نمونه های گندم مشکوک به بیماری پاخوره که توسط قارچgraminis var. tritici (Ggt) Gaeumannomyces ایجاد می شود، از مزارع استان همدان جمع آوری و قارچ عامل بیماری جداسازی شد. تعداد 30 استرین باکتری نیز از ریزوسفر گندم جدا و توان تولید آنتی بیوتیک در آن ها مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس آزمون های بیوشیمیایی، فیزیولوژیکی و مرفولوژیکی چهار باکتری نماینده متعلق به جنس های Pseudomonas sp، Xanthomonas sp، Ralstonia sp و Pseudomonas fluorescens شناسایی و جهت انجام آزمایشات گلخانه ای انتخاب شدند. بازدارندگی این باکتری ها در گلخانه به روش آغشته سازی بذر و در حضور قارچ بیمارگر در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. داده های حاصل با نرم افزار SAS تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد در حضور قارچ عامل بیماری بین گیاهانی که بذرشان با باکتری تیمار شده بود اختلاف معنی داری وجود دارد که این اختلاف در مقایسه با کنترل مثبت (شاهد سالم) و کنترل منفی (شاهد بیمار) نیز معنی دار بود. طبق نتایج بدست آمده استرین های B7 و B26 به ترتیب با داشتن ارتفاع اندام هوایی (24.11، 17.84) و طول ریشه (16.03، 13.98) سانتی متری بیشترین و کمترین رشد را در مقایسه با شاهد داشتند.