مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,279
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,666
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی روایی نسبی و پایایی دریافت گروه های غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 55

چکیده

 زمینه و هدف: در مطالعات اپیدمیولوژیک پرسشنامه بسامد خوراک (Food Frequency questionnaire = FFQ) معمولا مناسب ترین روش ارزیابی برنامه غذایی در طولانی مدت است که ارزیابی روایی و پایایی آن برای تعیین رابطه صحیح بین رژیم غذایی با بیماری ها امری ضروری می باشد. این مطالعه با هدف بررسی روایی نسبی و پایایی دریافت گروههای غذایی با استفاده از FFQ نیمه کمی در مطالعه قند و لیپید تهران انجام شد.روش کار: این مطالعه از نوع ارزیابی روایی و پایایی بود و بدین منظور 132 نفر در محدوده سنی 20 تا 75 سال (61 مرد و 71 زن) FFQ 168-قلمی را دوبار (FFQ1-FFQ2) به فاصله زمانی 14 ماه تکمیل نموده و هم چنین 12 یادآمد غذایی 24ساعته در 12 ماه متوالی جمع آوری شد. اولین یادآمد غذایی یک ماه بعد از تکمیل FFQ1 و یادآمد آخر یک ماه قبل از تکمیل  FFQ2پرسش شد. اقلام غذایی بر پایه مطالعات گذشته به هفده گروه غذایی تقسیم بندی شدند. با استفاده از روش Residual دریافت گروههای غذایی برای سن و انرژی دریافتی تعدیل گردید. ضرایب همبستگی اسپیرمن و Deattenuated و هم چنین مقایسه سهکهای دریافت گروههای غذایی از طریق آزمون کای دو بین میانگین 12 یادآمد غذایی 24 ساعته و FFQ2 برای تعیین روایی نسبی و ضرایب همبستگی Intraclass بین FFQ1 و FFQ2 برای تعیین پایایی FFQ به کار گرفته شد.یافته ها: میانگین سن و نمایه توده بدنی به ترتیب 35.5±16.8 سال و 25.5±5.2 کیلوگرم بر مترمربع بود. ضریب همبستگی اسپیرمن بعد از تعدیل اثر سن و Deattenuated برای روایی نسبی FFQ از 0.1 (چربی جامد) تا 0.77 (قندهای ساده) در مردان با میانگین 0.44 و از 0.12 (اسنک ها) تا 0.79 (قندهای تصفیه شده) در زنان با میانگین 0.42 متغیر بود. میانگین ضریب همبستگی Intraclass پس از تعدیل اثر سن و انرژی دریافتی برای پایایی FFQ, در مردان 0.51, (بالاترین مقدار در چای 0.91) و در زنان 0.59, (بالاترین مقدار در قندهای تصفیه شده 0.74) بود. میانگین درصد عدم توافق در مردان 7.3 و در زنان 9.3 بود. بیشترین درصد توافق برای گروه های غذایی اسنک ها و دسرها در مردان (%60.6) و چای و قهوه در زنان (%62.9) مشاهده گردید.نتیجه گیری: این مطالعه نشان می دهد که FFQ طراحی شده برای مطالعه قند و لیپید تهران برای اغلب گروههای غذایی, می تواند پایایی و روایی قابل قبول داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی اصفهانی، فیروزه، اصغری، گلاله، میرمیران، پروین، جلالی فراهانی، سارا، و عزیزی، فریدون. (1389). ارزیابی روایی نسبی و پایایی دریافت گروه های غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک: مطالعه قند و لیپید تهران. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 17(71)، 41-55. SID. https://sid.ir/paper/9920/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی اصفهانی فیروزه، اصغری گلاله، میرمیران پروین، جلالی فراهانی سارا، عزیزی فریدون. ارزیابی روایی نسبی و پایایی دریافت گروه های غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک: مطالعه قند و لیپید تهران. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1389؛17(71):41-55. Available from: https://sid.ir/paper/9920/fa

    IEEE: کپی

    فیروزه حسینی اصفهانی، گلاله اصغری، پروین میرمیران، سارا جلالی فراهانی، و فریدون عزیزی، “ارزیابی روایی نسبی و پایایی دریافت گروه های غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک: مطالعه قند و لیپید تهران،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 17، no. 71، pp. 41–55، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9920/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button