نمره آلتمتریکس
با ظهور وب تلاشهایی برای استفاده از اطلاعات موجود در این محیط برای ارزیابی تاثیر علمی صورت گرفت که ثمره آن ظهور حوزهی وبسنجی بود. اخیرا نیز با افزایش سطح فناوری امکان بررسی گستردهتر رصد نظرات، گفتگوها و صحبتهای برخط پیرامون مدارک علمی فراهم شده است.
برای آشنایی بیشتر با آلتمتریکس کلیک کنید.
نمره آلتمتریکس با استفاده از یک الگوریتم وزندهی و بر اساس سه عامل اصلی محاسبه میشود: اندازه ذکرها (منظور تعداد دفعاتی است که یک عنوان مقاله در صفحات دیگر ذکر شده است.)، منبع ذکرها و نویسنده ذکرها.
100 مقاله برتر بر اساس نمره آلتمتریکس در سال 2019
100 مقاله برتر بر اساس نمره آلتمتریکس[9]، لیستی از مقالات تحقیقاتی است که بیشترین علاقه مردم به آن مقاله را نشان میدهد. تنها موضوع مشترک این مقالات، توانایی آنها برای شروع مکالمه است. مقالات برتر التمتریکس، توسط موسسه آلتمتریکس از سال 2013 منتشر میشود.
از 15 نوامبر 2019، لیستی از بحث برانگیزترین مقالات در 365 روز گذشته بر اساس پایگاه آلتمتریکس بازیابی شد.
مقاله تحقیقاتی پژوهشگر مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی در میان 5 درصد برتر آلتمتریکس
روش رتبهبندی امسال همانند سالهای گذشته است. مدارک علمی شامل مرور سیستماتیک[10]، نامه به سردبیر[11]، مطالعه موردی[12] در مجلات پزشکی و بسیاری از انواع مدارک علمی دیگر است.
بررسی 100 مدرک علمی برتر بر اساس آلتمتریکس
مجلات Nature، The Lancet و Science به ترتیب با 12، 8 و 6 مدرک علمی مجلاتی هستند که بیشترین تعداد مدارک علمی برتر بر اساس نمره آلتمتریکس در آنها منتشر شده است. حوزه موضوعی پزشکی و سلامت، مطالعه اجتماعی انسان و علوم محیط زیست حوزههای موضوعی هستند که بیشترین تعداد مدارک علمی برتر آلتمتریکس در آنها منتشر شده است. همچنین، دانشگاههای هاروارد، کالج لندن، آکسفورد و بیمارستان زنان بریگام[13] به ترتیب با انتشار 11، 6، 5 و 5 مدرک علمی، دانشگاههایی هستند که بیشترین تعداد مدارک علمی برتر آلتمتریکس را منتشر کردهاند.
36 مدرک علمی دارای دسترسی آزاد[14]، 36 مدرک علمی دسترسی غیر آزاد[15] و 28 مدرک علمی نیز آزاد برای خواندن[16] است.
سه مقاله برتر
مقاله Few-Shot Adversarial Learning of Realistic Neural Talking Head Models درباره Deepfake AI از شرکت سامسونگ که مونا لیزا را زنده میکند و میتواند از شما با ثبت یک عکس یک ویدئو بسازد.
مقاله Scientists rise up against statistical significance درباره آزمون آماری که بیش از 800 دانشمند خواستار کناره گیری آزمون آماری شدهاند.
مقاله Measles, Mumps, Rubella Vaccination and Autism درباره اینکه واکسن سرخک، اوریون و سرخچه سبب اوتیسم نمیشود. محققان دانمارکی سوابق بیش از 650،000 کودک را مورد مطالعه قرار دادند و نشان دادند کودکانی که واکسن MMR دریافت کردهاند، احتمال کمتری دارد که به اوتیسم مبتلا شوند.
چگونه استنادات خود را افزایش دهیم؟
ایران
از ایران نیز مقاله A prospective study of tea drinking temperature and risk of esophageal squamous cell carcinoma با امتیاز 2575 با مشارکت دانشگاههای علوم پزشکی تهران و گرگان از ایران، در رتبه 73 از 100 قرار دارد. این مقاله توسط 21 محقق نگارش شده که 13 محقق از ایران هستند. این مقاله به سرپرستی دکتر رضا ملک زاده از پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران نگارش شده است. بیشترین مقدار به اشتراک گذاری این مقاله به ترتیب در کشورهای آمریکا، روسیه و اوکراین است.
برای دریافت آخرینهای بلاگ و کارگاههای مرکز اطلاعات علمی در خبرنامه عضو شوید.
خلاصه این مقاله: یک فنجان خوب چای داغ ممکن است دقیقاً همان چیزی باشد که در پایان روز به آن نیاز دارید، اما اگر آن را خیلی داغ بنوشید، خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش میدهید. این مطالعه روی 50،000 نفر انجام شد که نشان میدهد، افرادی که نوشیدنیهای گرم را در دمای بیش از 140 درجه فارنهایت میل میکنند، 90٪ بیشتر به سرطان مری مبتلا میشوند.
نمایش نمره آلتمتریکس در پایگاه مرکز اطلاعات علمی
برای اولین بار در پایگاههای داخلی: نمایش آلتمتریکس در صفحات مقالات پایگاه مرکز اطلاعات علمی
برای ملاحظه مقالات با موضوع آلتمتریکس کلیک کنید
برای نخستین بار در ایران، پایگاه مرکز اطلاعات علمی با هدف نمایش میزان علاقه به یک مقاله، اقدام به نمایش نمره آلتمتریکس مقالات در پایگاه خود کرد. بنابراین محققان میتوانند با مراجعه به مقالات نمره آلتمتریکس آن را مشاهده کنند.
در بانک مقالات انگلیسی به آدرس https://www.sid.ir/en/journal/ کلمه مورد نظر خود را وارد جعبه جستجو کنید.
در صفحه نتایج، روی یکی از مقالات کلیک کنید.
نمره آلتمتریکس، قابل مشاهده است.
گفتنی است که بر اساس مکاتبات انجام شده با موسسه آلتمتریکس، این پایگاه مقالاتی که در وبلاگ مرکز اطلاعات علمی ذکر میشوند را شمارش میکند، بنابراین از پژوهشگران گرامی درخواست میشود تا خلاصهای از مقالات خود را به آدرس Dataanalytics@sid.ir ارسال نمایند.
بحران دسترسی آزاد به مقالات
نمره آلتمتریکس، فقط برای مقالاتی نمایش داده میشود که دارای دی ا آی[17] یا شناسه دیجیتال شی[18] هستند. برای افزایش نمره آلتمتریکس، آن را در وب با دیگران به اشتراک بگذارید.
چگونه مقالات را به اشتراک بگذاریم
[11] Letters to the editor
[13] Brigham and Women's Hospital
[18] Digital Object Identifier
\