مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

بررسی نشریه Cell Journal در پایگاه اسکوپوس


sid blog

 به همت اداره تحلیل دادگان مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی ، نشریه Cell Journal  را در پایگاه اسکوپوس بررسی و نتایج آن اعلام شد

مقدمه

مجله «Cell Journal (Yakhteh)» که قبلا با عنوان “Yakhteh Medical Journal” منتشر می‌شد، فصلنامه‌ای به زبان انگلیسی است که توسط پژوهشگاه رویان منتشر می‌شود. این مجله بر حوزه‌های موضوعی سلولی و مولکولی و سایر حوزه‌های موضوعی مرتبط متمرکز است. Cell Journal  به عنوان یک مجله علمی پژوهشی توسط کمیته اعتبار وزارت بهداشت در سال 2000 تایید شد و مجله‌ای با دسترسی آزاد است.

روند

تعداد مدارک علمی Cell Journal که در پایگاه اسکوپوس[1] که از سال 2011 تا کنون در این پایگاه نمایه شده، برابر با 540 است. نمودار 1، روند مدارک علمی Cell Journal در پایگاه اسکوپوس را نشان می‌دهد. بر این اساس، این مجله در سال 2016 بالاترین تعداد مدارک علمی را منتشر کرده است. گفتنی است 126 مدرک علمی این مجله توسط سازمان‌ها و موسسات حمایت[2]  شده‌اند. پژوهشگاه رویان، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و دانشگاه تربیت مدرس به ترتیب با حمایت از 28، 15 و 11 مدرک علمی، بیش‌ترین حمایت را از مدارک علمی منتشر شده در Cell Journal داشته‌اند. 470 (87%~) مدرک علمی این مجله توسط محققان ایرانی نگارش شده است

sid blog

نمودار 1. روند مدارک علمی Cell Journal در پایگاه اسکوپوس

استنادات

تعداد استنادات مدارک علمی منتشر شده توسط Cell Journal برابر با 2855 است و شاخص هرش[3] آن برابر با 20 است. جدول 1، پراستنادترین مدارک علمی منتشر شده در Cell Journal را نشان می‌دهد. بر این اساس، مدرک علمی « Comment on: Anti-oxidative stress activity of stachys lavandulifolia aqueous extract in humans » با دریافت 61 استناد، پراستنادترین مدرک علمی منتشر شده در Cell Journal است.

جدول 1. پراستنادترین مدارک علمی منتشر شده در Cell Journal

sid blog

محققان

جدول 2   ، محققانی که بیش‌ترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کرده‌اند نشان می‌دهد. بر این اساس، دکتر حسین بهاروند، دکتر مسعود سلیمانی و دکتر سعید آبرون به ترتیب با انتشار 25، 22 و 18 مدرک علمی، محققانی هستند که بیش‌ترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کرده‌اند.

جدول 2. محققانی که بیش‌ترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کرده‌اند.

sid blog
 

جدول 3. ده محقق پر استناد در Cell Journal

sid blog


 

حوزه موضوعی

حوزه موضوعی « بیوشیمی، ژنتیک و بیولوژی مولکولی[4]» تنها حوزه موضوعی Cell Journal در پایگاه اسکوپوس است.

نوع مدارک علمی

نمودار 5، انواع مدارک علمی منتشر شده در Cell Journal را نشان می‌دهد. بر این اساس، مقاله (با فراوانی 501 ) و مقاله مروری[5]  (با 27فراوانی ) بیش‌ترین فراوانی را در میان مدارک علمی این مجله داشته‌اند. میانگین استناد به هر مدرک مقاله برابر با 85/4 و مقاله مروری برابر با  2/13 است.

sid blog

نمودار 5. انواع مدارک علمی در Cell Journal

 

کشورها

نمودار 7، کشورهایی که بیش‌ترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کرده‌اند، نشان می‌دهد. بر این اساس، ایران، چین، هند و آمریکا به ترتیب با انتشار 470، 15 و 11 مدرک علمی کشورهایی هستند که بیش‌ترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کرده‌اند. 36 مدرک علمی با هم‌تالیفی خارجی نگارش شده‌اند، که تعداد استنادات آن‌ها برابر با 242 و میانگین استناد به هر سند آن برابر با 72/6 است. 470 مدرک علمی نیز با هم‌تالیفی داخلی نگارش شده که تعداد استنادات آن برابر با 2580 و میانگین استناد به هر سند آن برابر با 48/5 است، بنابراین مدارک علمی که توسط محققان ایرانی با هم‌تالیفی بین‌المللی نگارش شده استنادات بیش‌تری دریافت کرده است.

sid blog

نمودار 7. کشورهایی که بیش‌ترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کرده‌اند

 

دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها

جدول 5، ده دانشگاهی را نشان می‌دهد که بیش‌ترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کرده‌اند. بر این اساس، دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهشگاه رویان و دانشگاه تربیت مدرس به ترتیب با انتشار 145، 105 و 105 مدرک علمی بیش‌ترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کرده‌اند. بیش‌ترین میانگین استناد به هر مدرک علمی به ترتیب مربوط به دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با مقادیر 96/6، 44/6 و 25/6 است.

جدول 5. ده دانشگاهی که بیش‌ترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کرده‌اند

sid blog

کلمات کلیدی

شکل 1، کلمات کلیدی به کار رفته در مدارک علمی منتشر شده در Cell Journal را نشان می‌دهد. مهم‌ترین کلمات به کار رفته در مدارک علمی بر اساس میانگین نرمال شده استناد[6] با رنگ زرد مشخص شده‌اند. بر این اساس، کلمات کلیدی «[7] Antioxidant،Multiple  Sclerosis[8]، 9]Dna Methylation، Microrna[10]، [11]Inflammation، [12]Oxidative Stress،Bone Marrow Stromal Cells[13]، Spermatogenesis[14]، [15]Melatonin و Radiation[16] » بالاترین میانگین نرمال شده استناد را دارا هستند.

sid blog

شکل 1. کلمات کلیدی به کار رفته در مدارک علمی منتشر شده Cell Journal


 

 

این گزارش ادامه دارد 


[1] Scopus

[2] Grant

[3] h-index

[4] Biochemistry, Genetics and Molecular Biology

[5] Review

[6]  تعداد استنادات نرمال شده دریافتی یک مدرک برابر است با تعداد استنادات یک مدرک تقسیم بر میانگین تعداد استنادات تمام مدارک منتشر شده در همان سال و در همین مجله. نرمال سازی این واقعیت که مدارک قدیمی‌تر زمان بیش‌تری را برای دریافت استناد داشته‌اند تصحیح می‌کند.

[7]  آنتی اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که مانع اکسیداسیون می شوند. اکسیداسیون یک واکنش شیمیایی است که می‌تواند رادیکال‌های آزاد ایجاد کند، در نتیجه منجر به واکنش های زنجیره‌ای می شود که ممکن است به سلول های موجود در بدن آسیب برساند.

[8]  اِم‌اِس یا تصلب بافت چندگانه یک بیماری التهابی است که در آن غلاف‌های میلیون‌ها سلول‌ عصبی در مغز و نخاع آسیب می‌بینند. این آسیب‌دیدگی می‌تواند در توانایی بخش‌هایی از سیستم عصبی که مسئول ارتباط هستند اختلال ایجاد کند و باعث به وجود آمدنِ علائم و نشانه‌های جسمی شود.

[9  دی‌ان‌ای متیلاسیون یا متیل دار شدن دی ان ای (به انگلیسی: DNA methylation) یک فرایند بیوشیمیایی است که در رشد و نمو عادی موجودات رده بالا دارای اهمیت می‌باشد. در این فرایند، یک گروه متیل به موقعیت 5 حلقه پیریمیدین سیتوزین یا به نیتروژن شماره 6 حلقه پورین آدنین اضافه می‌شود. این تغییرات می‌تواند از طریق تقسیمات سلولی به ارث برسند (به نسل بعد منتقل شوند). (منبع: https://fa.wikipedia.org/wiki/دی‌ان‌ای_متیلاسیون)

[10]  ریزآران‌ای در هوهسته‌ها دیده می‌شوند و حدود 17- 23 نوکلئوتید طول دارند. وظیفه اصلی آن‌هادر تنظیم پس از رونویسی است؛ که با برهمکنش با رنای پیغامبر و خاموش کردن آن تولید پروتئین ژن مورد نظر را سرکوب و بعضاً فعال می‌کنند. 60 درصد ژنوم پستانداران را تشکیل می‌دهند وژنوم انسان می‌تواند حدود 1000 نوع ازآنها را رمزدهی کند. در متازوآها و قارچ‌ها و حتی گیاهان و جانوران انواع مختلف آن‌ها وجود دارد. (منبع: https://fa.wikipedia.org/wiki/ریزآران‌ای#cite_note-2)

[11]  التهاب بخشی از پاسخ بیولوژیکی بدن از بافت‌های بدن به محرک‌های مضر مانند پاتوژن ها، سلول‌های آسیب دیده یا تحریک کننده است و یک پاسخ محافظتی شامل سلول‌های ایمنی، رگ‌های خونی و واسطه‌های مولکولی است. (منبع: https://en.wikipedia.org/wiki/Inflammation)

12]  استرس اکسیداتیو (انگلیسی: Oxidative stress) بازتاب‌دهنده عدم تعادل میان تظاهرات سیستماتیک «گونه‌های فعال (واکنش‌پذیر) اکسیژن» (ROS) و توانایی یک سیستم زیستی در خنثی سازی و مهار میانجی‌های سمی آن یا ترمیم آسیب‌های وارده است. (منبع: https://fa.wikipedia.org/wiki/استرس_اکسیداتیو)

 

[13]  در کشت تولید شده از سوسپانسیون تک سلولی مغز، سلول های استروما مغز استخوان در کلنی‌ها رشد می‌کنند، که هر کدام از سلول‌های پیش ماده تولید می شوند و به نام کلنی تشکیل دهنده فیبروبلاست شناخته می شوند. روش‌های کشت برای توسعه سلول‌های استرومای مغز استخوان از انسان، موش و دیگر گونه‌ها توسعه یافته است. (منبع: (Krebsbach, Kuznetsov, Bianco, & Robey, 1999))

[14]  اسپرماتوژنز (به انگلیسی: Spermatogenesis) روندی است که طی آن اسپرماتوگونیا به اسپرماتوزوآی بالغ (اسپرم) تبدیل می‌شود. (منبع: https://fa.wikipedia.org/wiki/اسپرماتوژنز)

[15]  ملاتونین با فرمول شیمیایی N-acetyl-5-methoxy tryptamine هورمونی است که در غده صنوبری (پینه‌آل)، غده کوچکی در مغز، تولید می‌شود و به تنظیم چرخه خواب و بیداری در بدن کمک می‌کند. (منبع: https://fa.wikipedia.org/wiki/ملاتونین)

[16]  در فیزیک پرتو به معنای ذرات انرژی یا امواج گذرنده در درون محیط یا فضاست. (منبع:https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D8%AA%D9%88)


 

 

 

 

لینک کوتاه

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

حضور دو نشریه جهاد دانشگاهی در میان 41 نشریه ایرانی در پایگاه JCR

تاریخ: 1397/04/25

بازدید: 1261

1397

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

گزارش علمی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

دستاوردهای جهاددانشگاهی در مسیر عزّت و پیشرفت دانش بنیان کشور

تاریخ: 1402/11/16

بازدید: 259

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

دستاوردهای جهاددانشگاهی در مسیر عزّت و پیشرفت دانش بنیان کشور/ انجام فعالیت های گزین در بالغ بر 100 واحد سازمانی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

رونمایی از پوستر چهل و چهارمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی

تاریخ: 1403/04/31

بازدید: 106

1403

زمان مطالعه: 2 دقیقه

جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت؛ با ایمان، امید و اعتماد به جوانان

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

به میزبانی سازمان برنامه‌وبودجه کشور؛ نمایشگاه گزیده‌ای از دستاوردهای شاخص پژوهش، فناوری و نوآوری جهاددانشگاهی برگزار می‌شود

تاریخ: 1401/06/06

بازدید: 1296

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

نمایشگاه دستاوردهای شاخص جهاددانشگاهی به میزبانی سازمان برنامه‌وبودجه کشور برگزار می‌شود.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

پیام تبریک رییس جهاددانشگاهی به مناسبت فرارسیدن روز پزشک

تاریخ: 1400/06/01

بازدید: 1154

1400

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

رییس جهاددانشگاهی در پیامی فرارسیدن روز پزشک، زادروز نابغه شرق، حکیم ابوعلی سینا را به جامعه پزشکی ایران و به ویژه همکاران پزشک در جهاددانشگاهی تبریک گفت و از تلاش‌ها و خدمات این عزیزان به مردم در راه مقدس شفای آلام دردمندان و حفظ و ارتقای سلامت جامعه قدردانی کرد.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

پیام رییس جهاددانشگاهی به مناسبت فرارسیدن روز دانشجو/ با درک صحیح از وقایع به ریزترین پدیده های سیاسی و اجتماعی جهان بیاندیشید

تاریخ: 1402/09/15

بازدید: 112

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

رییس جهاددانشگاهی با صدور پیام تبریکی به مناسبت فرارسیدن 16 آذرماه روز دانشجو تأکید کرد: از شما عزیزان به عنوان آینده سازان کشور انتظار می رود با آگاهی، توانایی و درک صحیح از وقایع به ریزترین پدیده های سیاسی و اجتماعی جهان بیاندیشید و با تحلیل های واقع بینانه و بدون تعصب در راستای نیل به آرمان های بلند جمهوری اسلامی ایران و توسعه کشورمان گام بردارید.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

پیام تسلیت جهاددانشگاهی در پی شهادت آیت الله رئیسی و همراهان

تاریخ: 1403/02/31

بازدید: 77

1403

زمان مطالعه: 2 دقیقه

جهاددانشگاهی در پیامی شهادتِ خادمانِ ملت و در صدر آنان رئیس جمهور مردمی و مغتنم را در حادثه یِ دردناکِ سانحه ی هوایی به ساحتِ مقدسِ امامِ زمان (عج)، فرماندهی معظم کل قوا (مدظله العالی)، خانواده شهدا و تمامی مردم ایران تسلیت گفت.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

پیام رییس جهاددانشگاهی به مناسبت روز ارتباطات و روابط عمومی

تاریخ: 1402/02/27

بازدید: 316

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

نقش مؤثر روابط عمومی‌ها به‌عنوان یک شتاب‌دهنده در رونق تولید و اشتغال

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

برگزاری هشتمین دوره کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی توسط دانشگاه علم و فرهنگ

تاریخ: 1401/02/20

بازدید: 1370

1401

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

بررسی کتاب‌سنجی مقالات کنفرانس وب پژوهی توسط SID همزمان با برگزاری هشتمین دوره کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی در تاریخ‌های 21 و 22 اردیبهشت 1401 انجام شد.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

دسترسی به شاخص تاثیر مجلات وب آو ساینس

تاریخ: 1399/03/06

بازدید: 4412

1399

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

جی سی آر

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button