ثبت نام عمومی از متقاضیان شرکت در آزمون ویراستاری از18 دی ماه بصورت رسمی آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی(SID)، در راستای شناسائی فارغ التحصیلان توانمند در قالب طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی، ثبت نام عمومی از متقاضیان شرکت در آزمون ویراستاری از امروز(18 دی ) آغاز شد وپس از پایان فرایند ثبت نام ، آزمون ارزیابی توانمندی و سطح بندی ویراستاران به همت مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی برگزار می شود.
محمد مهدی مشیدی معاون توسعه بانکها و خدمات تخصصی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، با اعلام این خبر افزود: این طرح با چند هدف عمده انجام می شود که مهمترین آن بهره مندی از توان فارغ التحصیلان رشته های مرتبط با زبان و ادبیات فارسی است که علاقمند به ورود در عرصه ویراستاری هستند و رسالت بعدی ایجاد بستری مبتنی برتوان ویراستاران ، در نگارش پایان نامه ها ، گزارشهای علمی تولید شده و محتوای تولید شده برای وب ، که براین اساس حداقلهایی از نگارش زبان و ادبیات فارسی لحاظ شود ودر نهایت شاهد پاسداشت خط و زبان و ادبیات فارسی در این عرصه باشیم .
معاون توسعه بانکها و خدمات تخصصی مرکز با اعلام این مطلب که این طرح با حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و توسط سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان (ستفا) به عنوان نهاد واسط و توسعه ای در 9 استان کشور از جمله آذربایجان غربی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، کردستان، کرمانشاه، لرستان به صورت پایلوت اجرا می شود گفت : سامانه ثبت نام این آزمون حداکثر تا تاریح 26 دی ماه جاری آماده ثبت نام متقاضیان در 9 استان پایلوت است که متقاضیان می توانند از طریق سایت WWW.SID.IR و انتخابلینک"ثبتنام آزمونویراستاری"ویاازطریق آدرس www.sid.ir/editor اقدام به ثبت نام نمایند.
وی با اشاره به اینکه آزمون فوق بصورت تستی و تشریحی انجام می شود و سوالات این آزمون نیز همانند آزمون ارزیابی توانمندی سطح بندی مترجمان زبان انگلیسی با ساعتها تلاش افراد متخصص در تیم تخصصی طراحی و در قالب سوالات استانداردآماده شده است خاطر نشان کرد : این آزمون اواخر دی ماه بصورت همزمان و در واحد جهاد دانشگاهی استان های مورد نظر بصورت الکترونیکی در بین متقاضیان برگزار می شود.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به اینکه ملاک ارزیابی ویراستاران و آزمون ویراستاری منطبق با آخرین استانداردهای فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی خواهد بودخاطرنشان کرد، آزمون بصورت یکپارچه و درقالب 35 سوال تستی و 10 سوال تشریحی ودرمدت زمان 90 دقیقه برگزار می شود که سوالات آزمون تستی مربوط به بحثهای صوری وزبانی خواهد بود.
محمد مهدی مشیدی با اشاره به اینکه این آزمون نسبت به آزمون مترجمی دارای ویژگیهای خاصی است افزود : متقاضیان با مراجعه به آدرسهای اعلام شده می توانند علاوه بر ثبت نام ، منابع اصلی و فرعی آزمون را نیز دریافت نمایند و با تعداد و نحوه پاسخگویی به سوالات آشنا شوند
به گفته وی دستور خط فارسی ، غلط ننویسیم، نگارش و ویرایش و آشنایی با ویراستاری و نشر به عنوان منابع اصلی و نشر مطلوب، آشنایی با ویراستاری و نشر و مبانی نشر کتاب از جمله منابع فرعی هستند که برای این آزمون در نظر گرفته شده است.
بنابر اعلام معاون توسعه بانکها و خدمات تخصصی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی ، پذیرفته شدگان نهایی این آزمون پس از سطح بندی ، با حضور در دوره های آموزشی و کارگاه های کاربردی که به منظور توان افزایی منتخبین تشکیل می شود ، پس از طی موفقیت آمیز این مراحل از طریق سامانه ویراستاری با مرکز اطلاعات علمی همکاری خواهند کرد.
به گفته وی این سامانه در حال برنامه نویسی نرم افزاری است و همزمان با اتمام دوره های آموزشی متقاضیان مترجمی زبان انگلیسی و ویراستاری قابل بهره برداری خواهد بود .
شایان ذکر است طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی از جمله طرح های حمایتی در حوزه اشتغال و ذیل برنامه اشتغال فراگیر می باشد که توسط دولت در حال پیاده سازی است. در این طرح نزدیک به 75 مزیت در استان ها شناسایی و از متقاضیان ثبت نام بعمل آمده است. این طرح با بهره گیری از امکانات و توان مراکز و موسسات مختلف، برندها و بنگاههای بالادستی (بعنوان نهادهای پشتیبان و پیشران) در حال اجراست یکی از این مزیتها ویراستاری متون می باشد که با همکاری و پشتیبانی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) اجرا می گردد.