از دیدگاه طب سنتی ایران، هرگونه اختلال در عملکرد کبد، باعث به هم ریختن تعادل بین اخلاط و ایجاد انواع سوءمزاج ها می شود. لذا بسیاری از دستورات پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری ها با درنظر گرفتن مزاج عام و مزاج عضوی به ویژه اعضای رئیسه ازجمله کبد تعیین می گردد. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی مقویات مزاج کبد انجام شده است. این پژوهش با توجه ماهیت موضوعی خود توصیفی–,تحلیلی است و اطلاعات آن بر اساس روش کتابخانه ای و رویکرد مروری گردآوری شده است و به منظور جمع آوری اطلاعات موردنیاز از کتب صاحب نظران معتبر این حوزه نظیر ابن سینا، تفتازانی، مستغفری، عقیلی خراسانی، حکیم ناظم و هروی و پایگاه های اطلاعاتی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، نورمگز، سیویلیکا، نرم افزار نور، pubmed، researchgate و goggle scholar استفاده شده است. نتایج این پژوهش در قالب جدولی حاوی مجموعه ای از گیاهان دارویی به عنوان تقویت کننده مزاج کبد استخراج شده است که استفاده از این گیاهان برحسب شناخت مزاج بیمار بایستی در دستور کار قرار گیرد. کاسنی برحسب فراوانی تکرار به عنوان مهم ترین داروی گیاهی معرفی شده در متون مختلف است که دارای اثرات تقویت کننده کبد، ضدالتهابی و پیشگیری از بروز بیماری های کبدی می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد که لازمه هر گونه اقدام مداخله ای به منظور تقویت مزاج کبد، تعیین مزاج آن می باشد تا بر این اساس بتوان به تجویز داروهای گیاهی اقدام نمود. از سوی دیگر در کنار مصرف داروهای گیاهی، برخی پرهیزهای غذایی، دارویی و رفتاری از سوی حکیمان توصیه شده است که لازم است برای حفظ سلامت کبد به کار گرفته شود.