مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

چگونه بهترین مجله را برای انتشار مقاله انتخاب کنیم


انتخاب بهترین مجله برای انتشار مقاله :قسمت اول

انتخاب مجله مناسب برای مقاله، موضوع بسیار مهمی است. انتخاب درست مجله به سرعت انتشار مقاله کمک می‌کند و شانس بالا بردن استناد مقاله را افزایش می‌دهد. ارسال مقاله به مجله نامناسب، منجر به عدم پذیرش مقاله می‌شود. اگر مقاله تان را به مجله ای ارسال کنید که با حوزه موضوعی مقاله شما مطابق نیست، سردبیر مجله خیلی زود آن را رد می‌کند. اگر هم مقاله به دلیل مرتبط نبودن با حوزه موضوعی رد نشود، اصلاحات زیادی لازم دارد که شما باید برای تغییرات آن وقت زیادی بگذارید.

تقریبا 40000 مجله از ناشران متفاوت در سطح بین‌الملل وجود دارد. پایگاه Directory of Open Access Journals (DOAJ)، پایگاهی رایگان است بیش از 16500 مجله با دسترسی آزاد دارد. پایگاه تامسون رویترز نیز بیش از 9200 مجله نمایه شده است. علاوه بر این، به این نکته هم توجه کنید که باید مقاله را برای یک مجله ارسال کنید و از ارسال یک مقاله به چند مجله بپرهیزید، زمان داوری مقاله برای هر مجله هم ممکن است ماه‌ها طول بکشد. با این حساب، انتخاب مجله مناسب برای انتشار مقاله کار دشواری است.

بنابراین، در سه پست به موضوع چگونه بهترین مجله را برای انتشار مقاله انتخاب کنیم، می‌پردازیم. در پست اول و دوم، به نکاتی که نویسنده قبل و بعد از نگارش مقاله باید بپردازد می‌رویم و در پست سوم به معرفی ابزار آنلاین برای انتخاب مجله مناسب خواهیم پرداخت.

برای دریافت آخرین‌های بلاگ در خبرنامه عضو شوید.

به چه مواردی قبل از ارسال مقاله به مجله توجه کنیم؟

  • هدف و دامنه مجله
  • مخاطبان مجله و تاریخچه مقالات منتشر شده
  • نوع مطالعه انجام شده
  • مدت زمان ارسال تا انتشار مقاله
  • نوع انتشار مجله: دسترسی آزاد یا غیر دسترسی آزاد
  • اهمیت و گستردگی یافته‌های شما در مقاله

چه زمانی مجله را برای انتشار مقاله انتخاب کنیم؟

بیشتر محققان فکر می‌کنند که باید زمانی که مقاله شان را به طور کامل نوشتند، مجله ای را برای انتشار انتخاب کنند. اما بهتر است قبل از اینکه مقاله تان را بنویسید، مجله‌ای را برای انتشار انتخاب کنید.

دلایل انتخاب مجله قبل از نگارش مقاله به شرح زیر است:

  • هر مجله ای برای انتشار مقاله از فرمت خاصی پیروی می‌کند. این فرمت خاص مجله شامل تعداد کلمات، نوع ارجاع دهی، محدودیت کلمات، نوع فونت و غیره است.
  • هر مجله ای دارای تمرکز یا محدوده زمانی خاصی است که باید از آن آگاه بود. مجلات به دو نوع میان رشته‌ای یا تخصصی تقسیم می‌شود:

مجله عمومی یا چند رشته‌ای: باید اطلاعات بیشتری را در مقدمه بنویسید تا خوانندگان مجله با موضوع مقاله شما آشنا شوند.

مجله تخصصی: با دقت قسمت روش و دامنه مجله را بخوانید تا موضوعات اصلی آن و عبارات کلیدی که سردبیر مجله بر آن تاکید دارد را شناسایی کنید.

  • اغلب ویراستاران مجله به شکل منابع شما توجه می‌کنند که آیا فرمت رجاع دهی آنها را رعایت کرده‌اید. بنابراین، زمانی که مجله ای را برای انتشار مقاله تان انتخاب می‌کنید به مقالاتی که آن مجله قبلا منتشر کرده و شبیه به مقاله شماست، توجه کنید و به فرمت آن ارجاع دهید. توجه به نکته یاد شده به سردبیر کمک می‌کند تا به مقاله‌تان بر اساس تحقیقات قبلی که منتشر شده، نگارش شده است.علاوه بر این، این نکته به سردبیر کمک می‌کند تا بداند مقاله شما با مجله هم سو است.

اگرچه انتخاب مجله قبل از انتشار مقاله، قانون ضروری نیست اما، انتخاب مجله قبل از نگارش مقاله به شما کمک می‌کند تا در زمان ‌تان صرفه جویی کنید.

بی رحمانه مقاله خود را مورد نقد قرار دهید

هنگام ارزیابی مقاله خود صادق باشید. در ادامه به این می‌پردازیم که چگونه مقاله خود را ارزیابی کنیم. سه رویکرد برای ارزیابی مقاله وجود دارد: تازگی، ارتباط و جذابیت موضوع.

تازگی

یافته های مقاله شما چه تفاوتی با مقالات قبلی منتشر شده در موضوع شما دارند.

ارتباط

به کاربردی بودن یافته‌های شما اشاره دارد.

ارتباط جغرافیایی

به کاربرد منطقه ای یافته‌های شما اشاره دارد. اگر یافته‌های مقاله‌تان مربوط به منطقه جغرافیایی یا کشور خودتان است، آن را در مجلات ملی و اگر یافته ها مربوط به مفاهیم جهانی است، مقاله را در مجلات بین‌المللی چاپ کنید. برای مثال، زمانی که در مورد بیماری خاصی که در منطقه آسیا رواج بیشتری داشته تحقیق می‌کنید، بهتر است مجله ای را انتخاب کنید که در سطح آسیا است. اما اگر در مورد بیماری تحقیق کرده‌اید که در کشورهای مختلف جهان شیوع داشته، بهتر است مجله‌ای انتخاب کنید که در سطح بین‌المللی است. اگر مجله بین‌المللی برای انتشار مقاله خود انتخاب کردید، بهتر است درcover letter دلیل آن را توضیح دهید.

ارتباط انضباطی

این بخش از ارزیابی مقاله توسط شما به کاربردی بودن مقاله شما اشاره دارد. اگر مقاله شما بسیار تخصصی است، پس مجله‌ای با تخصصص موضوعی آن را برای انتشار انتخاب کنید. اما اگر یافته‌های مقالات شما به نوعی میان رشته‌ای بود، پس مجله‌ای را انتخاب کنید که عمومی یا میان رشته‌ای باشد.

جذابیت موضوع

جذابیت موضوعی نشان دهنده این است که آیا مقاله شما در حوزه موضوعی تان برای سایر محققان جذابیت دارد؟ سردبیران مجله، دوست دارند تا موضوعات جدید و جذاب را در مجله خود منتشر کنند. علاوه بر این، سردبیران دوست دارند مقالاتی را منتشر کنند که دارای یافته‌های کاربردی در سطح جهان است. اگر یافته‌های موضوعی شما جذاب و عمومی است، احتمالا می‌توانید مقاله خود را در مجلات با شاخص تاثیر بالا منتشر کنید.

تمرکز خود را محدود کنید

مقاله شما بر چه موضوعی، تمرکز دارد و جامعه مخاطب مقاله شما کیست؟ دانستن این مطلب به شما کمک می‌کند تا روشن‌تر در مورد مقاله‌تان به خصوص قسمت نتیجه‌گیری را بنویسید. برخی از سوالاتی که باید از خودتان بپرسید شامل:

  • آیا یافته‌های مقاله بر علوم پایه یا علوم بالینی متمرکز هستند؟
  • آیا یافته‌ها به بخش وسیعی از جامعه علمی مربوط هستند یا مربوط به محققان در حوزه‌ی موضوعی خاص؟
  • آیا یافته‌ها ابتدایی هستند و برای داشتن یافته جامع نیاز به چند نوع داده مکمل برای حمایت از فرضیه خود دارید؟
  • آیا نیاز به انتشار فوری مقاله دارید یا می‌توانید با جمع آوری داده بیشتر مقاله را در مجله با شاخص تاثیر بالاتری منتشر کنید؟

سوالات مطرح شده در بالا و دیگر سوالات مطرح شده، سوالاتی است که به شما کمک می‌کند تا تصویری از نوع مجله‌ای که می‌خواهید مقاله تان را در آن منتشر کنید، بسازید.

لیست کوتاهی از مجلات بالقوه برای انتشار بسازید

لیست منابع مقاله شما، منبع فوری برای مجلات بالقوه شما برای انتشار مقاله است. مجلاتی که مطالعات مرتبط یا مشابه را منتشر کرده‌اند، شناسایی کنید. مجلاتی که در لیست منابع شما چند بار تکرار شده‌اند، کاندیدهایی برای انتشار مقاله شما هستند. راه دیگر، شناسایی مجلات کاندید برای انتشار، جستجوی کلمات کلیدی در پایگاه‌های علمی مثل پابمد، مدلاین، وب آو ساینس، اسکوپوس و گوگل اسکالر است. مجلاتی که بیشترین مقالات علمی در مورد موضوع شما را منتشر کرده‌اند، از مجلات کاندید محسوب می‌شوند. البته، مجلاتی که قبلا موضوعی مرتبط با موضوع مقاله شما منتشر نکرده‌اند، ممکن است به موضوع مقاله شما در صورتی که جدید و جذاب باشد، علاقه داشته باشند.

تطبیق با مجلات مناسب

بعد از انجام مرحله بالا، شما لیستی از مجلات هدف و تصویر روشن از مجلاتی که به مقاله تان مرتبط است، دارید. بعد از این مرحله باید به سراغ بررسی مجلات بروید. وب سایت مجلات دارای محتوای اهداف و دامنه هستند و بعضی از مجلات دامنه مخاطبان خود را هم تشریح می‌کنند. علاوه بر این شما باید برخی دیگر از شاخص‌های مجلات را هم بررسی کنید. این شاخص‌ها شامل:

  • شاخص تاثیر: اگر نیاز دارید مقاله تان را در مجله ای با شاخص تاثیر بالایی منتشر کنید، می‌توانید مجلاتی را که شاخص تاثیر پایین تر از آنچه مد نظر شما دارند را حذف کنید. مقالات مجلاتی که شاخص تاثیر بالاتری دارند معمولا رویت پذیری بالاتری دارند و می‌توانند رویت پذیری مقاله شما را هم بالا ببرند. موسسات تامین کننده مالی و کمیته های دانشگاهی اغلب از شاخص تاثیر مجلات برای ارزیابی استفاده می‌کنند. بنابراین، اگر مقاله تان را در مجله ای با شاخص تاثیر بالا منتشر کنید، سودمندتر خواهد بود.
  • نوع مجله: مجله چه نوع مقاله ای را منتشر می‌کند؟ مقاله، مطالعه موردی یا مقاله مروری؟
  • دوره انتشار: برای اینکه بدانید دوره انتشار مجله ماهیانه یا فصلنامه است، به فهرست مندرجات مجله مراجعه کنید.
  • سرعت انتشار مقالات: اگر نیاز دارید مقاله تان سریع منتشر شود، پس به دنبال مجله ای باشید که دوره زمانی کوتاه تری برای انتشار در نظر می گیرد و فرآیند داوری آن سریع است.
  • نرخ پذیرش: برخی از مجلات نرخ پذیرش صادقانه ای را اعلام می‌کنند.
  • هزینه انتشار: اغلب مجلات بین المللی برای انتشار مقاله هزینه دریافت می‌کنند. علاوه بر این، معمولا پرداخت به مجلات برای محققان ایرانی دشوار است. اگر هزینه کمی دارید ، بهتر است مجله ای را انتخاب کنید که دسترسی آزاد است یا اینکه هزینه کمی برای انتشار دریافت می‌کند.
  • دامنه و هدف: از دامنه موضوعی و هدف مجله مطمئن شوید.
  • مخاطبان: مطمئن شوید مخاطب مجله کاندید شما برای انتشار، همان مخاطبانی هستند که شما مقاله را برای آنها نگارش کرده‌اید.
  • نمایه سازی: برای گسترش رویت پذیری مقاله تان، مطمئن شوید که مجله در نمایه های معتبر مثل اسکوپوس و وب آو ساینس نمایه می‌شود.
  • دسترسی آزاد: برای افزایش دسترس پذیری به مقاله، مقاله تان را در مجله ای منتشر کنید که دسترسی آزاد دارد. انتشار مقاله در مجله با دسترسی آزاد باعث افزایش رویت پذیری مقاله شما خواهد شد.

برای ملاحظه قسمت دوم چگونه بهترین مجله را برای انتشار مقاله انتخاب کنیم به پست بعدی مراجعه کنید.

لینک کوتاه

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

coursera : آموزش آنلاین و رایگان برای همه

تاریخ: 1398/12/27

بازدید: 12829

1398

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

آشنایی با کورسرا

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

چگونه محتوای خودکار رایگان تولید کنیم ؟

تاریخ: 1402/07/09

بازدید: 1259

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

اتوماسیون تولید محتوا به استفاده از فناوری، نرم افزار یا هوش مصنوعی برای ساده سازی و بهینه سازی ایجاد، توزیع و مدیریت محتوای دیجیتال اشاره دارد.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

پژوهش خود را در محیط رایگان ذخیره کنید و به اشتراک بگذارید

تاریخ: 1401/12/08

بازدید: 1003

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

داده های علمی اساس اصلی علم را تشکیل می دهند، آنها باعث پیشرفت علم و انجام تحقیقات بیشتری خواهند شد.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

چگونه مقالات خود را در ریسرچ‌گیت نمایان کنیم ؟

تاریخ: 1402/01/30

بازدید: 4087

1402

زمان مطالعه: 4 دقیقه

رؤیت پذیری مقاله باعث می‌شود تا دیگر محققان مقاله شمارا ببینند و در نهایت موجب دریافت استناد می شود.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

آموزش نگارش مقاله نویسی پژوهشی

تاریخ: 1401/01/14

بازدید: 10600

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

چرا مقاله می نویسیم ، اگر شما در مورد موضوعی نظری دارید که می خواهید دیگران از آن با خبر شوند یا بعد از انجام هر کار پژوهشی مثل پایان نامه ، طرح تحقیقاتی و غیره .

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

گوگل داکس: دسترسی مشترک به یک فایل، تبدیل گفتار به متن

تاریخ: 1399/05/06

بازدید: 10120

1399

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

تبدیل گفتار به متن

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

فضای ابری رایگان برای پژوهشگران

تاریخ: 1402/04/03

بازدید: 676

1402

زمان مطالعه: 4 دقیقه

هر محققی برای نگارش مقاله، طرح یا پایان نامه ی خود نیاز دارد تا مقالات علمی قبل از خود را ببیند و از آنها استفاده کند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

نگارش ساده مقاله چه فوایدی دارد و چگونه باید آن را انجام دهیم؟

تاریخ: 1401/05/05

بازدید: 3910

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

وقتی شما مقاله‌تان را منتشر می‌کنید نیازی به توضیح آنچه انجام دادید برای محققان و همکاران متخصص خود ندارید. اما مقاله شما برای افراد عامه نامفهوم است. پس باید چه کار کرد؟

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

چگونه جدیدترین موضوعات علمی را پیدا کنیم

تاریخ: 1402/04/21

بازدید: 22085

1402

زمان مطالعه: 4 دقیقه

چگونه موضوع های روز رشته خود را پیدا کنم؟

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

فرمت مقاله مروری

تاریخ: 1401/01/10

بازدید: 53897

1401

زمان مطالعه: 4 دقیقه

یکی از انواع مقالات ، مقاله مروری است .

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button