مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,223
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش پتاسیم و گچ در کاهش صدمات ناشی از شوری آب آبیاری در گندم رقم تجن

صفحات

 صفحه شروع 120 | صفحه پایان 127

کلیدواژه

چکیده

 عملکرد در گندم می شود, اما پتاسیم و سولفات کلسیم موجب تقلیل صدمات ناشی از شوری می گردند. این تحقیق به منظور بررسی اثرات شوری آب آبیاری و کاربرد پتاسیم و گچ بر رشد و عملکرد گندم (Triticum aestivum L. cv. Tejan) انجام شد. بدین منظور چهار سطح پتاسیم (صفر, 0.4, 0.8 و 1.2 گرم اکسید پتاسیم در گلدان) از منبع سولفات پتاسیم, سه سطح گچ (صفر, 1.75 و 3.5 گرم گچ در گلدان) و پنج سطح از هدایت الکتریکی آب آبیاری 0.8 دسی زیمنس بر متر (آب چاه) 3, 6, 9 و 12 دسی زیمنس بر متر (مخلوط آب چاه و آب شور دریا) در شرایط گلدانی بصورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی بر روی عملکرد و اجزا عملکرد در سال زراعی 82-1381 مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش شوری آب آبیاری موجب کاهش ارتفاع, طول سنبله, طول و عرض برگ پرچم, وزن ماده خشک, تعداد پنجه, تعداد دانه در خوشه, وزن دانه در هر خوشه, وزن هزار دانه و عملکرد گندم گردید (0.01>P). مصرف پتاسیم در تیمارهای مختلف با تقلیل اثرات شوری موجب بهبودی اجزا عملکرد و تولید دانه شد. اثر متقابل پتاسیم و شوری بر ماده خشک, عملکرد دانه و وزنه هزار دانه در سطح یک درصد معنی دار شد. بعلاوه, مصرف گچ نیز بر وزن ماده خشک, تولید دانه و وزن هزار دانه تاثیر مثبت و معنی داری داشته است. اثر متقابل شوری و گچ بر وزن ماده خشک و وزن هزار دانه تاثیر معنی دار داشته و همچنین تاثیر متقابل رژیم آبیاری, پتاسیم و گچ بر عملکرد دانه و وزن هزار دانه در سطح یک درصد معنی دار شد.      

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بهمنیار، محمدعلی. (1384). نقش پتاسیم و گچ در کاهش صدمات ناشی از شوری آب آبیاری در گندم رقم تجن. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 12(3)، 120-127. SID. https://sid.ir/paper/9767/fa

    Vancouver: کپی

    بهمنیار محمدعلی. نقش پتاسیم و گچ در کاهش صدمات ناشی از شوری آب آبیاری در گندم رقم تجن. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1384؛12(3):120-127. Available from: https://sid.ir/paper/9767/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی بهمنیار، “نقش پتاسیم و گچ در کاهش صدمات ناشی از شوری آب آبیاری در گندم رقم تجن،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 12، no. 3، pp. 120–127، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9767/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button