مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,784
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

818
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پرایمینگ بر واکنش جوانه زنی به دما در پنبه

صفحات

 صفحه شروع 44 | صفحه پایان 51

چکیده

 پرایمینگ یکی از روش های بهبود بذر است که می تواند باعث افزایش کارکرد بذر (جوانه زنی و سبز شدن) در شرایط تنش شود. این تحقیق به منظور بررسی پرایمینگ برروی جوانه زنی بذور پنبه تحت شرایط دمایی متفاوت انجام گرفت. تیمارها شامل 7 سطح دما (از 15 تا 45 درجه سانتی گراد با فاصله 5 درجه سانتی گراد) و دو سطح تیمار بذر (پرایمینگ شده و شاهد) بودند. برای پرایمینگ از روش هیدروپرایمینگ استفاده شد. در این روش بذر های پنبه رقم سای اکرا 324 به مدت 16 ساعت در آب در دمای 25 درجه سانتی گراد قرار داده شدند. نتایج نشان داد که تیمار پرایمینگ توانست بر روی مولفه های جوانه زنی موثر باشد. بذرهای پرایمینگ شده جوانه زنی سریع تر و یکنواخت تری در همه دماها برای رسیدن به 10 و 90 درصد حداکثر جوانه زنی خود داشتند. تیمار پرایمینگ روی واکنش جوانه زنی به دما نیز تاثیر گذاشت؛ بذرهای پرایمینگ شده در دامنه وسیع تری از دما, با دمای پایه کمتر و دمای سقف بالاتری جوانه زدند. دمای مطلوب برای جوانه زنی بذرهای شاهد, 38 درجه سانتی گراد و برای بذرهای پرایمینگ شده 35 تا 45 درجه سانتی گراد بود. در نتیجه پرایمینگ جوانه زنی بذرهای پنبه را تحت دامنه وسیعی از دما بهبود داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکرم قادری، فرشید، سلطانی، الیاس، سلطانی، افشین، و میری، علی اصغر. (1387). تاثیر پرایمینگ بر واکنش جوانه زنی به دما در پنبه . علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(3)، 44-51. SID. https://sid.ir/paper/9747/fa

    Vancouver: کپی

    اکرم قادری فرشید، سلطانی الیاس، سلطانی افشین، میری علی اصغر. تاثیر پرایمینگ بر واکنش جوانه زنی به دما در پنبه . علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(3):44-51. Available from: https://sid.ir/paper/9747/fa

    IEEE: کپی

    فرشید اکرم قادری، الیاس سلطانی، افشین سلطانی، و علی اصغر میری، “تاثیر پرایمینگ بر واکنش جوانه زنی به دما در پنبه ،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 3، pp. 44–51، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9747/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button