مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

845
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر بتائین جایگزین شده با متیونین بر عملکرد، کیفیت لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی در شرایط دمایی عادی و تنش گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 23

چکیده

 این آزمایش جهت ارزیابی اثر بتائین جایگزین شده با متیونین بر عملکرد, خصوصیات لاشه و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی در شرایط دمایی تنش گرمایی و بدون تنش اجرا گردید. بدین منظور از 288 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه تجاری راس 308 در یک دوره 42 روزه استفاده شد. تمام جوجه ها تا 21 روزگی در شرایط محیطی عادی پرورش یافتند اما از 22 تا 42 روزگی تعداد 144 تا از جوجه ها تحت شرایط دمایی عادی (23 درجه سانتی گراد) و بقیه جوجه ها در یک سالن مجزا تحت استرس گرمایی (دمای 35-23 درجه سانتی گراد) قرار گرفتند. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل (3´2) در چهار تکرار و 12 جوجه در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح مختلف جایگزینی بتائین با متیونین (0, 13, 26 درصد) در دو شرایط دمایی استرس و بدون استرس بودند. جیره جوجه های پرورش یافته در هر دو شرایط دمایی شامل جیره آغازین و رشد بودند. تاثیر سطوح مختلف بتائین بر میانگین افزایش وزن در دوره 1-21 روزگی معنی دار بوده (P<0.05) ولی بر میانگین خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک معنی دار نمی باشد (P>0.05) مقایسه سطوح مختلف بتائین جایگزین شده با میتونین بر میانگین افزایش وزن, خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک در دوره های 22-42 و 1-42 روزگی نشانگر وجود اختلاف آماری معنی داری بین گروه های آزمایشی بود (P<0.05). بیشترین میانگین افزایش وزن و خوراک مصرفی و بهترین ضریب تبدیل خوراک متعلق به گروه تغذیه شده با جیره حاوی 13 درصد بتائین جایگزین شده با متیونین بود. اثر مکمل بتائین جایگزین شده با متیونین بر درصد گوشت سینه نیز معنی دار بود (P<0.05). از بین دو تیمار دمایی, تیمارهای تحت استرس افزایش وزن و مصرف خوراک کمتری داشته و ضریب تبدیل خوراک در این تیمار افزایش یافت. درصد وزن نسبی سینه, ران, قلب و کبد در تیمارهای تحت استرس در مقایسه با تیمارهای فاقد استرس به طور معنی داری کاهش یافت (P<0.05). بررسی اثر بتائین و تیمارهای دمایی بر فاکتورهای خونی نشانگر وجود افزایش معنی داری در غلظت گلوکز و تری گلیسرید بوده در حالی که اثر بتائین تنها بر غلظت تری گلیسرید معنی دار گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ثعلبی، فاطمه، بوجارپور، محمد، فیاضی، جمال، سالاری، سمیه، و نظری، محمود. (1391). ارزیابی اثر بتائین جایگزین شده با متیونین بر عملکرد, کیفیت لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی در شرایط دمایی عادی و تنش گرمایی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 8(1 (مسلسل 34))، 15-23. SID. https://sid.ir/paper/97471/fa

    Vancouver: کپی

    ثعلبی فاطمه، بوجارپور محمد، فیاضی جمال، سالاری سمیه، نظری محمود. ارزیابی اثر بتائین جایگزین شده با متیونین بر عملکرد, کیفیت لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی در شرایط دمایی عادی و تنش گرمایی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1391؛8(1 (مسلسل 34)):15-23. Available from: https://sid.ir/paper/97471/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه ثعلبی، محمد بوجارپور، جمال فیاضی، سمیه سالاری، و محمود نظری، “ارزیابی اثر بتائین جایگزین شده با متیونین بر عملکرد, کیفیت لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی در شرایط دمایی عادی و تنش گرمایی،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 8، no. 1 (مسلسل 34)، pp. 15–23، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97471/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا