کفپوش گرانولی محصولی است که جهت پوشاندن سطوح مختلف به ویژه در مکانهای ورزشی و پارکها مورد استفاده قرار میگیرد. نامهای دیگری که برای کفپوشهای گرانولی یا پلاستیک به کار میرود شامل کفپوش ورزشی، ضربهگیر و ورزشی است. این کفپوشها وزن زیادی دارند و پس از قرارگیری رو سطح زمین به طور ثابت و بی حرکت باقی خواهند ماند. البته گاهی اوقات برای استحکام بیشتر برای چسباندن آنها از پیچ یا چسب نیز استفاده میکنند. گرانول مادهای است که از بازیافت لاستیکهای کهنه و ضایعات پلاستیکی تولید میشود. یکدست بودن گرانول به کار رفته در ساخت این نوع کفپوش به افزایش کیفیت آن کمک میکند. کم بودن فضاهای خالی گرانول نیز رابطه مستقیمی با تراکم و استحکام بیشتر آن دارد. در این مقاله قصد داریم انواع کفپوش گرانولی و عوامل تأثیرگذار روی قیمت آن را توضیح دهیم.
کفپوش گرانولی چیست؟
کفپوش گرانولی با استفاده از دانههای پلیمری گرانول که از بازیافت لاستیک و ضایعات پلاستیکی ایجاد شدهاند، ساخته میشود. تولید این محصول را در سال 1985 برای اولین بار از بازیافت لاستیکهای کهنه و اسقاطی آغاز شد و در سالهای اخیر به عنوان یکی از صنایع پیشرو محسوب میشود. هر سال هزاران تن لاستیک اسقاطی و فرسوده در انبارها جمعآوری میشوند و از آنها برای تبدیل به گرانول استفاده میکنند. دانههای گرانولی حاصل از بازیافت پس از اینکه با چسب صنعتی و مش ترکیب شدند، در داخل قالبهای حرارتی مخصوص ریخته میشوند تا به شکل قالب درآیند. کفپوشهای گرانولی یا لاستیکی تولید شده دارای خاصیت ضربهگیری و ارتجاعی هستند. اگر گرانولها یک دست باشند، کفپوش تولیدی از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد بود.
کاربردهای کفپوش گرانولی
کفپوشهای گرانولی به دلیل ماندگاری، مقاومت و استحکام بالا بیشتر در فضاهایی کاربرد دارد که رفت و آمد در آنها زیاد است و در معرض وزن سنگین و عوامل محیطی مختلف قرار دارند. از کاربردهای مهم این نوع کفپوش میتوان به استفاده در پارکها، باشگاههای بدنسازی، استخرها، حیاط مدارس، باشگاه ورزشی، پیادهروها، حیاط مهدکودکها، مترو، ورودی اماکن تجاری و اداری، پشتبام، اصطبل حیوانات و غیره اشاره کرد. شکل ظاهری این کفپوشها تقریباً شباهت زیادی به هم دارند اما از لحاظ تراکم و کیفیت مواد اولیه و کارکرد با همدیگر متفاوت هستند. در صورت تراکم نامناسب بعد از مدتی دچار پوسته پوسته شدن، ترکخوردگی شده و طولعمر آنها کاهش مییابد. کفپوشهای گرانولی متراکم از استحکام و دوام بالاتری برخوردارند و به دلیل ذرات فشرده لاستیک در مقابل فشارهای زیاد آسیب نمیبینند. کفپوشهای گرانولی از نظر سایز به سه دسته کفپوش گرانولی نیم متری، کفپوش گرانولی یک متری و کفپوش گرانولی دو متری تقسیم میشوند. کفپوش دو متری بیشتر مناسب استفاده در محیطهای بزرگ مانند پارکها، شهربازیها و باغ وحشها است. از کفپوش گرانولی یک متری در فضاهای متوسط مانند باشگاه و مدرسه استفاده میکنند و کفپوش گرانولی نیم متری نیز برای محیطهای کوچک کاربرد دارند.
انواع کفپوش گرانولی به چند دسته تقسیم میشوند؟
یکی از انواع کفپوشهای گرانولی کفپوش گرانولی پازلی است. حمل و نقل این نوع کفپوش مربعی شکل بسیار آسان است و به راحتی میتوان آنها را به محل نصب انتقال داد. نصب کفپوش پازلی نیز بسیار راحت است و قطعات پازل مانند آن بدون استفاده از چسب به راحتی مانند قطعات پازل به هم وصل میشوند.
کفپوش گرانولی رولی به عنوان یکی از پرکاربردترین کفپوشهای گرانولی بیشتر برای مکانهایی مناسب است که دارای مساحت زیادی هستند. نصب کفپوش رولی نسبت به انواع پازلی سختتر است و قیمت آنها نیز گرانتر میباشد. یکی از مزایای مهم کفپوشهای رولی این است که میتوان آنها را به اندازه مکان موردنظر برش داد.
- کفپوش گرانولی شانه تخم مرغی
کفپوشهای رولی و پازلی به دو دسته پشت ساده و کفپوش شانه تخم مرغی تقسیم میشوند. کفپوشهای شانه تخم مرغی دارای پایههایی هستند که پس از نصب مقداری بالاتر از سطح مکان مورد نظر قرار میگیرند. از این محصول بیشتر در فضاهای سبز و پارکها استفاده میشود و در بسیاری از مواقع آنها را با نام کفپوش پارکی میشناسند. پشت کفپوش شانه تخم مرغی به دلیل فضاهای خالی از جمع شدن آب در زیر کفپوش جلوگیری میکند. ضخامت کفپوشهای پشت ساده نسبت به شانه تخم مرغی ضخامت کمتری دارند و برای چسباندن آنها به سطح زمین حتماً باید از چسب استفاده شود.
قیمت کفپوشهای گرانولی به چه عواملی بستگی دارد؟
کیفیت مواد سازنده و تراکم به کار رفته در کفپوشهای گرانولی تأثیر مستقیمی در قیمت این محصول دارد. در گرانولهای باکیفیت هیچ نوع ناخالصی مانند فلزات و الیاف نخی وجود ندارد. گرانول به عنوان ماده اولیه این نوع کفپوش دارای قابلیت ارتجاعی میباشد.
بعد از کیفیت مواد سازنده و گرانول به کار رفته در ساخت کفپوشهای گرانولی نوع چسب نیز در قیمت این محصول مؤثر است. چسبهای باکیفیت از قیمت بالاتری برخودار هستند.
یکیدیگر از عوامل تأثیرگذار روی قیمت این محصول انواع رنگ کفپوش گرانولی میباشد. مناسبترین نوع رنگ استاتیک است و در مقابل نور خورشید و اشعه ماوراء بنفش مقاومت بالایی دارد. استفاده از رنگهای نامناسب کیفیت نهایی این محصول را کاهش میدهد.
پرسکاری کفپوشهای گرانولی با استفاده از حرارت انجام میشود و بر روی قیمت این محصول تأثیر بسزایی دارد. بعد از این که گرانول، رنگ و چسب پس از ترکیب شدن با هم به مرحله پرس کاری میرسند، در حرارت 150 درجه سانتیگراد و تحت فشار 300 نیوتن بر سطح قراب میگیرند.
خرید کفپوش گرانولی باشگاهی از سایت الوند پوش
برای خرید بهترین و باکیفیتترین کفپوشهای گرانولی باشگاهی با قیمت مناسب و رنگهای متنوع میتوانید به سایت الوند پوش با آدرس اینترنتی https://Alvandpoosh.ir مراجعه کنید. شرکت الوند پوش فعالیت خود را از سال 1383 و تولید کفپوشهای گرانولی را از سال 1388 شروع کرد. در طول این سالها محصولات این شرکت روز به روز با کیفیتتر میشوند و علاوه بر تأمین نیاز بازار داخلی به کشورهای دیگری مانند سوریه، آذربایجان، ارمنستان، ترکیه نیز صادر میگردد. دوام و ماندگاری بالا، مقاومت در برابر نور خورشید، عدم تغییر رنگ، ابعاد متنوع، قیمت مناسب و رعایت استانداردهای لازم از مهمترین مزایای کفپوشهای گرانولی الوند پوش به شمار میرود. کارشناسان سایت الوند پوش از ساعت ده صبح تا هشت شب آماده پاسخگویی به سؤالات مشتریان هستند.