این روزها خبرهای خوب زیادی در مورد سرطان سینه وجود دارد. یکی از آنها راههای جلوگیری از سرطان سینه است و ما امروز، بیشتر از هر زمان دیگری در مورد راههای جلوگیری از این بیماری آگاهی داریم. راز جراحی با معرفی چند مرحله ساده، راهنمایی را برای کمک به شما درکاهش خطر ابتلاء به سرطان سینه ارائه میدهد. با رعایت آنها میتوانید تأثیر به سزایی در جلوگیری از ابتلاء به سرطان سینه داشته باشید.
سایتهای جامع اطلاعرسانی پزشکی مانند راز جراحی نی نی سایت و برترینها شما دوستان عزیز را در اطلاعرسانی جامع پزشکی کمک میکنند.
حفظ وزن سالم در واقع یک هدف مهم است. اضافه وزن میتواند خطر ابتلاء به انواع سرطانهای مختلف، از جمله سرطان سینه، به ویژه پس از یائسگی را افزایش دهد.
- فعالیت جسمیتان را افزایش دهید.
ورزش حداقل 30 دقیقه در روز برای سلامتی و کاهش خطر ابتلاء به سرطان مفید بوده و نیز یکی از بهترین راهها برای کنترل وزن محسوب میشود.
- میوهها و سبزیجات بخورید و مصرف زیاد الکل را ترک کنید.
رژیم غذایی سالم میتواند خطر ابتلاء به سرطان سینه را کاهش دهد. مقدار زیادی میوه و سبزیجات در رژیم غذایی خود بگنجانید و سطح مصرف الکل را کاهش دهید.
سیگار کشیدن علاوه بر کاهش کیفیت زندگی، خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی، سکته مغزی و انواع سرطان از جمله سرطان سینه، بوی بد دهان، تغییر رنگ دندان و چروک پوست را به همراه دارد.
شیردهی بعد از زایمان به مدت یک سال یا بیشتر، خطر ابتلاء به سرطان سینه را کاهش میدهد. همچنین مزایای سلامتی زیادی برای کودک به همراه دارد.
- از قرصهای ضد بارداری، به ویژه پس از 35 سالگی استفاده نکنید.
قرصهای ضد بارداری خطر ابتلاء به سرطان سینه را اندکی افزایش میدهد. همچنین خطر سکته مغزی و حمله قلبی نیز در هنگام مصرف این قرص افزایش مییابد.
- سابقه خانوادگی خود را بررسی کنید.
زنانی که سابقه خانوادگی ابتلاء به سرطان سینه دارند میتوانند اقدامات خاصی را برای محافظت از خود انجام دهند. این افراد معمولاً بیشتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان سینه هستند.
- غربالگری را فراموش نکنید.
مطالعات نشان میدهد که غربالگری سرطان پستان جان افراد زیادی را نجات داده است. این به پیشگیری از سرطان کمک نمیکند، اما میتواند در یافتن زودهنگام سرطان در مواقعی که قابل درمان است کمک کند. در اکثر زنان، ماموگرافی منظم در 40 سالگی شروع شود، اما توصیه پزشک با توجه به سن و درجه خطر، متفاوت است.
برخی عوامل خطرزای مهم برای سرطان سینه عبارتند از:
- سن بالا ، به ویژه 60 سال یا بیشتر
- اولین قاعدگی قبل از 12 سالگی
- یائسگی در 55 سالگی یا بالاتر
- اولین زایمان پس از 35 سالگی
- قد بلند بودن
- سینههای متراکم داشتن
مروری بر درمان سرطان سینه و راز جراحی
جراحی معمولاً اولین نوع درمان سرطان سینه است. نوع جراحی به نوع سرطان سینه فرد بستگی دارد. جراحی معمولاً با شیمی درمانی یا پرتودرمانی یا در برخی موارد با درمانهای هورمونی یا هدفمند دنبال میشود.
پزشک مناسبترین طرح درمان را برای شما ترسیم میکند.
هدف از درمان، رسیدن به نقطه بهبودی است که در آن سرطان، کوچک یا ناپدید میشود و میتوانید از زندگی خود به طور کامل لذت ببرید.
دو نوع جراحی سرطان سینه وجود دارد:
- جراحی حفظ سینه، که درآن توده سرطانی (تومور) برداشته میشود. در جراحی حفظ سینه از لامپکتومی یا برش موضعی وسیع، برای برداشتن تومور و بخشی از بافت اطراف آن استفاده میشود.
- ماستکتومی، که در آن کل سینه برداشته میشود. در بسیاری از موارد، ماستکتومی با جراحی ترمیمی برای بازسازی سینه دنبال میشود.
پس از جراحی سرطان سینه، بازسازی سینه، جراحی برای ایجاد فرم سینه جدید انجام میپذیرد و تا حد امکان سینهای شبیه سینه دیگر شما را خلق مینماید.
یکی از روشهای باسازی سینه، پروتز سینه است که در آن، ایمپلنت برای خلق ظاهری طبیعی در سینه مورد استفاده قرار میگیرد.
شما میتوانید بازسازی سینه همزمان با عمل جراحی برای درمان سرطان (بازسازی فوری) یا بازسازی تأخیری را انتخاب کنید.
در بازسازی فوری سینه، پروتز سینه همزمان با جراحی انجام میشود. در پروتز سینه ، ایمپلنت سالین یا سیلیکون پس از برداشتن بافت بیمار سینه توسط جراح، در زیر پوست یا عضله روی قفسه سینه قرار داده میشود. مزیت بازسازی فوری این است که پوست سینه اغلب حفظ میشود و میتوان نتایج بهتری را به دست آورد.
بازسازی تأخیری سینه به این معنی است که بازسازی بعد از عمل جراحی سرطان انجام میشود. در این نوع بازسازی، یک اکسپندر بافت کوتاه مدت مورد استفاده قرار میگیرد تا آمادگی برای جراحی ترمیمی را فراهم کند. این اکسپندر، کیسهای شبیه بادکنک است که به آرامی به اندازه دلخواه گشاد میشود تا پوست کشیده شود. هنگامی که پوست ناحیه سینه به اندازه کافی کشیده شد، جراحی دوم برای برداشتن اکسپندر و پروتز سینه انجام میشود.
در این روش درمان، از دوزهای کنترل شده اشعه برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده میشود. معمولاً بعد از جراحی، پرتو درمانی برای از بین بردن سلولهای سرطانی باقی مانده تجویز میشود.
شیمی درمانی شامل استفاده از داروهای ضد سرطان (سیتوتوکسیک) برای از بین بردن سلولهای سرطانی است. این روش معمولاً بعد از جراحی برای از بین بردن سلولهای سرطانی که هنوز برداشته نشدهاند استفاده میشود.
برخی از سرطانهای سینه توسط هورمونهای استروژن یا پروژسترون، که به طور طبیعی در بدن شما یافت میشوند، تحریک میگردند. هورمون درمانی سطح هورمونهای استروژن یا پروژسترون را در بدن شما کاهش میدهد یا اثرات آنها را متوقف مینماید.
درمان هدف روند دارویی است که نحوه عملکرد سلولها را تغییر داده و به جلوگیری از رشد و گسترش سرطان کمک میکنند. همه انواع سرطان پستان را نمیتوان با درمان هدف، درمان نمود.
جهت دسترسی به مقالات مرتبط با "سرطان سینه" کلیک کنید: https://sid.ir/560