مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,484
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

913
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تولید زیستی و اثر ضد باکتریایی نانوذرات نقره تولید شده به وسیله عصاره آبی و متانولی گیاه عناب

صفحات

 صفحه شروع 112 | صفحه پایان 118

چکیده

 سابقه و هدف: اگرچه راه های مختلفی به منظور تولید نانوذرات وجود دارد, اما روش تولید زیستی به علت دارا بودن ویژگی هایی مانند عدم نیاز به مصرف انرژی و سازگاری با محیط زیست مورد توجه محقیقن واقع شده است. در مطالعه حاضر تولید زیستی و اثرات ضد باکتریایی نانوذرات نقره بوسیله عصاره میوه گیاه عناب مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: ابتدا عصاره آبی و متانولی میوه گیاه عناب با محلول نیترات نقره در غلظت نهایی 1 میلی مولار مجاور شد. پس از تغییر رنگ, محلول های واکنش به وسیله روش های اسپکتروفتومتری, پراش پرتوی ایکس و میکروسکوپ الکترونی عبوری مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت اثر ضد باکتریایی نانوذرات تولید شده در برابر برخی سویه های باکتریایی بیماری زا بررسی شد.یافته ها: محلول های حاوی نانوذرات دارای بیشینه چگالی نوری در طول موج 420 نانومتر بودند. وجود نانوذرات نقره بوسیله پراش پرتوی ایکس تایید شد. تصاویر میکروسکوپ الکترنی عبوری نشان داد که نانوذرات نقره تولید شده کروی شکل و با اندازه حدود 5 الی 50 نانومتر بودند. نتایج آزمون ضد میکروبی نشان داد که نانوذرات تولید شده اثر مناسبی را بر روی چهار باکتری مورد آزمایش داشتند. نانوذرات حاصله در مقایسه با محلول شاهد و نیز عصاره خالص گیاهان خواص ضد میکروبی بهبود یافته ای را دارا بودند.نتیجه گیری: به نظر می رسد که تولید زیستی نانوذرات با استفاده از عصاره گیاهان می تواند به افزایش خواص دارویی آنها کمک کند. در تحقیق حاضر نشان داده شد که خواص ضد باکتریایی عصاره های حاوی نانوذرات به شکل محسوسی افزایش یافت. افزایش دیگر خواص این نانوذرات می تواند در آینده مورد بررسی قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نیکبخت، مریم، و پورعلی، پرستو. (1394). بررسی تولید زیستی و اثر ضد باکتریایی نانوذرات نقره تولید شده به وسیله عصاره آبی و متانولی گیاه عناب. علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، 25(2)، 112-118. SID. https://sid.ir/paper/98871/fa

    Vancouver: کپی

    نیکبخت مریم، پورعلی پرستو. بررسی تولید زیستی و اثر ضد باکتریایی نانوذرات نقره تولید شده به وسیله عصاره آبی و متانولی گیاه عناب. علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی[Internet]. 1394؛25(2):112-118. Available from: https://sid.ir/paper/98871/fa

    IEEE: کپی

    مریم نیکبخت، و پرستو پورعلی، “بررسی تولید زیستی و اثر ضد باکتریایی نانوذرات نقره تولید شده به وسیله عصاره آبی و متانولی گیاه عناب،” علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، vol. 25، no. 2، pp. 112–118، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/98871/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button