دسترسی رایگان به مقالات و پژوهشهای علمی، یکی از مهمترین چالشهای دانشجویان، پژوهشگران و محققان است. برای انجام یک پژوهش جدید و نگارش مقاله لازم است تا پژوهشگر مقالات مرتبط با مقاله خود را بررسی کند و سپس شروع به نگارش مقاله خود نماید. علاوه بر این، مطالعه مقالات قبلی به پژوهشگر کمک میکند تا پژوهش تکراری انجام ندهد.
به دلیل قیمت بالا و عدم دسترسی پژوهشگران ایرانی، شناخت مخازن دسترسی آزاد به محققان کمک میکند تا به صورت رایگان به مقالات دسترسی یابند. هدف از نگارش این پست این است که محققان، دانشجویان، اساتید و پژوهشگران کمک کند تا پایگاه دادههای دسترسی آزاد را شناسایی کنند و برای دانلود رایگان مدارک علمی از آنها استفاده کنند.
استفاده از این مخازن دسترسی آزاد کمک می کند تا محققان به متن کامل مقالات و کتابها به صورت رایگان دسترسی پیدا کنند. لیست مخازن دسترسی آزاد به مقالات را ملاحظه کنید و اگر مخزن دسترسی آزادی را میشناسید که در این لیست وجود ندارد در شبکههای اجتماعی مرکز اطلاعات علمی، آن را به ما معرفی کنید.
برای دریافت آخرینهای بلاگ در خبرنامه عضو شوید.
لیست پایگاههای دسترسی آزاد
ERIC، مخزن دسترسی آزاد در حوزه موضوعی آموزش و پرورش است. این مخزن دسترسی آزاد مانند یک موتور جستجو است که به محققان اجازه میدهد تا مقالات را در مجلات معتبر علمی جستجو کنند. ERIC ، قوانین سختی برای نمایه شدن مجلات دارد. ERIC از دو فاکتور برای جستجو و دانلود رایگان مقالات استفاده میکند: هنگام جستجو در این مخزن دسترسی رایگان میتوانید نتایج را بر اساس مقالات داوری همتا و مقالات متن کامل نمایه شده در ERIC بازیابی نمایید.
در این پایگاه بیش از پنج میلیون مقاله دسترسی آزاد نمایه شده است. بیشتر مدارک علمی نمایه شده در این پایگاه دسترسی رایگان بر موضوعاتی مثل علوم ، تکنولوژی و پزشکی متمرکز هستند که البته تعداد کمی از مقالات رایگان علوم اجتماعی هم در این مخزن دسترسی آزاد نمایه شده اند.
حتما اسم انتشارات Springer را شنیدهاید. Springer یکی از ناشران به نام و معتبر در جهان است. این ناشر مشهور مخزن دسترسی آزادی با نام SpringerOpen دارد که مقالات داوری همتا را در حوزههای موضوعی مختلف را در اختیار محققان قرار میدهد.SpringerOpen مقالات داوری همتا را به صورت رایگان در اختیار محققان قرار میدهد. میتوانید مقاله مورد نظرتان را بر اساس موضوع مجلات یا فهرست الفبایی آن جستجو کنید. حوزههای موضوعی SpringerOpen شامل فیزیک، روانشناسی، علوم کامپیوتر، علوم زیستی، ریاضیات، جغرافیا، علوم تربیتی، اقتصاد، حقوق، محیط زیست، انرژی و غیره هستند.
یکی دیگر از ناشران معتبر علمی جهان Elsevier است. Elsevier جز مخازن دسترسی آزاد برای محققان، نویسندگان و موسسات علمی و دانشگاهها است. Elsevier دارای بیش از 600 مجله دسترسی آزاد است که محققان میتوانند مقالات خود را در آن منتشر کنند. با استفاده از این مخزن رایگان میتوانید به مجلات و مقالات آن به صورت رایگان دسترسی داشته باشید.
پایگاه Semantic Scholar در سال 2015 توسط موسسه Allen Institute for Artificial Intelligence تاسیس شد. این پایگاه تا تاریخ آگوست 2019، دارای بیش از 173 میلیون مقاله است. حوزه تخصصی این مخزن دسترسی آزاد علوم کامپیوتر و زیست پزشکی است.
پایگاه Open Access Theses and Dissertations به منظور دسترسی رایگان به پایان نامهها طراحی شده است. هدف oatd ارائه بهترین منبع برای پایان نامهها و رسالههای تحصیلات تکمیلی با دسترسی آزاد در سراسر جهان است. این پایگاه در بردارنده بیش از 1100 کالج، دانشگاه و موسسات تحقیقاتی است. تا کنون این پایگاه به نمایه 5,179,086 پایان نامه و رساله دکتری پرداخته است.
آرکایو arXiv ، مخزن و سرویس رایگان با بیش از 1685599 مقاله علمی در حوزههای موضوعی فیزیک، ریاضیات، علوم کامپیوتر، زیست شناسی کمی، امور مالی، آمار، مهندسی الکترونیک و اقتصاد است. این مخزن در سال 1991 توسط پل گینسپارگ در دانشگاه کرنل تاسیس شد. آرکایو مقالات را از نظر محتوا بررسی نمیکند و تمامی مسئولیت انتشار بر عهده نویسنده است.
Lens دارای بیش از 225 میلیون مقاله علمی، 127 میلیون پروانه اختراع جهانی و بیش از 370 میلیون پروانه ثبت اختراع متوالی و فرادادههایی شامل افراد و موسساتی است که دانش و پیوند بین آنها را از منابع متنوع تولید میکنند. هدف Lens این است که مردم بتوانند بهترین تصمیمات را از شواهد بگیرند. ساخت ابزارهای انسان محور در پایگاه دادههای عمومی اجازه میدهد تا وظایف پیچیده را بپذیرید و پلی بین نیازهای فرهنگی بین اجزای سیستم مورد نیازی که محصولات، پروانههای ثبت اختراع، بورسیههای تحصیلی، استانداردهای ساخت، تجارت و اطلاعات قانونی و نظارتی بسازید.
DOAJ ، نمایه مجلات دسترسی آزاد، در سال 2003 توسط دانشگاه لوند کشور سوئد، با 300 مجله دسترسی آزاد راهاندازی شد. امروزه این پایگاه داده در برگیرنده 12000 مجله دسترسی آزاد در همه حوزههای علمی شامل علوم، تکنولوژی، پزشکی، علوم اجتماعی و انسانی است. ماموریت اصلی این پایگاه افزایش رویت پذیری، شهرت، استفاده بیشتر از مجلات دسترسی آزاد بدون محدودیتهای جغرافیایی و زبانی است. بدون نیاز به ثبت نام کاربر و رعایت استانداردهای کیفی مجلات، مثل انجام داوری همتا و کنترل کیفی مقاله.
SAGE Open یک مخزن دسترسی آزاد است که توسط سیستم داوری همتای انتشارات SAGE منتشر میشود. دسترسی به مقالات این مخزن رایگان است. حوزههای موضوعی مقالات رایگان در این پایگاه دامنه زیادی را شامل میشود از علوم اجتماعی و علوم رفتاری گرفته تا علوم انسانی. در این مخزن دسترسی آزاد میتوانید مقاله مورد نظرتان را بر اساس مقالات پر بازدید، مقالات پر استناد، جدیدترین مقالات و مقالات با موضوع روز.
JSTOR یکی از مخازن دسترسی آزاد است که دسترسی به بیش از 12 میلیون مقاله، کتاب، تصاویر و منابع دست اول را در 75 حوزه موضوعی به صورت رایگان در اختیار محققان قرار میدهد. برای جستجو در این مخزن دسترسی آزاد، در صفحه اول روی Advanced Search یا جستجوی پیشرفته کلیک کنید. بعد از اینکه موضوع مورد نظر خود را در باکس جستجو وارد کردید از باکس SELECT AN ACCESS TYPE گزینه content I can access را انتخاب کنید تا مدارکی برای شما بازیابی شود که متن کامل آنها به صورت رایگان در اختیار مخاطب قرار گرفته است. به این ترتیب مدارکی برای شما بازیابی میشود که دسترسی به متن کامل آنها رایگان است.
ScienceOpen یکی از مخازن دسترسی آزاد است که ویژگی خاص آن تعامل با کاربر است. ScienceOpen دارای بیش از 81 میلیون مدارک علمی از 25 هزار مجله است که آن را به صورت رایگان در اختیار محققان قرار میدهد. برای جستجو در این مخزن دسترسی آزاد، در جعبه جستجو وارد کنید و جستجو را انجام دهید. در صفحه جستجوی نتایج، روی گزینه فیلتر filter کلیک کنید و دوباره روی search کلیک کنید تا نتایج به مدارک علمی رایگان برای شما بازیابی شود.
Digital library of the Commons مخزن دسترسی آزاد است که توسط دانشگاه Indiana در اختیار محققان قرار گرفته است. این مخزن دسترسی آزاد شامل مقالات علمی به صورت تمام متن، پایان نامه و رساله و غیره است.
ارجاع به این پست: https://sid.ir/1555