مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

977
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

682
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خاصیت ضد باکتری اسانس روغنی دانه های زیره سیاه پرتودیده با تابش گاما

صفحات

 صفحه شروع 60 | صفحه پایان 64

چکیده

 خاصیت ضد باکتری اسانس روغنی استخراج شده از دانه های زیره سیاه پرتودیده با تابش گاما با روش های انتشار از دیسک و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC), مورد بررسی قرار گرفت. دانه های زیره سیاه در سیستم گاماسل 220 با منبع کبالت (60Co) 60 در دزهای صفر, 10 و 25 کیلوگری پرتودهی شدند. سپس اسانس روغنی نمونه ها با روش کلونجر استخراج و میزان خاصیت ضدباکتری آن ها با روش انتشار از دیسک بر روی چهارگونه باکتری اشریشیا کلی (ATCC 25922), سودوموناس آئروژنز (ATCC 27853), باسیلوس سوبتیلیس (ATCC 6633) و استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC 29213) در دو محیط کشت PCA و MHA بررسی شد. سپس قطر هاله های عدم رشد آن ها مورد مطالعه قرار گرفت. هم چنین اثر ضدباکتری اسانس روغنی با آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین, کلرامفنیکل و جنتامایسین در شرایط مشابه مقایسه شد. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) روغن ها نیز برروی سوسپانسیون باکتری های مذکور تعیین شد. نتایج به دست آمده, خاصیت ضد باکتری اسانس روغنی استخراج شده از دانه های زیره سیاه پرتودیده را نشان داد. به علاوه, مشخص شد که باکتری های گرم مثبت باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به اسانس روغنی حساسیت بیش تری در مقایسه با باکتری های گرم منفی اشریشیا کلی و سودوموناس آئروژنز دارند. نتایج هم چنین نشان داد که خاصیت ضدباکتری اسانس روغنی به دست آمده از دانه های زیره سیاه پرتو دیده با دز 25 کیلوگری کاهش ناچیزی داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیحون، مرضیه، رجایی، رسا، حسینی، سیده لیلا، شیخ نصیری، سارا، و سرابی، مونا. (1392). بررسی خاصیت ضد باکتری اسانس روغنی دانه های زیره سیاه پرتودیده با تابش گاما. مجله علوم و فنون هسته ای، 34(1 (مسلسل 63))، 60-64. SID. https://sid.ir/paper/97508/fa

    Vancouver: کپی

    سیحون مرضیه، رجایی رسا، حسینی سیده لیلا، شیخ نصیری سارا، سرابی مونا. بررسی خاصیت ضد باکتری اسانس روغنی دانه های زیره سیاه پرتودیده با تابش گاما. مجله علوم و فنون هسته ای[Internet]. 1392؛34(1 (مسلسل 63)):60-64. Available from: https://sid.ir/paper/97508/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه سیحون، رسا رجایی، سیده لیلا حسینی، سارا شیخ نصیری، و مونا سرابی، “بررسی خاصیت ضد باکتری اسانس روغنی دانه های زیره سیاه پرتودیده با تابش گاما،” مجله علوم و فنون هسته ای، vol. 34، no. 1 (مسلسل 63)، pp. 60–64، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97508/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا