پژوهشکده
علوم و فناوري مواد غذايي
تاریخچه:
استان خراسان يکي از قطبهاي صنايع غذايي کشور محسوب ميشود. گستردگی حوزة فعاليتهای اين صنعت از يک سو و ضرورت رعايت استانداردها و ارتقاء کيفيت محصولات از سوی ديگر موجب شده است تا صاحبان اين صنعت، تحقيق و پژوهش را به عنوان يکی از حلقههای اجتناب ناپذير مجموعه مديريتی خود مورد توجه قرار دهند. جهاد دانشگاهی واحد مشهد از سال 1369 فعاليت در زمينه صنايع غذايی را آغاز کرد و در سال 1373 موفق به اخذ موافقت قطعي ”گروه پژوهشي صنايع غذايي“ گرديد. در سال 1381 با بررسي مزيتهاي نسبي استان خراسان رضوي و لحاظ سياستگذاريهاي كلان جهاد دانشگاهي و نيز توانمنديهاي موجود گروه، تاسيس پژوهشكدهاي در اين زمينه مورد توجه قرار گرفت. با راهاندازي دو گروه پژوهشی ”کيفيت و ايمنی مواد غذايی“ و ”افزودنیهای غذايی“ و تکميل کادر علمي، موافقت اصولي ”پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذايی“ در سال 1386 اخذ گرديد و پيرو آن نام گروه پژوهشي ”صنايع غذايي“ به ”فرآوري مواد غذايي“ تغيير يافت. اين پژوهشکده دارای دو آزمايشگاه تحقيقاتي فيزيکوشيميايی و ميکروبيولوژی مواد غذايی است و به صورت آزمايشگاه همکار با اداره کل استاندارد و تحقيقات صنعتي استان نيز فعاليت مينمايد.
توانمندی ها: برخی از مهم ترین فعالیت های گروههای پژوهشی پژوهشکده تا سال 1389 عبارتند از:
همکاري در برگزاري "هجدهمين کنگره ملي صنايع غذايي ايران"
همکاري در برگزاري"اولين همايش ملي نانوبيوتکنولوژي کاربردي در صنعت غذا"
عنوان پروژههاي آماده تجاريسازي تا سال 1389:
توليد چيپس سيبزميني کمچرب
توليد فيلم خوراکي ضد ميکروبي
توليد برگه کيوي با استفاده از اولتراسوند
پودرکازئين هيدروليزه کمآلرژي
توليد اينولين از منابع بومي
توليد بستني ماستي سينبايوتيک کمچرب
توليد نمک غنيشده خوراکي
توليد روغن سرخکردني با پايداري بالا. (توليد در مقياس صنعتي)
توليد اسنک با ارزش تغذيهاي بالا. (توليد در مقياس صنعتي)
توليد چيپس سيبزميني کمچرب با پوشش هيدروکلوئيدي. (توليد در مقياس صنعتي)
توليد همبرگر رژيمي (کمچرب). (توليد در مقياس صنعتي)
بهينهسازي فرمولاسيون سوسيس کوکتل. (توليد در مقياس صنعتي)
آدرس:
مشهد-ميدان آزادي - پرديس دانشگاه فردوسی- ساختمان مرکزی جهاد دانشگاهی - ص پ1376- 91775
شماره تماس: 051-38827139
فکس:
051-38827139
نشانی الکترونیکی: foodres@jdm.ac.ir
تارگاه: www.foodres.ir
نام: حميد رضا
نام خانوادگی: بيدخوري
رشته تحصیلی: پزشک عمومی
مقطع تحصیلی: دكتري
نشانی الکترونیکی: معاون پژوهشی
سمت: معاون پژوهشی
نام: سيد علي اكبر
نام خانوادگی: شمسيان
رشته تحصیلی: علوم آزمايشگاه
مقطع تحصیلی: دكتري
نشانی الکترونیکی: رئیس پژوهشکده
سمت: رئیس پژوهشکده
کیفیت و ایمنی مواد غذايي
فرآوري مواد غذايي
افزودني هاي غذايي
مقالات:
- شربتيان زهرا، عمادي باقر، بيرقي طوسي شهرام، خجستهپور مهدي. بررسي تاثير پيش فرايند ترکيبي اسمز- فراصوت بر روي آبگيري ورقه سيب. خلاصه مقالات کنگره، بهمن، 1392.هشتمين کنگره هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون، 11-9 بهمن 1392، مشهد (پوستر)
- همايون نژاد آيدا، عطاي صالحي اسماعيل، بيرقي طوسي شهرام. بررسي تأثير فراصوت و آبگيري اسمزي بر روي طعم موز. خلاصه مقالات کنگره، آبان، 1392: 2086.ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، 9- 7 آبان 1392، شيراز (پوستر).
- پيلهوران مجيد، توکليپور حميد، شفافيزنوزيان مسعود، بيرقي طوسي شهرام. بررسي اثر جايگزيني شيرين کنندههاي استويوزيد، سوربيتول و ايزومالت بر روي تخلخل کيک يزدي. خلاصه مقالات کنگره، آذر، 1392.ارائه شده در سومين همايش ملي کشاورزي، آبزيان و غذا، 29- 28 آذر 1392، بوشهر (پوستر).
- پيلهوران مجيد، توکليپور حميد، شفافيزنوزيان مسعود، بيرقي طوسي شهرام. تعيين اثر جايگزيني شيرين کنندههاي استويوزيد، سوربيتول و ايزومالت بر روي محتواي رطوبتي و فعاليت آبي کيک يزدي با استفاده از طرح دي- اپتيمال. خلاصه مقالات کنگره، آذر، 1392.ارائه شده در سومين همايش ملي کشاورزي، آبزيان و غذا، 29- 28 آذر 1392، بوشهر (پوستر).
- کاظمی گورجی معظمه، عباسی حبیب اله، روزبه نصیرائی لیلا، میلانی الناز. شناسايي و جداسازي ميکروارگانيسم هاي غير لاکتيکي عامل فساد در سالاد زمستاني خراساني طي دوره رسيدگي. خلاصه مقالات کنگره، آذر، 1392:.ارائه شده در سومين همايش ملي کشاورزي، آبزيان و غذاي، 29-28 آذر 1392، بوشهر (پوستر).
- کاظمی گورجی معظمه، عباسی حبیب اله، روزبه نصیرائی لیلا، میلانی الناز. اثر میکروانکپسولاسیون با آلژینات کلسیم برمیزان بقای باکتری پروبیوتیک بومی لاکتوباسیلوس پلانتاروم در شرایط شبیه سازی شده معده و روده انسان. خلاصه مقالات کنگره، ارديبهشت، 1392:.ارائه شده در دومين همايش ملي علوم و صنايع غذايي، 10-9 ارديبهشت 1392، قوچان (پوستر).
- کاظمی گورجی معظمه، عباسی حبیب اله، روزبه نصیرائی لیلا، میلانی الناز. مروری بر اثر سلامت بخشی باکتری های پروبیوتیک در تولید ماست. خلاصه مقالات کنگره، ارديبهشت، 1392:.ارائه شده در اولین همایش ملی تحقیق و توسعه صنایع تخمیری با رویکرد استاندارد سازی، 31-30 ارديبهشت 1392، کرج (پوستر).
- کاظمی گورجی معظمه، عباسی حبیب اله، روزبه نصیرائی لیلا، میلانی الناز. بررسی قابلیت زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک در فراورده های لبنی تخمیری. خلاصه مقالات کنگره، ارديبهشت، 1392:.ارائه شده در اولین همایش ملی تحقیق و توسعه صنایع تخمیری با رویکرد استاندارد سازی، 31-30 ارديبهشت 1392، کرج (پوستر).
- کاظمی گورجی معظمه، عباسی حبیب اله، روزبه نصیرائی لیلا، میلانی الناز. مروری بر اثر میکروانکپسولاسیون بر زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در بستنی تخمیری و غیرتخمیری. خلاصه مقالات کنگره، ارديبهشت، 1392:.ارائه شده در اولین همایش ملی تحقیق و توسعه صنایع تخمیری با رویکرد استاندارد سازی، 31-30 ارديبهشت 1392، کرج (پوستر).
- میلانی الناز، حصاري نژاد محمدعلي، گليموحد غلامعلي، کوچکي آرش، بيرقي طوسي شهرام. بهگزینی محیط و شرایط کشت مخمر ساکارومایسس سرویزیه با رویکرد تولید بیشینه مانان. خلاصه مقالات کنگره، آبان، 1392: 2422.ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، 9- 7 آبان 1392، شيراز (پوستر).
- میلانی الناز، حصاري نژاد محمدعلي، گليموحد غلامعلي، کوچکي آرش، بيرقي طوسي شهرام. بهينه يابي ويژگي هاي بافتي و انبساط شوندگي اسنک تهيه شده از آرد خلر جوانه زده بر پايه طرح مرکب مرکزي. خلاصه مقالات کنگره، آبان، 1392: 2310.ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، 9- 7 آبان 1392، شيراز (پوستر).
- میلانی الناز، حصاري نژاد محمد علي، گليموحد غلامعلي، کوچکي آرش، بيرقي طوسي شهرام. ارزيابي تاثير متغيرهاي فرايند اکستروژن بر ويژگيهاي عملکردي اسنک حجيم بر پایه آرد خلر جوانه زده. خلاصه مقالات کنگره، آبان، 1392: 2307.ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، 9- 7 آبان 1392، شيراز (پوستر).
- نيکمرام نوشين، سعيدي اصل محمدرضا، شفافي زنوزيان مسعود، بيرقي طوسي شهرام، الهامي راد اميرحسين، گليموحد غلامعلي، میلانی الناز، بقايي روزبه. مطالعه و بررسي نسبت انبساط فرآورده ي اکسترود شده تهیه شده از مخلوط کنجد و ذرت. خلاصه مقالات کنگره، آبان، 1392: 2154.ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، 9- 7 آبان 1392، شيراز (پوستر).
- نيکمرام نوشين، سعيدي اصل محمدرضا، شفافي زنوزيان مسعود، بيرقي طوسي شهرام، الهامي راد اميرحسين، گليموحد غلامعلي، میلانی الناز، بقايي روزبه. اثر افزودن دانه کنجد بررنگ فراورده اکسترود شده بر پایه ذرت. خلاصه مقالات کنگره، آبان، 1392: 2152.ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، 9- 7 آبان 1392، شيراز (پوستر).
- هاتفي هاتفه، مرتضوي سيد علي، حداد خداپرست حسين، میلانی الناز. تاثیر اسانس دارچین بر کیفیت خرمای پوشش یافته با ایزوله پروتئین خلر در طول دوره نگهداری. خلاصه مقالات کنگره، آبان، 1392: 2137.ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، 9- 7 آبان 1392، شيراز (پوستر).
- هاتفي هاتفه، مرتضوي سيد علي، حداد خداپرست حسين، میلانی الناز. تاثیر پوشش خوراکی بر پایه ایزوله پروتئین خلرحاوی دارچین و اسید فوماریک بر خواص فیزیکوشیمیایی خرمای بم. خلاصه مقالات کنگره، آبان، 1392: 2132.ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، 9- 7 آبان 1392، شيراز (پوستر).
- کوچکی آرش، میلانی الناز، قربانی آزاده، سلیمان زاده بهمن. ارزیابی زنده مانی باکتری پروبیوتیک آزاد و ریزپوشانی شده در شرایط شبیه سازی شده گوارشی و دوره نگهداری ماست میوه ای سین بیوتیک کم چرب. خلاصه مقالات کنگره، آبان، 1392: 2077.ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، 9- 7 آبان 1392، شيراز (پوستر).
- بقايي روزبه، گليموحد غلامعلي، حسامي مژگان، میلانی الناز، بيرقي طوسي شهرام، نيکمرام نوشين. اثر فرآيند اکستروژن بر ويژگيهاي انبساطي اسنک حجيم تهيه شده از مخلوط ذرت - عدس جوانه زده. خلاصه مقالات کنگره، آبان، 1392: 1460.ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، 9- 7 آبان 1392، شيراز (سخنراني).
- زنگانه حسين، شهیدی فخری، مرتضوي سيد علي، عدالتيان دوم محمدرضا، میلانی الناز. بررسی مقاومت انتروکوکوس های ایزوله شده از پنیر سنتی کردی به آنتی بیوتیک های رایج و فعالیت همولتیکی و ژلاتینازی آنها. خلاصه مقالات کنگره، آبان، 1392: 1226.ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، 9- 7 آبان 1392، شيراز (پوستر)..
- زنگانه حسين، شهیدی فخری، مرتضوي سيد علي، عدالتيان محمدرضا، میلانی الناز. استفاده از باکتریوسین ها به عنوان نگهدارنده های طبیعی و ایمن در فراورده های غذایی. خلاصه مقالات کنگره، آبان، 1392: 1224.ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، 9- 7 آبان 1392، شيراز (پوستر).
- جلاوند رهام، شهیدی فخری، مرتضوي سيد علي، طباطبایی یزدی فریده، میلانی الناز. بررسي تنوع زيستي، جداسازي و شناسايي فلورلاكتيكي سالاد زمستاني بر پايه روشهاي مبتني بر كشت و كلاسيك. خلاصه مقالات کنگره، آبان، 1392: 949.ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، 9- 7 آبان 1392، شيراز (پوستر).
- نقاشان مهسا، شهیدی فخری، طباطبایی یزدی فریده، میلانی الناز. بررسي اثر بازدارندگي انتروکوکوس جداشده از پنير کردي بر Listeria monocytogenes. خلاصه مقالات کنگره، آبان، 1392: 787.ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، 9- 7 آبان 1392، شيراز (پوستر).
- گنجعلی الهام، الهامی راد امیر حسین، حسینی فرشته. بررسی ویژگی های کروسین ریز پوشانی شده با پوشش ژلاتین به کمک تکنیک خشک کردن پاششی. خلاصه مقالات دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی، اردیبهشت، 1392: 54284 (1-7).
- گنجعلی الهام، الهامی راد امیر حسین، حسینی فرشته. بررسی ویژگی های کروسین ریز پوشانی شده با پوشش مالتودکسترین به کمک تکنیک خشک کردن پاششی. خلاصه مقالات دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی، اردیبهشت، 1392: 53574 (1-6).
- رحیمی پریسا، بلوریان شادي، شهیدي فخري، محمدي ثانی علی، نجف زاده محمود. بررسی امکان تولید پاستیل بر پایه گوجه فرنگی با استفاده از خشککن هواي داغ و ارزیابی ویژگیهاي حسی آن. خلاصه مقالات هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون، بهمن، 1392 : 5292-5303.
- بابازاده مقدم رخساره، بلوریان شادي، مهدیان الهام، نجف زاده محمود. بررسی تفاوتهاي میان شاخصهاي رنگی ریزکپسولهاي تولید شده از عصاره چاي ترش (Hibiscis sabdariffa L.) به وسیله خشک کن پاششی. خلاصه مقالات هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون، بهمن، 1392 : 5280-5291.
- نجف زاده محمود بلوریان شادي، مرتضوي سید علی. تکنولوژي غشایی در نگهداري و فرآوري مواد غذایی. خلاصه مقالات هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون، بهمن، 1392 : 5265-5279.
- بلوریان شادي، خلیلیان صفیه، محبی محبت ، حسینی فرشته، افشاري مجید، نجف زاده محمود. کاربرد پردازش تصویر در ارزیابی کیفی کورکومین مستخرجه از ریزوم گیاه زردچوبه (Curcuma longa L.). خلاصه مقالات هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون، بهمن، 1392 : 5250-5264.
- عقیلی مقدم حمیده السادات، عمادی باقر، حسینی فرشته، صدرنیا حسن. تولید فیلم خوراکی زیست تخریب پذیر از کتیرا و بررسی ویژگی های فیزیکی و مکانیکی آن. خلاصه مقالات هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون، بهمن، 1392 : 2840-2850.
- بلوریان شادی، محبی محبت، خلیلیان صفیه، حسینی فرشته، خلیلیان محمد. بررسی کارایی امواج فراصوت در بهینه سازی شرایط استخراج کورکومین زردچوبه () با استفاده از روش سطح پاسخ. خلاصه مقالات بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، آبان، 1392: 1837 (1-7).
- بلوریان شادی، صلواتی سحرالسادات، نجف نجفی مسعود، محمدی ثانی علی، حسینی فرشته. بررسی تأثیر ماده دیواره بر اندازه ذرات و شاخص بس پاشیدگی کورکومین ریز پوشانی شده. خلاصه مقالات بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، آبان، 1392: 1835 (1-5).
- رحیمی دودگاهی پریسا، شهیدی فخری، بلوریان شادی، محمدی ثانی علی. بررسی پارامترهای رنگی پاستیل بر پایه گوجه فرنگی. خلاصه مقالات بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، آبان، 1392: 2197 (1-5).
- رحیمی دودگاهی پریسا، شهیدی فخری، محمدی ثانی علی، بلوریان شادی. بررسی اثر سطوح مختلف آگار و CMC بر ویژگی های بافتی پاستیل گوجه فرنگی. خلاصه مقالات بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، آبان، 1392: 2084 (1-6).
- حسینی فرشته، حبیبی نجفی محمد باقر، یلمه محمود، بلوریان شادی. بررسي امکان توليد رنگدانه هاي طبيعي بيکسين و نوروبیکسین از دانه آناتو. خلاصه مقالات بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، آبان، 1392: 1994 (1-4).
- یلمه محمود، حبیبی نجفی محمد باقر، حسینی فرشته. بهینه سازي شرایط استخراج رنگ دانه آناتو به روش خیساندن. خلاصه مقالات بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، آبان، 1392: 558 (1-6)
- یلمه محمود، حبیبی نجفی محمد باقر، حسینی فرشته. ارزیابی اثر نمک طعام بر رشد آسپرژیلوس نایجر جدا شده از رب گوجه فرنگی، خلاصه مقالات بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، آبان، 1392: 557 (1-5).
- مهدیان الهام، کاراژیان رضا، صبری ساناز. بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و قابلیت زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست منجمد پروبیوتیک حاوی فیبر حاصل از ضایعات چغندر قند. ارائه شده در اولین همایش منطقه ای فرآورده های لبنی سنتی ایران، 5 اسفند 1392، خوی (سخنرانی).
- مهدیان الهام، کاراژیان رضا. اثر نوع و میزان ترکیب پایدارکننده/امولسیفایر بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی بستنی ماستی. ارائه شده در بيست و يكمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي، 9-7 آبان 1392، شیراز (پوستر).
- مهدیان الهام، کاراژیان رضا. اثر آرد سویا و میکروانکپسولاسیون بر قابلیت زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس LA5 در بستنی ماستی پروبیوتیک. ارائه شده در بيست و يكمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي، 9-7 آبان 1392، شیراز (پوستر).
- کاراژیان رضا، رهنما وثوق پریا، شمشیری مرضیه. حذف آفلاتوکسین M1 توسط باکتری میکروانکپسوله شده لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (La-5) در مدل شبیه سازی شده دستگاه گوارش انسان. ارائه شده در دومين همايش ملي علوم و صنايع غذايي، 10-9 ارديبهشت 1392، قوچان (سخنراني).
- مهربان سنگ آتش معصومه، آریان فر اکرم، سردرودیان مریم. استفاده از سنجد به عنوان نگهدارنده طبیعی برای افزایش ماندگاری در فرآوردههای غذایی. ارائه شده در بيست و يكمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي، 9-7 آبان 1392، شیراز (پوستر).
- مهربان سنگ آتش معصومه، آریان فر اکرم، سردرودیان مریم. بهینه¬سازی استخراج ترکیبات فلاوونوئیدی میوه سنجد با استفاده از امواج فراصوت به روش سطح پاسخ (RSM) و مقايسه آن با روش غرقابي. ارائه شده در بيست و يكمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي، 9-7 آبان 1392، شیراز (پوستر).
- سعيدي سپيده، مهديان الهام، مهربان سنگ آتش معصومه، صفري اميد. مدلسازي پيشگويانه رشد قارچ پني سيليوم کريزوژنوم تحت تاثير غلظت اسانس کاکوتي و pH و دما. ارائه شده در بيست و يكمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي، 9-7 آبان 1392، شیراز (سخنرانی).
- صبري ساناز، مهديان الهام، مهربان سنگ آتش معصومه. بررسی اثر افزودن فیبر حاصل از تفاله پرتقال بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی بستنی حاوی باکتری های پروبیوتیک. ارائه شده در بيست و يكمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي، 9-7 آبان 1392، شیراز (سخنرانی).
- مهرزاد آسيه، مرتضوي سيد علي، رضائيان دلوئي رويا، مهربان سنگ آتش معصومه، محسن زاده محمد. بررسي آلودگي دانههاي ذرت مورد استفاده در خوراك دام به Fusarium verticillioides با استفاده از تكنيك مولكولي PCR. ارائه شده در بيست و يكمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي، 9-7 آبان 1392، شیراز (پوستر).
- مهرزاد آسيه، مرتضوي سيد علي، رضائيان دلوئي رويا، مهربان سنگ آتش معصومه، محسن زاده محمد. شناسایی ژنهاي مولد زرالنون در سویههاي Fusarium graminearum جدا شده از دانه هاي ذرت. ارائه شده در بيست و يكمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي، 9-7 آبان 1392، شیراز (پوستر).
- داوودي مقدم هديه، محمدي ثاني علي، مهربان سنگ آتش معصومه. نقش بازدارندگی اسانس گل بی مرگ بر رشد دو گونه مخمر کاندیدا آلبیکنز و ساکارومایسز سرویسیه. ارائه شده در بيست و يكمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي، 9-7 آبان 1392، شیراز (پوستر).
- تجلي فائزه، مهربان سنگ آتش معصومه، كته شمشيري مرضيه. بررسي اثر لاکتوباسيلوس کازئي بر کاهش ميزان آفلاتوکسين M1 در ماست پروبيوتيک در طول مدت Shelf life آن.ارائه شده در دومين همايش ملي علوم و صنايع غذايي، 10-9 ارديبهشت 1392، قوچان (پوستر).
- مهديان الهام، مهربان سنگ آتش معصومه، صفري اميد، سعيدي سپيده. مدل سازي رشد قارچ پني سيليوم کريزوژنوم تحت تأثير فعاليت آبي و غلظت اسانس کاکوتي. ارائه شده در دومين همايش ملي علوم و صنايع غذايي، 10-9 ارديبهشت 1392، قوچان (پوستر).
- صبري ساناز، مهديان الهام، مهربان سنگ آتش معصومه. بررسي اثر افزودن فيبر حاصل از تفاله مرکبات بر قابليت زنده ماني باکتري لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس در بستني. ارائه شده در دومين همايش ملي علوم و صنايع غذايي، 10-9 ارديبهشت 1392، قوچان (سخنراني).
- کماني محمد حسن، مرتضوي علي، صفري اميد، مهربان سنگ آتش معصومه. پردازش تصوير يک ابزار کارآمد جهت تخمين ميزان ازت فرار کل در ماهي قزلآلاي رنگينکمان. ارائه شده در دومين همايش ملي علوم و صنايع غذايي، 10-9 ارديبهشت 1392، قوچان (پوستر).
- کماني محمد حسن، مرتضوي علي، صفري اميد، مهربان سنگ آتش معصومه. بررسي ميزان اکسيداسيون چربي فيله قزلآلاي رنگينکمان نگهداري شده با استفاده از تکنيک پردازش تصوير. ارائه شده در دومين همايش ملي علوم و صنايع غذايي، 10-9 ارديبهشت 1392، قوچان (سخنراني).
- بخشی مقدم فرناز، میلانی الناز، مرتضوي سيد علي، مشکاني سيد محمد. تاثير روش هاي استخراج بر ويژگي هاي عملكردي ايزوله پروتئين نخود. فصلنامه علوم و صنايع غذايي 1392؛ 38(10): 20-11.
- بخشی مقدم فرناز، مرتضوي سيد علي، میلانی الناز، هاشمي مجيد. ارزيابی تنوع فراکسيونهاي نيتروژنی و خصوصيات ايزوله پروتئين نخود (Cicer arietinum L.). مجلهي نوآوري در علوم و فناّوري غذایی 1392؛ 5(4): 103-93.
- نوربخش لادن ، محمدی ثانی علی ، میلانی الناز، منصوری الهه. ارزيابي تأثير بتافروکتان استخراج شده از ريشه شنگ بر رشد بيفيدوباکتريوم بيفيدوم و اشرشياکلي در شرايط آزمايشگاهي. نشریه پژوهشهاي صنایع غذایي 1392؛ 23(4): 456-445.
- نعیمی هاجر، مرتضوي سيد علي، میلانی الناز، کوچکی آرش. تاثیر افزودن اینولین و فرآیند ریزپوشانی بر میزان زنده مانی باکتري لاکتوباسیلوس کازئی در طول دوره نگهداري ماست بستنی سین بیوتیک. فصلنامه علمي- پژوهشي علوم و صنايع غذايي 1392؛ 40(10): 36-27.
- رضوي سطوتي هاشم، مرتضوي سيد علي، شاكري منيرالسادات، بیرقی طوسی شهرام، اسدالهي الهام. بررسي امكان توليد فيلم خوراكي ضد ميكروبي بر پايه كازئينات سديم و اسانس آويشن شيرازي. مجله پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران 1392؛ 9(3): 201-195.
- اشراقي الهه، كاشاني نژاد مهدي، مقصودلو يحيي، بیرقی طوسی شهرام، اعلمي مهران. بررسي اثر پيش تيمار تركيبي اسمز-فراصوت روي خشك شدن ورقههاي كيوي. مجله پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران 1392؛ 9(4): 329-323.
- هدایتی کبري، عمادي باقر، خجسته پور مهدي، بیرقی طوسی شهرام. تأثیر امواج فراصوت بر استخراج قند و خواص مکانیکی چغندرقند. نشريه ماشينهاي کشاورزي 1392؛ 3(2): 153-144.
- حسینی فرشته. عشقی نعیمه.حداد خداپرست محمدحسین، بلوریان شادی. مقایسه کارایی آنتی اکسیدانی کورکومین زردچوبه با آنتی اکسیدان های طبیعی و سنتزي سیستم مدل غذايي. مجله نوآوری در علوم و فناوری مواد غذایی 1392؛ سال پنجم، شماره اول: 13-22.
- بلوریان شادی، خلیلیان صفیه، خلیلیان محمد. بهینه سازی شرایط استخراج کورکومین از ریزوم گیاه زردچوبه (Curcuma longa) به کمک امواج فراصوت با استفاده از روش سطح پاسخ. نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی 1392؛ جلد پنجم، شماره اول: 90-75.
- مهدیان الهام، کاراژیان رضا، صبری ساناز. بررسي اثر جايگزيني چربي شير با اينولين و كنسانتره پروتئيني شير بر خصوصيات فيزيكوشيميايي و حسي بستني كم چرب. مجلّهي نوآوري در علوم و فنّاوري غذايي 1392؛ 5(4):51-43.
- عليداد مرسا، محمدي ثاني علي، تجلي فائزه. اثر ضد آفلاتوکسيني لاکتوباسيلوس کازئي بعنوان پروبيوتيک در ماست. مجله دانشگاه علوم پزشکي 1392؛ 5(1): 99-105.
- حقيقي الميرا، مهربان معصومه، مرتضوي سيدعلي، سرابي جماب محبوبه، نوربخش ريحانه، آرمين محمد. مطالعه آلودگي كشمشهاي توليدي در استان خراسان رضوي به قارچهاي مولد آفلاتوكسين. مجله پژوهشهاي صنايع غذايي ايران 1392؛ 9(1):9-1.
- Rahnama Vosough P, Mohamadi Sani A, Mehraban Sangatash M, Karazhyan R. In Vitro Effect of Lactobacillus rhamnosus GG on Reduction of Aflatoxin B1. Nutrition & Food Sci. 2013; 44(1):32-40.
- Sahebghalam H, Mohamadi Sani A, Mehraban M. Assessing the ability of Saccharomyces cerevisiae to bind aflatoxin B1 from contaminated medium. Nutrition & Food Science. 2013; 43(4):392-397.
- Mahdian E, Karazhian R. Effects of Fat Replacers and Stabilizers on Rheological, Physicochemical and Sensory Properties of Reduced-fat Ice Cream. Journal of agricultural science and technology 2013; 15(6):1163-1174.
- Rezayi M, Alias Y, Abdi MM, Saeedfar K, Saadati N. Conductance Studies on Complex Formation between c-Methylcalix [4] resorcinarene and Titanium (III) in Acetonitrile-H2O Binary Solutions. Molecules 2013; 18(10):12041-12050.
- Ghasemi M, Daud WRW, Rahimnejad M, Rezayi M, Fatemi A, Jafari Y, Somalu MR, Manzour A. Copper-phthalocyanine and nickel nanoparticles as novel cathode catalysts in microbial fuel cells. International Journal of Hydrogen Energy 2013; 38(22):9533-9540.
- Saeedfar K, Heng LY, Ling TL, Rezayi M. Potentiometric Urea Biosensor Based on an Immobilised Fullerene-Urease Bio-Conjugate. Sensors 2013; 13(12):16851-16866.
- Sany TSB, Hashim R, Salleh A, Safari O, Mehdinia A, Rezayi M. Risk assessment of polycyclic aromatic hydrocarbons in the West Port semi-enclosed basin (Malaysia). Environmental Earth Sciences 2013; 1-14.
- Sany TSB, Salleh A, Sulaiman AH, Sasekumar A, Rezayi M, Tehrani GM. Heavy metal contamination in water and sediment of the Port Klang coastal area, Selangor, Malaysia. Environmental Earth Sciences 2013; 69(6):2013–2025.
- Sany TSB, Salleh A, Rezayi M, Saadati N, Narimany L, Tehrani GM. Distribution and contamination of heavy metal in the coastal sediments of Port Klang, Selangor, Malaysia. Water, Air, & Soil Pollution 2013; 224(4):1-18.
- Sany TSB, Hashim R, Rezayi M, Salleh A, Safari O. A review of strategies to monitor water and sediment quality for a sustainability assessment of marine environment. Environmental Science and Pollution Research 2014; 21(2):813-833.
- Rezayi M, Karazhian R, Abdollahi Y, Narimani L, Sany TSB, Ahmadzadeh S, Alias Y. Titanium (III) cation selective electrode based on synthesized tris(2pyridyl) methylamine ionophore and its application in water samples. Nature Scientific Reports 2014; 4664(4):1-8.
- Gazerani S, Mohammadi Sani A, Tajalli F. Effect of Solvent Extraction on Qualitative Parameters of Saffron Edible Extract. Research & Reviews in BioSciences 2013; 7(3).
- Heydari Majd M, Rajaeic A, Salar Bashi D, Mortazavi A, Bolourian Sh. Optimization of ultrasonic-assisted extraction of phenolic compoundsfrom bovine pennyroyal (Phlomidoschema parviflorum) leaves usingresponse surface methodology. Industrial Crops and Products 57: 2014; 195–202.
- Eshghi N, Asnaashari M, Haddad Khodaparast M H, Hosseini F. Evaluating the potential of natural curcumin for oxidative stability of soybean oil. Natural Product Research: Formerly Natural Product Letters.2014;1-6.
- Milani E, Shahidi F, Mortazavi SA, Vakili SAR, Ghoddusi HB. Microbiological, biochemical and rheological changes throughout ripening of Kurdish cheese. Journal of Food Safety 2014; 34: 168-175.
- Hashemi SMB, Shahidi F, Mortazavi SA, Milani E, Eshaghi Z. Potentially probiotic Lactobacillus strains from traditional Kurdish cheese. Probiotics and Antimicrobial Proteins. Probiotics and Antimicrobial Proteins 2014; 6: 22-31.
- Hashemi SMB, Shahidi F, Mortazavi SA, Milani E, Eshaghi Z. Metabolism of extracted inulin from Helianthus tuberosus by Lactobacillus strains isolated from traditional Kordish cheese. International Food Research Journal 2013; 20(6): 3283-3286.
- Hashemi M, Yazdi FT, Yavarmanesh M, Milani E, Pasban A. Influences of rennet type and container on proteolysis of traditional Kurdish cheese during the ripening. International Journal of Dairy Technology 2014; 67(1): 82-88.
- Aghooi HV, Mortazavi SA, Milani E, Koocheki A, Mehraban M. Statistical optimization of Culture Media and Conditions for Maximize Production of Mannan by Saccharomyces Cerevisiae Using Response Surface Methodology. Annual Research & Review in Biology 2014; 4(12): 1927-1940.
- Aghasi F, Khomeiri M, Mehraban Sangatash M, Sadeghi Mahoonak A. In vivo effect of Melissa officinalis essential oil on growth and aflatoxin production by Aspergillus flavus isolated from stored corn. 2nd National Congress on Medicinal Plants. 172, 15-16 May 2013, Tehran, Iran [Poster]
- Davoudi Moghadam H, mohamadi Sani A, Mehraban Sangatash M. Antifungal activity of essential oil of Ziziphora clinopodioides L. 2nd National Congress on Medicinal Plants. 393, 15-16 May 2013, Tehran, Iran [Poster]
- Davoudi Moghadam H, mohamadi Sani A, Mehraban Sangatash M. Inhibitory effect of Helichrysum arenarium essential oil on growth of food contaminated fungal. 2nd National Congress on Medicinal Plants. 391, 15-16 May 2013, Tehran, Iran [Poster]
- Safari O, Mehraban Sang Atash M. Study on different levels of annato seed meal (Bixa orellana) in the diet on some biological indices of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). 2nd National Congress on Medicinal Plants. 573, 15-16 May 2013, Tehran, Iran [Poster]
- Safari O, Mehraban Sang Atash M, Naserizadeh M, Karazhyan R. Study on the potential of Vitex pseudo-negundo to regulate the esteroid hormone levels of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) broodstockfeed with fishmeal-free diets. 2nd National Congress on Medicinal Plants. 723, 15-16 May 2013, Tehran, Iran [Poster]
- Safari O, Mehraban Sang Atash M, Ahmadniay Motlagh HR. Sudy on the biological activities of essential oils in Vitex pseudo-negundo and Calotropis persica. 2nd National Congress on Medicinal Plants. 759, 15-16 May 2013, Tehran, Iran [Poster]
طرح های پژوهشی و پایان نامه های مورد حمایت
- بررسي امکان استفاده از اسانسها و عصارههاي گياهي به منظور کنترل رشد و جلوگيري از توليد آفلاتوکسين بوسيله آسپرژيلوس فلاووس و آسپرژيلوس پارازيتيکوس در محيطکشت و خوراک دام
- ساخت سنسور پليمري حساس به يون سرب (II) به منظور کاربرد آن در اندازه گيري سرب در شير خام
- بررسي اثر استارتر و لاکتوباسيلوس کازئي بركاهش ميزان آفلاتوکسين M1 در ماست
- بهينهسازي شرايط استخراج رنگدانه کورکومين از ريزوم زردچوبه با استفاده از امواج فراصوت و مقايسه آن با روش کلاسيک (ماسراسيون).
- بهينهسازي شرايط استخراج آنتوسيانين از Rosell؛
همایشها:
- هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون (9- 11 بهمن 1392)
- دومین همایش روز جهانی غذا (22 مهر 1392)
- بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران (7-9 آبان 1392)