماهی با پودر سویا موجب کاهش قابلیت هضم پروتئین و انرژی و همچنین کاهش میزان فسفر و کلسیم در لاشه فیل ماهیان جوان می شود. از طرف دیگر افزودن مکمل آنزیم فیتاز سبب بهبود قابلیت هضم پروتئین و افزایش میزان فسفر و کلسیم لاشه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسعدی، رضا، ایمانپور، محمدرضا، اصغری، مسعود، و عنایت غلام پور، طیبه. (1391). اثرات جایگزینی تدریجی پودر ماهی با پودر سویا و مکمل آنزیم فیتار بر قابلیت هضم و ترکیبات عناصر لاشه فیل ماهی جوان (Huso huso). مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 8(1 (مسلسل 34))، 5-14. SID. https://sid.ir/paper/97468/fa

    Vancouver: کپی

    اسعدی رضا، ایمانپور محمدرضا، اصغری مسعود، عنایت غلام پور طیبه. اثرات جایگزینی تدریجی پودر ماهی با پودر سویا و مکمل آنزیم فیتار بر قابلیت هضم و ترکیبات عناصر لاشه فیل ماهی جوان (Huso huso). مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1391؛8(1 (مسلسل 34)):5-14. Available from: https://sid.ir/paper/97468/fa

    IEEE: کپی

    رضا اسعدی، محمدرضا ایمانپور، مسعود اصغری، و طیبه عنایت غلام پور، “اثرات جایگزینی تدریجی پودر ماهی با پودر سویا و مکمل آنزیم فیتار بر قابلیت هضم و ترکیبات عناصر لاشه فیل ماهی جوان (Huso huso)،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 8، no. 1 (مسلسل 34)، pp. 5–14، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97468/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا