پابلونز[1] وبسایتی است که خدمات رایگانی برای محققان فراهم میکند تا به رصد مقالات علمی خود بپردازند. پابلونز در سال 2012 راهاندازی شد و امروز بیش از 1800000 نفر عضو دارد. ماموریت پابلونز اعتبار بخشی به مقالات علمی توسط قدرت داوری همتا[2] است. این وب سایت توسط کلاریتیو آنالیتیکس[3] طراحی شده است که دارای محصولاتی مانند وب آو ساینس[4]، اندنوت[5] و اسکولار وان[6] است، که در بیش از 100 کشور و 7000 موسسه اشتراک دارد.
از پابلونز برای ردیابی مدارک علمی، تعداد استنادات و داوری همتا خود استفاده کنید تا در یک پروفایل واحد و بروز نمایه شود.
با سرویس رایگان موضوعات مرتبط در ساینس دایرکت آشنا شویم
- برای محققان
در محیط تحقیقاتی رقابتی امروز، از محققان خواسته میشود تا دائما تاثیر و خدمات خود را در بررسی عملکرد و برنامههای پیشرفت نشان دهند. ردیابی این تاثیر آسان نیست و زمان زیادی میگیرد. پابلونز با یکپارچهسازی منابع از وبآوساینس و ارکید[7] به منظور ارائه اطلاعات قابل اعتماد تهیه شده است تا شما بتوانید تاثیر تحقیقاتیتان را در جهان نشان دهید.
برای آشنایی با ارکید کلیک کنید.
فواید:
• همه مدارک علمی منتشر شده توسط شما، مستقیما از وب آو ساینس، ارکید یا نرم افزارهای مدیریت اطلاعات (مانند اندنوت و مندلی) را میتوانید مستقیما وارد پابلونز کنید.
• استنادهای معتبر، از وب آو ساینس به صورت خودکار به پابلونز وارد میشوند، لذا به رایگان و به سادگی امکان ردیابی استنادات خود را خواهید داشت.
• اطلاعات کاربر را تصحیح کنید: با استفاده از شناسه محقق که به صورت خودکار، به مدارک علمی اضافه میشود که شما ادعا میکنید متعلق به شماست.
• میتوانید به داوری مقالات پیش و پس از انتشار بپردازید.
• عملکرد تحقیقاتی شما به عنوان نویسنده، ویراستار و داور همتا قابل دانلود است.
محققان در سامانه علم سنجی وزارت بهداشت
محققانی که در سامانه علم سنجی وزارت بهداشت عضو هستند با ثبت نام و ساخت پروفایل در این وب سایت میتوانند شناسه مربوط به خود را دریافت کرده و در سامانه علم سنجی وزارت بهداشت وارد کنند تا تعداد مدارک علمی و سنجههای وب آو ساینس مربوط به آنها در پروفایل وزارت بهداشت ثبت شود.
مندلی: شبکه اجتماعی رایگان برای رصد مدارک علمی از اسکوپوس
2. برای ناشران
پابلونز طیف وسیعی از راحلها را طراحی کرده است تا به ناشران کمک کند سطح وسیعتری از شفافیت، شناخت، کیفیت و کارآیی را در روند داوری همتای خود داشته باشند. پابلونز با هزاران مجله علمی در سراسر دنیا همکاری میکند.
3. برای موسسات تحقیقاتی
پابلونز به موسسات تحقیقاتی کمک میکند تا با ارائه شواهدی بینظیر از داوری همتا و مشارکت در تولید مقاله، تاثیر خود را بر تحقیقات جهانی نشان دهند.
4. برای سرمایهگذاران
پابلونز راهحل داوری همتای اختصاصی برای سرمایه گذاران در بهبود کیفیت و بهرهوری فرآیند داوری همتا فراهم کرده است، بنابراین شما با آگاهی گرنت مناسبی به پروژههای تحقیقاتی مناسب اختصاص میدهید.
ساخت پروفایل برای محققان
روی لینک کلیک کنید، در صورتی که دارای Gmail، ارکید یا لینکدین هستید روی یکی از آنها کلیک کنید و اگر نیستید روی گزینه Register کلیک کنید.
در صورتی که دارای مدرک علمی منتشر شده در وب آو ساینس هستید وارد صفحه زیر میشوید، سپس روی گزینه continue کلیک کنید.
روی گزینه Update My publication list کلیک کنید تا پروفایل شما بروز شود.
مقالاتی که با نام شما در پایگاه وب آو ساینس ثبت شده است به صورت خودکار یافت میشود، اگر این مقالات متعلق به شماست آنها را انتخاب کرده و گزینه Save را بزنید. در صورتی که مدارک علمی شما بیشتر از آنچه در پروفایل است، بود روی گزینهImport Selected Publication کلیک کنید.
در این قسمت میتوانید با استفاده از ارکید، شناساگرهای مقاله و نرم افزار مدیریت منابع، مقاله مورد نظر را به پروفایل خود اضافه کنید و روی گزینه Save publication کلیک کنید.
در صورتی که میخواهید در مورد مقالهای نظر بدهید (داوری کنید)، روی گزینه Peer reviews کلیک کنید. اطلاعات مربوط به مقالهای که قصد داوری آن را دارید وارد کنید و روی گزینه Create Review کلیک کنید.
در صفحه زیر میتوانید با استفاده از گزینه verify، داوری صورت گرفته را با استفاده از لینکی که داده شده تایید کنید. با انتخاب گزینه Publish داوری خود را ویرایش و یا پاک کنید. با انتخاب گزینه score به کیفیت و اهمیت مقاله نمره دهید.
با انتخاب گزینه Feedback میتوانید بازخورد محققان مورد نظر خود را در مورد داوریتان با ورود ایمیل آن محقق دریافت کنید.
با انتخاب Collaborators از همکاران خود را که در انتشار مقاله علمی با شما مشارکت داشتهاند، دعوت کنید تا آنها نیز در مقاله شما سهیم باشند. توجه داشته باشید که این لینک را به صورت خصوصی برای افراد ارسال کنید.
برای تنظیمات پروفایل خود، از پنل سمت چپ گزینه Settings و سپس account را انتخاب کنید. در این قسمت میتوانید پروفایل خود را به اکانتهای دیگر مانند لینکداین، ارکید و غیره متصل کنید.
با انتخاب Profile میتوانید اطلاعات مربوط به خود شامل عکس، حوزههای موضوعی، کشور و غیره را ویرایش کنید و بر گزینه save profile کلیک کنید.
در قسمت Affiliation، وابستگی سازمانی خود را اضافه یا ویرایش کنید. در قسمت Email میتوانید در صورتی که آدرس ایمیل شما تغییر کرده است آن را ویرایش کنید و در صورتی که خواهان ارسال آخرین به روز رسانیها هستید، آنها را فعال کنید.
اگر روی public Profile کلیک کنید میتوانید مدارک علمی، شاخص هرش، تعداد استنادات و بقیه سنجههای مربوط به مقالات خود را ببینید. روی گزینه metric کلیک کنید تا سنجههای مدارک علمی خود را به صورت کامل مشاهده کنید.
جستجو در پابلونز
در قسمت BROWSE میتوانید محققان، مجلات، مدارک علمی، موسسات و کشورها را جستجو کنید.
دوره آموزشی اندنوت
چگونه به یک مدرک علمی امتیاز بدهم؟
امتیاز مدارک علمی با انتخاب یک عدد در مقیاس 1 تا 10 در دو زمینه شامل کیفیت و اهمیت در نظر گرفته میشود. کیفیت برای اندازهگیری روش مقاله و دقت آن در نظر گرفته میشود، در حالی که اهمیت برای نوآوری و ارتباط آن مدرک علمی با حوزه موضوعی مجله است.
کیفیت=Quality
|
اهمیت= Significance
|
آیا تحقیق به خوبی طراحی و اجرا شده است؟
|
آیا این مدرک علمی درک جدیدی از حوزه موضوعی ارائه میدهد؟
|
آیا روشها که با جزئیات کافی توضیح داده شده اند برای تکرار مجاز هستند؟
|
آیا نشریه پتانسیل تحریک تحقیقات بیشتر را دارد؟
|
آیا نتیجه گیری توسط داده ها پشتیبانی می شود؟
|
آیا این مدرک علمی برای بقیه مخاطبان نیز جالب است؟
|
برای مثال امتیاز مقاله زیر برابر با 7.1 است، امتیاز 8 برای کیفیت و 6 برای اهمیت است. با استفاده از score publication میتوانید به یک مقاله امتیاز دهید.
درج کد پابلونز در سامانه وزارت بهداشت
برای درج کد ویژه خود در پابلونزبه داشبورد مراجعه کرده و کد را وارد سامانه وزارت بهداشت نمایید.
مطالب مرتبط:
[2] داوری همتا، بازنگری با دقت یا داوری دقیق (به انگلیسی: Peer review)، به روند بازنگری همهجانبه مقالههای علمی توسط یک یا چند متخصص همان رشته گفته میشود. این عملکرد به نوعی از خود ارزیابی توسط اعضای حرفهای واجد شرایط در همان حوزه موضوعی عمل میکند. روشهای داوری همتا برای حفظ استانداردهای کیفی، بهبود عملکرد و تامین اعتبار در نظر گرفته میشود. در جوامع علمی اغلب از داوری همتا برای بررسی میزان شایستگی مقاله برای انتشار استفاده میشود.