مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,360
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

831
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع رایج در برخی محصولات غذایی ایران

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری های قلبی و عروقی عامل اصلی مرگ و میر در جهان هستند. رژیم های غذایی حاوی اسیدهای چرب اشباع, ترانس صنعتی و غیراشباع سیس اثرات مختلفی را بر روی چربی خون, مقاومت به انسولین, ترمبوز و آسیب عملکردی سلول های اندوتلیال ایجاد می کنند. بدین منظور هدف از این مطالعه اندازه گیری میزان انواع اسیدهای چرب در برخی از محصولات غذایی که به صورت متداول توسط ایرانیان مصرف می شود می باشد.روش کار: در این مطالعه مقطعی نمونه ها به صورت بسته بندی شده شامل 46 محصول مختلف از 7 گروه غذایی (روغن, کره, سس مایونز, پنیر پیتزا پروسس, فراورده پف کرده بلغور ذرت, چیپس و سوسیس) به صورت تصادفی سیستماتیک از سوپرمارکت ها تهیه شدند. اسیدهای چرب با استفاده از دما و روش استاندارد AOAC استخراج شدند و با استفاده از N- هگزان و متانول متیلاسون انجام شد و در پایان ترکیب اسید چرب جدا شده با استفاده از کروماتوگرافی گازی مجهز به آشکار ساز FID در حضور استاندارد مورد سنجش و آنالیز آماری با نرم افزار SPSS16 قرار گرفت.یافته ها: در مجموع 46 نمونه, پالمیتیک اسید (C16:0) بیشترین میزان اسیدهای چرب اشباع در گروه فراورده پف کرده بلغور ذرت با میزان 40.1 درصد بود که در مقایسه با سایر گروه های مورد آزمایش به طور معنا داری بالاتر بود (p<0.05). میزان اسیدهای چرب غیراشباع حاوی یک باند دوگانه سیس از %25.83 در گروه سس مایونز تا %55.35 در گروه روغن ها متغیر بود. اولئیک اسید (C18:1) بیشترین اسیدچرب غیراشباع بوده و بیشترین اسیدچرب حاوی چند باند دوگانه به میزان 60.26 درصد در گروه سس مایونزها دیده شد (p<0.05).نتیجه گیری: مقدار مجموع اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع در برخی گروه های غذایی مانند فراورده پف کرده بلغور ذرت, چیپس, پنیر پیتزا پروسس و کره بالا می باشد که می تواند تاثیر سوء بر سلامت مصرف کنندگان آن ها داشته باشد. بدین منظور نظارت بیشتر در نحوه ی تولید و وجود برچسب های غذایی در این محصولات غذایی, همچنین تعیین الگوی مصرف مناسب برای ارتقا سطح سلامت ایرانیان پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اسکندریون، محمدرضا، نجفی، محمد، تیموری، مریم، و پرتو، فرشته. (1395). بررسی میزان اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع رایج در برخی محصولات غذایی ایران. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 23(150)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/9856/fa

    Vancouver: کپی

    اسکندریون محمدرضا، نجفی محمد، تیموری مریم، پرتو فرشته. بررسی میزان اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع رایج در برخی محصولات غذایی ایران. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1395؛23(150):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/9856/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا اسکندریون، محمد نجفی، مریم تیموری، و فرشته پرتو، “بررسی میزان اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع رایج در برخی محصولات غذایی ایران،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 23، no. 150، pp. 1–10، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9856/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button