بیماری شانکر ساقه گوجه فرنگی دربرخی مناطق کشت گوجه فرنگی وجود دارد و توسط قارچ بیماری زای Botrytis cinerea ایجاد می گردد عدم وجود ارقام مقاوم تجاری سبب شده تا ضدعفونی بذری به عنوان یکی از روش های موثر در مبارزه با این بیماری مطرح باشد. با توجه به اثرات زیست محیطی این روش، محققان به دنبال یافتن راه کارهای جایگزین می باشند. این مطالعه با هدف ارزیابی اثرات ضد قارچی دو عصاره گیاهی بر قارچ Botrytis cinerea انجام گرفت. این پژوهش به صورت تجربی بر روی دو گیاه آویشن شیرازی و شیپوری وحشی جمع آوری شده انجام شد. پس از شستشو و خشک کردن، عصاره گیری با متانول انجام شد. سپس فعالیت ضدقارچی عصاره ها با استفاده از روش دیسک کاغذی مورد ارزیابی قرار گرفت. اکثر عصاره ها اثر ضدقارچی مطلوبی بر قارچ Botrytis cinerea نشان دادند. عصاره برگ آویشن شیرازی بیشترین اثر بازدارندگی را داشته است و این گیاه اثر بیشتری نسبت به گیاه شیپوری وحشی داشته است.