نمودار 1. روند مدارک علمی Cell Journal در پایگاه اسکوپوس
استنادات
تعداد استنادات مدارک علمی منتشر شده توسط Cell Journal برابر با 2855 است و شاخص هرش[3] آن برابر با 20 است. جدول 1، پراستنادترین مدارک علمی منتشر شده در Cell Journal را نشان میدهد. بر این اساس، مدرک علمی « Comment on: Anti-oxidative stress activity of stachys lavandulifolia aqueous extract in humans » با دریافت 61 استناد، پراستنادترین مدرک علمی منتشر شده در Cell Journal است.
جدول 1. پراستنادترین مدارک علمی منتشر شده در Cell Journal
محققان
جدول 2 ، محققانی که بیشترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کردهاند نشان میدهد. بر این اساس، دکتر حسین بهاروند، دکتر مسعود سلیمانی و دکتر سعید آبرون به ترتیب با انتشار 25، 22 و 18 مدرک علمی، محققانی هستند که بیشترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کردهاند.
جدول 2. محققانی که بیشترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کردهاند.
جدول 3. ده محقق پر استناد در Cell Journal
حوزه موضوعی
حوزه موضوعی « بیوشیمی، ژنتیک و بیولوژی مولکولی[4]» تنها حوزه موضوعی Cell Journal در پایگاه اسکوپوس است.
نوع مدارک علمی
نمودار 5، انواع مدارک علمی منتشر شده در Cell Journal را نشان میدهد. بر این اساس، مقاله (با فراوانی 501 ) و مقاله مروری[5] (با 27فراوانی ) بیشترین فراوانی را در میان مدارک علمی این مجله داشتهاند. میانگین استناد به هر مدرک مقاله برابر با 85/4 و مقاله مروری برابر با 2/13 است.
نمودار 5. انواع مدارک علمی در Cell Journal
کشورها
نمودار 7، کشورهایی که بیشترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کردهاند، نشان میدهد. بر این اساس، ایران، چین، هند و آمریکا به ترتیب با انتشار 470، 15 و 11 مدرک علمی کشورهایی هستند که بیشترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کردهاند. 36 مدرک علمی با همتالیفی خارجی نگارش شدهاند، که تعداد استنادات آنها برابر با 242 و میانگین استناد به هر سند آن برابر با 72/6 است. 470 مدرک علمی نیز با همتالیفی داخلی نگارش شده که تعداد استنادات آن برابر با 2580 و میانگین استناد به هر سند آن برابر با 48/5 است، بنابراین مدارک علمی که توسط محققان ایرانی با همتالیفی بینالمللی نگارش شده استنادات بیشتری دریافت کرده است.
نمودار 7. کشورهایی که بیشترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کردهاند
دانشگاهها و پژوهشگاهها
جدول 5، ده دانشگاهی را نشان میدهد که بیشترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کردهاند. بر این اساس، دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهشگاه رویان و دانشگاه تربیت مدرس به ترتیب با انتشار 145، 105 و 105 مدرک علمی بیشترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کردهاند. بیشترین میانگین استناد به هر مدرک علمی به ترتیب مربوط به دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با مقادیر 96/6، 44/6 و 25/6 است.
جدول 5. ده دانشگاهی که بیشترین تعداد مدارک علمی را در Cell Journal منتشر کردهاند
کلمات کلیدی
شکل 1، کلمات کلیدی به کار رفته در مدارک علمی منتشر شده در Cell Journal را نشان میدهد. مهمترین کلمات به کار رفته در مدارک علمی بر اساس میانگین نرمال شده استناد[6] با رنگ زرد مشخص شدهاند. بر این اساس، کلمات کلیدی «[7] Antioxidant،Multiple Sclerosis[8]، 9]Dna Methylation، Microrna[10]، [11]Inflammation، [12]Oxidative Stress،Bone Marrow Stromal Cells[13]، Spermatogenesis[14]، [15]Melatonin و Radiation[16] » بالاترین میانگین نرمال شده استناد را دارا هستند.
شکل 1. کلمات کلیدی به کار رفته در مدارک علمی منتشر شده Cell Journal
[2] Grant
[3] h-index
[4] Biochemistry, Genetics and Molecular Biology
[6] تعداد استنادات نرمال شده دریافتی یک مدرک برابر است با تعداد استنادات یک مدرک تقسیم بر میانگین تعداد استنادات تمام مدارک منتشر شده در همان سال و در همین مجله. نرمال سازی این واقعیت که مدارک قدیمیتر زمان بیشتری را برای دریافت استناد داشتهاند تصحیح میکند.
[7] آنتی اکسیدانها ترکیباتی هستند که مانع اکسیداسیون می شوند. اکسیداسیون یک واکنش شیمیایی است که میتواند رادیکالهای آزاد ایجاد کند، در نتیجه منجر به واکنش های زنجیرهای می شود که ممکن است به سلول های موجود در بدن آسیب برساند.
[8] اِماِس یا تصلب بافت چندگانه یک بیماری التهابی است که در آن غلافهای میلیونها سلول عصبی در مغز و نخاع آسیب میبینند. این آسیبدیدگی میتواند در توانایی بخشهایی از سیستم عصبی که مسئول ارتباط هستند اختلال ایجاد کند و باعث به وجود آمدنِ علائم و نشانههای جسمی شود.
[9 دیانای متیلاسیون یا متیل دار شدن دی ان ای (به انگلیسی: DNA methylation) یک فرایند بیوشیمیایی است که در رشد و نمو عادی موجودات رده بالا دارای اهمیت میباشد. در این فرایند، یک گروه متیل به موقعیت 5 حلقه پیریمیدین سیتوزین یا به نیتروژن شماره 6 حلقه پورین آدنین اضافه میشود. این تغییرات میتواند از طریق تقسیمات سلولی به ارث برسند (به نسل بعد منتقل شوند). (منبع: https://fa.wikipedia.org/wiki/دیانای_متیلاسیون)
[10] ریزآرانای در هوهستهها دیده میشوند و حدود 17- 23 نوکلئوتید طول دارند. وظیفه اصلی آنهادر تنظیم پس از رونویسی است؛ که با برهمکنش با رنای پیغامبر و خاموش کردن آن تولید پروتئین ژن مورد نظر را سرکوب و بعضاً فعال میکنند. 60 درصد ژنوم پستانداران را تشکیل میدهند وژنوم انسان میتواند حدود 1000 نوع ازآنها را رمزدهی کند. در متازوآها و قارچها و حتی گیاهان و جانوران انواع مختلف آنها وجود دارد. (منبع: https://fa.wikipedia.org/wiki/ریزآرانای#cite_note-2)
[11] التهاب بخشی از پاسخ بیولوژیکی بدن از بافتهای بدن به محرکهای مضر مانند پاتوژن ها، سلولهای آسیب دیده یا تحریک کننده است و یک پاسخ محافظتی شامل سلولهای ایمنی، رگهای خونی و واسطههای مولکولی است. (منبع: https://en.wikipedia.org/wiki/Inflammation)
12] استرس اکسیداتیو (انگلیسی: Oxidative stress) بازتابدهنده عدم تعادل میان تظاهرات سیستماتیک «گونههای فعال (واکنشپذیر) اکسیژن» (ROS) و توانایی یک سیستم زیستی در خنثی سازی و مهار میانجیهای سمی آن یا ترمیم آسیبهای وارده است. (منبع: https://fa.wikipedia.org/wiki/استرس_اکسیداتیو)
[13] در کشت تولید شده از سوسپانسیون تک سلولی مغز، سلول های استروما مغز استخوان در کلنیها رشد میکنند، که هر کدام از سلولهای پیش ماده تولید می شوند و به نام کلنی تشکیل دهنده فیبروبلاست شناخته می شوند. روشهای کشت برای توسعه سلولهای استرومای مغز استخوان از انسان، موش و دیگر گونهها توسعه یافته است. (منبع: (Krebsbach, Kuznetsov, Bianco, & Robey, 1999))
[14] اسپرماتوژنز (به انگلیسی: Spermatogenesis) روندی است که طی آن اسپرماتوگونیا به اسپرماتوزوآی بالغ (اسپرم) تبدیل میشود. (منبع: https://fa.wikipedia.org/wiki/اسپرماتوژنز)
[15] ملاتونین با فرمول شیمیایی N-acetyl-5-methoxy tryptamine هورمونی است که در غده صنوبری (پینهآل)، غده کوچکی در مغز، تولید میشود و به تنظیم چرخه خواب و بیداری در بدن کمک میکند. (منبع: https://fa.wikipedia.org/wiki/ملاتونین)
[16] در فیزیک پرتو به معنای ذرات انرژی یا امواج گذرنده در درون محیط یا فضاست. (منبع:https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D8%AA%D9%88)