انتخاب رشته مناسب براساس شناخت استعدادها و توانمندیهای دانش آموزان و دانشجویان همواره یکی از دغدغههای آنها برای ادامه تحصیل و ایجاد کسب و کار مناسب است. با توجه به تعدد رشتهها و دانشگاهها و همچنین عدم شناخت صحیح از ظرفیتها و پتانسیلهای رشتههای مختلف تحصیلی، داوطلبان در بسیاری از مواقع رشته مناسبی را انتخاب نمیکنند و مسیر تحصیلی و شغلی خود را براساس جو موجود در جامعه و همچنین نظرات اطرافیان خود انتخاب مینمایند. اما مسیر درست انتخاب رشته و شغل برای هر شخص چگونه مشخص میشود؟ در مرکز همراه تحصیلی کلیه سؤالات زیر پاسخ داده میشود و مسیر تحصیلی و شغلی برای شما روشن میشود.

آیا شرایط انتخاب رشته صحیح در انتخاب رشته دانشگاه آزاد و یا انتخاب رشته کنکور سراسری را میدانید؟
ایا از امکان ادامه تحصیل در رشته پزشکی و شرکت در آزمون لیسانس به پزشکی اطلاعی دارید؟
ایا مهارتهای مورد نیاز هر رشته برای موفقیت در بازار کار را میشناسید؟
آیا از امکان ادامه تحصیل در خارج از کشور و شرکت در آزمونهای بینالمللی و بورسیههای تحصیلی اطلاعی دارید؟
در این مقاله کلیه کارهایی که فرد بایستی در مسیر انتخاب رشته و شغل مورد توجه قرار دهد بررسی میشود.
شناخت توانمندیهای فردی در فرآیند انتخاب رشته
اولین مرحله در مسیر انتخاب رشته و شغل، شناخت خود و توانمندیها و استعدادهای خود است. یعنی فرد باید به درستی ظرفیتهای خود را بشناسد و آنها را تقویت نماید. اما سؤالی که تمام دانش آموزان با آن روبرو میشوند این است که چگونه خود را بهتر بشناسیم؟ در جواب این سؤال باید بگوییم که هر فرد باید در میان تمام اموری که انجام داده است بتواند کاری را که با علاقه و مهارت بیشتری آن را انجام میدهد را شناسایی نماید و سپس در مورد ارتباط بین علاقه و مهارت خود و همچنین بازار کار موجود در جامعه فکر کند که آیا علاقه و مهارت او برای کسب درآمد و همچنین راهاندازی کسب و کار مناسب است یا خیر. و اگر مناسب نبود حتماً بایستی مسیر جایگزینی را انتخاب کند، زیرا کسب درآمد از علاقه و استعداد برای دوام آن رشته و شغل بسیار حیاتی است.
کسب مهارتهای موردنیاز هر رشته
پس از شناخت تواناییها و انتخاب درست مسیر فرد باید مهارتهای مورد نیاز خود را در آن رشته دانشگاهی کسب نماید. اما لزوماً کسب مهارت و رشد در یک رشته تحصیلی و یا شغل محدود به رفتن به دانشگاه نمیشود و فرد میتواند بدون رفتن به دانشگاه این مهارتها را کسب نماید. اما گزینه بهتر این است که فرد تحصیلات آکادمیک را در دانشگاه کسب نماید و در کنار آن بتواند مهارتها را نیز بصورت داوطلبانه و از طریق دورههای آموزشی آزاد بدست آورد.

شناخت درست آینده تحصیلی هر رشته
در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری، داوطلبان بدون توجه به امکان ادامه تحصیل در هر رشته، انتخاب خود را انجام میدهند و به تفاوت بین رشتهها و همچنین امکان ادامه تحصیل در هر رشته توجهی ندارند. در برخی موارد داوطلبان گمان میکنند که اگر در رشتهای پذیرفته شوند دیگر امکان تغییر در آینده وجود نخواهد داشت، در صورتی که این موضوع اصلاً درست نیست و داوطلبان باید با اطلاعات بیشتری رشته خود را انتخاب کنند. برای مثال بسیاری از داوطلبان پس از عدم موفقیت در قبولی در رشته پزشکی ممکن است راههای جایگزین را برای ورود به این رشته ندانند و مطلع نباشند که داوطلبان رشتههای تجربی و ریاضی میتوانند پس از دوره لیسانس خود و با شرط دارا بودن سن کمتر از 25 سال و معدل کل دیپلم بالای 18 و معدل لیسانس بالای 16 در آزمونی با نام آزمون لیسانس به پزشکی شرکت نمایند و مجدد شانس ورود به رشته پزشکی را بدست آورند.
همچنین شاید داوطلبان از اختلاف کم بین برخی از رشتهها و یا زیرگروههای تحصیلی مطلع نباشند و امکان تغییر در بسیاری از رشتههای تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری را ندانند. در نتیجه شناخت امکان ادامه تحصیل و تغییر در رشتهها نیز از دیگر عوامل تأثیرگذار در آینده تحصیلی و شغلی داوطلبان است.

امکان ادامه تحصیل در خارج از کشور برای هر رشته چگونه است؟
در کنار تحصیل در داخل کشور در مقاطع مختلف تحصیلی، داوطلبان میتوانند امکان ادامه تحصیل در خارج از کشور و شرایط شرکت در آزمونهای بینالمللی مانند آزمون MCAT، آزمون IMAT، آزمون SAT، آزمون YOS، آزمون UCAT، آزمون USMLE و دیگر آزمونها را در وبسایت همراه تحصیلی جستجو نمایند. و همچنین شرایط استفاده از بورسیههای تحصیلی را ببیند و نسبت به اخذ بورسیههای تحصیلی کشورهای مختلف اقدام نمایند.
استفاده از دورههای آموزشی علاوه بر کلاسهای درسی در دانشگاه
یکی از مهمتری عوامل موفقیت در بازار کار، کسب مهارت و تخصص در آن رشته است. امروزه تخصص افراد است که مشخص میکند فرد دارای چه جایگاه شغلی و درآمدی است و فرد بایستی در کنار تحصیلات در دانشگاه حتماً مهارتهای موردنیاز دیگر برای موفقیت در بازار کار را نیز بصورت جداگانه کسب نماید. مطمئناً کسب مهارت در کنار مدرک تحصیلی میتواند موجب رشد سریع هر فرد شود و کار او را برای رسیدن به جایگاه شغلی مناسب آسانتر نماید. داوطلبان میتوانند در وبسایت همراه تحصیلی کلیه دورههای آموزشی مناسب برای کسب مهارت در هر رشته را مشاهده کنند و بدانند که چه مهارتهایی برای موفقیت در هر رشته نیاز است. پس از شناخت مهارتها و تخصصهای موردنیاز بایستی آنها را فرا بگیرید و میتوانید در مرکز همراه تحصیلی در این دورهها ثبتنام کرده و تخصص لازم را کسب نمایید.
استفاده از خدمات مشاورهای و آموزشی وبسایت همراه تحصیلی
برای استفاده از کلیه خدمات مشاوره تحصیلی و دورههای آموزشی همراه تحصیلی وبسایت این مرکز به نشانی hamrahetahsili.ir را مشاهده کنید و تمامی اطلاعات موردنیاز خود را از دبستان تا دکتری را ببینید و در مورد بازار کار رشتههای مختلف و شرایط هر رشته اطلاعات لازم را بدست آورید. تمامی مشاوران مرکز در رشتههای مختلف تحصیلی، در جلسات مشاوره مختلف به شما برای رسیدن به شرایط تحصیلی و شغلی ایدهآل خود، کمک میکنند.