سای مگو پایگاه رتبه بندی مجلات ، موسسات و کشورها است که در سال 2007 توسط دانشگاه اسپانیایی گرانادا ایجاد شد . سای مگو داده های خود را از پایگاه اسکوپوس دریافت می کند و بعد از تجزیه و تحلیل داده ها آن را به صورت رایگان در اختیار مخاطبان قرار می دهد. سای مگو امکان مقایسه و مشاهده مدارک علمی را در بازه زمانی 1996 تا 2020 فراهم می کند . سای مگو تمام مدارک علمی را در 27 حوزه موضوعی اصلی و 313 حوزه موضوعی فرعی تقسیم بندی می کند . اخیرا پایگاه رتبه بندی سای مگو ، ابزار جدیدی برای مصور سازی داده ها منتشر کرده است که Scimago Graphica نام دارد . با استفاده از این ابزار می توان نمودارهای متفاوتی رسم کرد .
مصور سازی اطلاعات ، امکان مصور سازی داده ها را فراهم می کند. هدف از مصور سازی شناخت الگوهای نهان داده است . مصور سازی داده ها ، امکان نمایش ساختار تحقیق در حوزههای مختلف و زیر حوزههای علوم را شفافتر از جداول آماری، به همراه تمام ارتباط ایجاد شده میان واحدهای تحلیل فراهم میکند . برای مصور سازی داده های کتابسنجی ، ابزارهای مختلفی مثل Vos viewer , scimat, sci2 و غیره وجود دارد . در ادامه با ابزار مصور سازی سای مگو آشنا می شویم .
ابزار مصور سازی سای مگو
ابزار مصور سازی سای مگو ، روشی جدید برای کشف ، برقراری ارتباط بصری و درک داده ها است . ابزار مصور سازی سای مگو ، ابزار مصور سازی است که امکان ترسیم داده ها را به صورت زیبا و آسان می دهد . برای اجرای ابزار مصور سازی سای مگو نیازی به برنامه نویسی نیست . ابزار مصور سازی سای مگو به صورت رایگان در دسترس است.
رسم نمودارهای زیبا
ابزار مصور سازی سای مگو ، مجموعه ای از نمودار ها را ارائه می کند که می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید. ابزار مصور سازی سای مگو موتور دستور زبان گرافیکی است که امکان دقیق مصور سازی داده را برای کاربر ایجاد می کند .
ابزار مصور سازی سای مگو نه تنها ابزاری برای تجزیه و تحلیل داده ها بلکه ارتباط داده ها را نیز نشان می دهد . ابزار مصور سازی سای مگو تصاویری تعاملی را برای کاربر ارائه می دهد. برای دریافت برنامه به آدرس https://www.graphica.app/download مراجعه کنید . برای مصور سازی در ابزار سای مگو ، می توانید داده مورد نظر خود را در فرمت های CSV ، XLSX ، GraphML یا GML را وارد کنید . می توانید داده را از پایگاه هایی مثل اسکوپوس ، سای مگو ، وب آو ساینس و غیره وارد کنید . برای ورود داده روی Load data file کلیک کنید .
داده مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس روی open کلیک کنید.
سپس روی proceed کلیک کنید .
در این جا مرحله پیش نمایش داده ها را ملاحظه می کنید . برای مصور سازی داده ها روی نمودار کلیک کنید .
برای مصور سازی داده مورد نظر خود را بکشید و رها کنید . متغیرهای ( variable ) متفاوتی تهیه شده که هر کدام را که می خواهید می توانید انتخاب کنید . برای مثال اینجا داده ورودی مجلات حوزه زیست شناسی است و دارای متغیرهایی مثل تعداد مدارک علمی ، شاخص هرش ، تعداد استنادات ، SJR ، کشور ، منطقه و غیره است . عنوان مجله در y axis ، تعداد استنادات سه ساله به اندازه size و منطقه جغرافیایی به رنگ color تخصیص یافته شده است.
انواع نمودار و رنگ آن را می توانید از این قسمت انتخاب کنید .
برای دریافت خروجی نقشه روی expoert کلیک کنید. خروجی ها به فرمت های svg ، png،Html و csv دریافت کنید.
شکل زیر کشورهای خاورمیانه را بر اساس رتبه علمی آنها از سال 1996 تا 2020 نشان می دهد . برچسب رتبه هر کشور و اندازه تعداد مدارک علمی را نشان می دهد .
برای آموزش بیشتر به فیلم مراجعه کنید.
منبع : کرامتفر عبدالصمد؛ سلیمانی، لیلا. (1393). نظری بر نقشههای علم ایران در ابزار جدید سایمگو؛ شکل علم. 10.13140/2.1.2546.8480.