مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,386
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

695
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات حفاظتی عصاره الکلی کلاله زعفران در مقابل سمیت کبدی سیسپلاتین در موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 251 | صفحه پایان 261

چکیده

 سابقه و هدف: سیسپلاتین به عنوان یک داروی ضدسرطانی مهم, برای کبد به شدت سمی می باشد. هدف از این مطالعه, ارزیابی اثرات محافظتی عصاره الکلی کلاله زعفران در برابر سمیت کبدی سیسپلاتین در موش صحرایی می باشد.روش بررسی: 40 سر موش صحرایی نر ویستار به طور تصادفی در پنج گروه هشت تایی, شامل 1- شاهد سالم, 2- شاهد مسموم 3- شاهد مثبت, 4 و 5- تیمار با عصاره, توزیع گردیدند. سیسپلاتین (0.4 میلی گرم بر کیلوگرم) روزانه و به مدت 8 هفته به صورت داخل صفاقی به گروه های 2 تا 5 تزریق شد. هم زمان, به گروه های 1 و 2 نرمال سالین (10 میلی لیتر بر کیلوگرم), به گروه 3 سیلیمارین (50 میلی گرم بر کیلوگرم) و به گروه های 4 و 5, عصاره الکلی کلاله زعفران (به ترتیب 40 و 80 میلی گرم بر کیلوگرم) گاواژ گردید. در پایان, سطح سرمی شاخص های آسیب کبد و عملکرد آنتی اکسیدان ها در هموژنات بافت کبد موش ها مورد سنجش قرار گرفت. آسیب شناسی بافتی نیز جهت ارزیابی درجات مختلف آسیب کبد انجام شد.یافته ها: در موش های دریافت کننده سیسپلاتین, عصاره الکلی کلاله زعفران و سیلیمارین, به طور معنی داری میزان آنزیم های شاخص عملکرد کبد و بیلی روبین تام را کاهش و سطوح آلبومین و پروتئین تام سرم را افزایش دادند. در این موش ها, عصاره و سیلیمارین به طور معنی داری میزان پراکسیداسیون لیپیدی را کاهش و سطوح آنتی اکسیدان ها را به صورت وابسته به دوز افزایش دادند. در آسیب شناسی بافتی, سیلیمارین و عصاره الکلی کلاله زعفران, آسیب کبدی ناشی از سیسپلاتین را بهبود بخشیدند, به طوری که تغییرات بافتی در توافق با یافته های بیوشیمیایی بودند.نتیجه گیری: عصاره کلاله زعفران احتمالا با خواص آنتی اکسیدانی خود, کبد موش های صحرایی را در برابر اثرات توکسیک سیسپلاتین محافظت می کند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهاجری، داریوش، و دوستار، یوسف. (1390). اثرات حفاظتی عصاره الکلی کلاله زعفران در مقابل سمیت کبدی سیسپلاتین در موش صحرایی. علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، 21(4 (پی در پی 66))، 251-261. SID. https://sid.ir/paper/98879/fa

    Vancouver: کپی

    مهاجری داریوش، دوستار یوسف. اثرات حفاظتی عصاره الکلی کلاله زعفران در مقابل سمیت کبدی سیسپلاتین در موش صحرایی. علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی[Internet]. 1390؛21(4 (پی در پی 66)):251-261. Available from: https://sid.ir/paper/98879/fa

    IEEE: کپی

    داریوش مهاجری، و یوسف دوستار، “اثرات حفاظتی عصاره الکلی کلاله زعفران در مقابل سمیت کبدی سیسپلاتین در موش صحرایی،” علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، vol. 21، no. 4 (پی در پی 66)، pp. 251–261، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/98879/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button