اگر صاحب یک کسب و کار هستید و قصد فروش محصولاتتان را در فضای پررقابت اینترنت دارید، وجود یک سایت فروشگاهی برای شما ضروری است. برای داشتن سایت فروش آنلاین راههای متعددی وجود دارد. اگر به دانش کدنویسی مسلط باشید میتوانید صفر تا صد سایتتان را با کدنویسی طراحی کنید. اما اگر ابتدای راه هستید یا با کدنویسی آشنایی ندارید سیستمهای مدیریت محتوا (cms) گزینه مناسبی برای شما هستند.
سیستمهای مدیریت محتوا یا cms ها به شما کمک میکنند که با هر سطحی از دانش بتوانید سایت خودتان را راهاندازی کنید. وردپرس یکی از cms هایی که در سالهای اخیر رشد کرده و طرفداران زیادی پیدا کرده است و با امکانات متنوعی که از طریق یک پنل در اختیار شما میگذارد، مدیریت سایتتان را امکانپذیر میکند.
وردپرس با افزونههای متنوعی که ارائه میدهد به شما کمک میکند تا امکان موردنظر را به سایت خود اضافه کنید. برای اینکه سایت شما فروشگاهی شود افزونه ووکامرس را نیاز دارید. برای طراحی سایت فروشگاهی جذاب بهتر است از قالبهای فروشگاهی وردپرس استفاده کنید. تمامی قالبهای فروشگاهی وردپرس این افزونه رایگان را دارند.
ووکامرس با امکاناتی که ارائه میدهد سایت ساده وردپرسی شما را به یک سایت فروشگاهی تبدیل میکند. این امکانات شامل حمل و نقل، پرداخت و روشهای آن، مدیریت سفارشات و موجودی، محصولات، تعیین دسته محصولات، مدیریت مشتریان، کدهای تخفیف، سبد خرید و غیره هستند. اگر میخواهید امکانات متنوع دیگری به فروشگاه آنلاین خود اضافه کنید باید از افزونههای فروشگاهی استفاده کنید. برای مثال افزونه ویرایش گروهی محصولات ووکامرس، کیف پول و غیره.
با استفاده از این قالبها شما بدون نیاز به کدنویسی و با دانش اندک میتوانید سایت فروشگاهی خودتان را راهاندازی کنید. ممکن است محصولات شما فیزیکی یا دیجیتال باشند بنابراین باید قالب فروشگاهی انتخاب کنید که متناسب با نوع محصولات شما باشد. افزونه دیگری که برای فروش استفاده میشود EDD است؛ تفاوت آن با ووکامرس این است که ووکامرس برای فروش محصولات فیزیکی و دیجیتالی (فایل) استفاده میشود ولی EDD فقط برای فروش محصولات فیزیکی استفاده میشود. در مجموعه مقالات معرفی قالبهای فروشگاهی به معیارهای انتخاب قالبهای فروشگاهی مانند سرعت، سئو فرندلی بودن، امنیت، سازگاری با صفحه سازها و غیره پرداخته و بهترین قالبهای فروشگاهی را معرفی کردهایم. با این قالبها شما میتوانید انواع وب سایتهای فروش لباس، کفش، لوازم ورزشی، مبلمان، رستوران، لوازم جانبی، کتاب، مواد غذایی، صنایع دستی، محصولات زیبایی، فروش فایل و غیره را راهاندازی کنید.
مراحل طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس
برای طراحی سایت فروشگاهی با قالب وردپرس باید مراحل زیر را طی کنید. در ویدیوی زیر مراحل طراحی سایت فروشگاهی را آوردهایم.
تهیه دامنه و هاست
ابتدا باید یک دامنه و هاست تهیه کنید و سپس دامنه را به هاستتان وصل کنید. دامنه باید مشخص کننده نام برند شما و شامل کاراکترهای روان باشد. هاستی که تهیه میکنید دارای حجم مناسبی داشته باشد و حداقل 2 گیگ فضا داشته و در صورت نیاز در آینده توسعه آن امکانپذیر باشد.
امنیت سایت
امنیت سایت فروشگاهی اهمیت زیادی دارد بنابراین شما باید در وهله اول گواهی SSL سایتتان را از طریق کنترل پنل هاست فعال کنید.
بررسی نیازمندیها
برای طراحی سایت فروشگاهی در وردپرس نیازهای خود را مشخص کنید. چه میخواهید بفروشید؟ سایت شما به کجا خواهد رسید؟ پیشبینی کنید که دقیقاً با چه چالشهایی روبرو خواهید شد و با آگاهی کامل به مرحله بعد که همان انتخاب قالب فروشگاهی است بروید.
انتخاب قالب فروشگاهی مناسب
انتخاب یک قالب مناسب مرحله مهمی در طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس است. ظاهر قالب و کاربر پسند بودن آن اولین چیزی است که توجه شما را جلب میکند. تجربه کاربر از سایتتان و سلسله مراتب سایت مسأله مهمی در انتخاب قالب فروشگاهی است. پس قالبی را انتخاب کنید که طراحی UX مناسبی داشته باشد.
فاکتورهای انتخاب قالب فروشگاهی
- امروزه اکثر قالبها واکنشگرا و قابل مشاهده در دستگاههای موبایل و تبلت هستند. ولی در انتخاب قالب، باز هم به این نکته توجه کنید.
- اگر میخواهید محصولات فروشندگان دیگر را هم در سایت خودتان بگذارید باید قالبی را بخرید که با چندفروشندگی سازگار باشد. افزونه دکان سایت شما را به یک سایت چند فروشندگی تبدیل میکند. قالب باید توسعهپذیر و پاسخگوی افزایش محصولات شما باشد.
- مهمترین فاکتوری که در انتخاب قالب فروشگاهی باید به آن توجه کنید، این است که صفحات محصول به سرعت لود شوند. اگر سرعت لود صفحات سایت شما بالا باشد کاربران سایت شما را ترک کرده و از فروشگاه آنلاین دیگری خرید میکنند.
- یک قالب فروشگاهی باید دارای صفحه ساز باشد تا امکان ویرایش صفحات محصول را برای شما ساده کند. صفحه سازها امکان ویژهای هستند دو صفحه ساز محبوب ویژوال کامپوزر و المنتور پرو هستند. پس در انتخاب قالب به این نکته توجه کنید.
- قالبی را انتخاب کنید که آپدیتهای منظم داشته باشد و بازخورد مناسبی از سایر کاربران در نظرات ببینید.
- سئو فرندلی بودن قالب نیز اهمیت دارد. سئو یا همان بهینهسازی موتورهای جست و جو به شما کمک میکند که در صفحه نتایج گوگل دیده شوید. قالب بهینه مسیر سئو را برای شما راحتتر میکند.
در ادامه به برترین قالبهای فروشگاهی میپردازیم تا در طراحی سایت فروشگاهی با قالبهای وردپرس اگر انتخاب قالب فروشگاهی همچنان برای شما سخت است طبق نیاز خود و با مشاهده دموها یکی از آنها را انتخاب کنید.
قالب سیگما: مجموعه قالبهای فروش فایل هستند. با داشتن یک سایت فروش فایل میتوانید انواع فایل دیجیتال مانند کتاب الکترونیک، دورههای آموزشی، قالب، افزونه و برنامههای کاربردی را به فروش برسانید، با یک بار آپلود فایل آن را بارها بفروشید و درآمد قابل قبولی کسب کنید. قالب سیگما مجموعهای حرفهای در طراحی یک وب سایت فروش فایل و دارای مگا منوهای حرفهای، فیلترهای پیشرفته، جست و جوی ایجکس، نمایش لیست دورهها است. این قالبها با صفحه سازهای قدرتمند مانند المنتور و ویژوال کامپوزر سازگار است و صفحه مربوط به مدرسین و دانشجویان دارند.
قالب با کالا: مجموعه قالبهای باکالا (bakala) قالبهای فروشگاهی هستند که با صفحه سازهای ویژوال کامپوزر و المنتور سازگار هستند. دارای سرعت مناسب، صفحه اختصاصی محصول و امکانات ویژه فروشگاهی هستند. این قالبها سئو فرندلی هستند و همه امکاناتی که شما برای داشتن یک فروشگاه به آن نیاز دارید را دارا هستند.
قالب دیجی کالا: قالبهای فروشگاهی دیجی کالا، ایرانی، دارای کدنویسی استاندارد، دموهای مشابه دیجی کالا و طراحی کاربر پسند هستند. این قالبها با وجود طراحی ایرانی قیمت مناسبی دارند و شما دیگر نیازی به پرداخت مبالغ هنگفت برای طراحی سایت خود ندارید. با قالبهای دیجی کالا اسلایدرهای تخفیفی، نقد و بررسی، جست و جوی ایجکس و فیلترهای پیشرفته، افزودن به علاقمندی و غیره را خواهید داشت.
قالب وودمارت: این قالب که یکی از پرفروشترین قالبهای فروشگاهی است که با امکانات اضافهتری نسبت به سایر مارکتها در راست چین ارائه میشود. امکانات قالب Woodmart شامل اپلیکیشن اندروید است که به همین دلیل وودمارت پلاس نامیده میشود. یکی از ویژگیهای جذاب قالب وودمارت پلاس راست چین دموی اختصاصی آن است که شباهت بسیار زیادی با فروشگاه Digikala دارد. وودمارت پرفروشترین محصول در دسته قالب دیجی کالااست. سایر امکانات این قالب سه نوع اسلایدر شگفتانگیز، بیش از 60 دمو حرفهای و فیلم آموزشی 5 ساعته است.
ایران کالا: برای اینکه یک فروشگاه سبک داشته باشید که تجربه کاربری خوبی را منتقل کند و نرخ تبدیل بالایی داشته باشید قالب ایران کالا را به شما پیشنهاد میکنیم. این قالب سازگار با المنتور، دارای مگامنو حرفهای، فیلتر حرفهای، اسلایدر تخفیف است.
بعد از انتخاب قالب باید اقدام به نصب آن کنید. تمامی قالبهای فروشگاهی دارای بسته نصبی هستند و به راحتی میتوانید هر دمویی که خواستید را دانلود و با بسته نصب آسان نصب کنید. با این کار وردپرس و کل پلاگینهای جانبی قالب را برای شما نصب میکند. اگر یک سایت از قبل دارید و دارای محتوا است باید قالب را ابتدا نصب کنید و سپس محتوای خود را درونریزی کنید. اینجا کمی کارتان سخت است.
سفارشیسازی قالب فروشگاهی
همه قالبهای فروشگاهی وردپرس تنظیماتی دارند که بعد از نصب از طریق پنل مدیریت وردپرس به آنها دسترسی دارید و به راحتی میتوانید آنها را ویرایش کنید. برای طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس بعد از نصب باید قالب را سفارشیسازی کنید، محصولاتتان را در ووکامرس تعریف کنید و محتوا و تصاویر با کیفیت و با حجم کم (بهینه شده) را که آماده کردهاید بگذارید. صفحه سازهای المنتور و ویژوال کامپوزر امکان ویرایش قالب را فراهم میکنند.
دقت کنید که صفحه ارتباط با ما و اطلاعاتی که در آن میگذارید اهمیت زیادی در جلب اعتماد کاربر برای خرید از شما دارد.
اگر نیاز به امکانات بیشتری مانند چت آنلاین، ویرایش گروهی محصولات، ایجاد تخفیفهای هوشمند، صدور فاکتور حرفهای، احراز هویت دو عاملی، کیف پول و غیره دارید با افزونههای فروشگاهی میتوانید ظاهر فروشگاه خود را بهبود بدهید. یک ظاهر کاربر پسند مطمئناً نرخ کلیک بالاتری دارد.
قالبهای فروشگاهی را با 6 ماه ضمانت عودت وجه و پشتیبانی تضمین شده از راست چین بخرید و اقدام به طراحی سایت فروشگاهی وردپرس برای خود کرده و کسب درآمد کنید.