مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

فیلم آموزشی فرآیند نوشتن مقاله مروری

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

بیوسنسور چیست ؟


بیوسنسورهای رنگ سنجی یا Calorimetric biosensor

بیوسنسورها از واکنش های بیوشیمیایی برای تشخیص ترکیبات شیمیایی که توسط مبدل های الکتریکی ، حرارتی یا نوری انجام می شوند ، استفاده می کنند . بیوسنسورها دارای مزیت های قابل توجهی نسبت به روش های تشخیص آزمایشگاهی هستند .  این مزیت ها شامل حساسیت و سرعت پاسخ بالا ، اندازه و قیمت پایین و به مقدار بسیار کمی از آنالیت نیاز دارند . با توجه به امتیاز بیوسنسورها می توان آنها را آزمایشگاهی جهت تشخیص بسیاری از آنالیت های بیوشیمیایی مانند AFB1 کرد . بیوسنسورها ، کاربردهای جدیدی از حسگرهای زیستی را برای نظارت و کنترل فرآیندهای زیستی مهم مانند تولید آنتی انتخابی آنزیمی داروها یا آفت کش ها در حلال های آلی باز می کند. تنوع حسگرهای زیستی که ترکیبات بیولوژیکی را با سیستم‌های مبدل ترکیب می‌کنند، بسیار زیاد است .

بیوسنسورهای رنگ سنجی یا Calorimetric biosensor

بیوسنسورهای رنگ سنجی را می توان برای تشخیص یک آنالیت خاص از طریق تغییر رنگ به راحتی با چشم غیر مسلح یا آشکارسازهای نوری قابل حمل ساده برای اندازه گیری کمی استفاده کرد . بیوسنسورهای رنگ سنجی بر اساس تشخیص کالریمتری گرمای تولید شده توسط فرآیندهای آنزیمی است . گرمای تولید شده توسط یک واکنش آنزیمی با غلظت آنالیت متناسب است. بیوسنسورهای رنگ سنجی اهمیت ویژه ای دارند زیرا می توانند ضرورت استفاده از ابزارهای گران قیمت و پیچیده را برای تشخیص به حداقل برسانند یا از بین ببرند .

بیوسنسورهای رنگ سنجی بر اساس DNA

وبیناری با عنوان Colorimetric biosensors based on DNA adsorption on gold nanoparticles : facts and artifacts با حضور دکتر لیو توسط دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد . Juewen Liu پرفسور دانشگاه واترلو است که دارای 457 مقاله و 32524 استناد بر اساس پایگاه گوگل اسکالر است .

فیلم وبینار Colorimetric biosensors based on DNA adsorption on gold nanoparticles : facts and artifacts

منابع:

سجادی، س.، و حسین پور، س.، و رفیعی، ش. (1399). مدلسازی و شبیه سازی بیوسنسور آنزیمی برای تشخیص آفلاتوکسین B1 با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران), 51(1 ), 23-35. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=506898

Zhao, V. X. T., Wong, T. I., Zheng, X. T., Tan, Y. N., & Zhou, X. (2020). Colorimetric biosensors for point-of-care virus detections. Materials Science for Energy Technologies, 3, 237-249.

لینک کوتاه

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

کاربرد روش های بهینه سازی در پرتو درمانی برای درمان سرطان

تاریخ: 1401/02/26

بازدید: 7917

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

پرتو درمانی ، از روش های رایج درمان تومورهای بدخیم و خوش خیم است . پرتو درمانی با هدف نابودی سلول های توموری و محافظت از بافت های سالم انجام می شود .

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button