این تحقیق با هدف بررسی خصوصیات مکانیکی و فیزیکی خمیرکاغذ تولید شده از ساقه توتون رقم کوکر 347 کشت شده در مزارع شهرستان آستارا انجام شده است. در این مطالعه از فرآیند پخت سودا استفاده شد. با افزایش شدت شرایط پخت، از مقدار بازده و عدد کاپای خمیر کاغذها کاسته شد. در مقایسه با بسیاری از منابع غیر چوبی، خمیر تهیه شده از ساقه توتون به روش سودا نیازمند میزان مواد شیمیایی و زمان پخت بیشتری بود. خمیر بدست آمده از قلیای فعال 22% در 100 دقیقه زمان پخت در دمای ذکر شده، دارای روشنی %18.60 بود و خصوصیات مقاومتی خمیر سودای تهیه شده شامل شاخص ترکیدن (kPam2/g)، شاخص کششی (N.m/g)، شاخص تاخوردگی (n) و شاخص پارگی (mNm2/g) به ترتیب برابر 46.20، 7، 51 و 52.70 بود. به طورکلی نتایج نشان دادند که بتوان از ساقه گیاه توتون به تنهایی برای تولید کاغذهای با کیفیت کم، نظیر کاغذ روزنامه و با ترکیب آن با الیاف بلند کاغذ مطلوب و قابل قبولی نظیر کاغذ چاپ و تحریر تهیه نمود.