اکثر مردم به تناسب اندام اهمیت میدهند و حداقل برای یک بار هم که شده در باشگاه ورزشی ثبت نام میکنند حتی اگر این کار را هم انجام ندهند در ذهنشان به دنبال راهی برای اندام بهتر هستند؛ بهعنوان مثال تصمیم میگیرند حداقل یک بار در هفته به پیاده روی بروند. حالت سومی هم وجود دارد که یک فرد نه در باشگاه ورزشی ثبت نام میکند و نه به دنبال پیاده روی میرود اما همیشه در ذهنش حسرت داشتن یک هیکل فوقالعاده را دارد اما به نظر شما چند درصد از مردم تا به حال مانند ورزش به تقویت حافظه فکر کردهاند! یا کمی واضحتر بگوییم به دنبال راهکارهای تقویت حافظه بودهاند! اصلاً روکوردار حافظه جهان چه کسی است! اگر به تاریخچه رکورد داران و افراد موفق در این حوزه سری بزنید متوجه میشوید که با انجام تکنیکهای بسیار سادهای میتوانید قدرت حافظه و تمرکزتان را چندین برابر کنید.
در 60 ثانیه آینده حقایق مربوط به سلطان حافظه جهان را به شما خواهم گفت!
مرتضی جاوید تنها شخص ایرانی رکورددار حافظه جهان در گینس است. ایشان متولد 30 خرداد 1363 در مشهد هستند و در حال حاضر در تهران زندگی میکنند. آقای جاوید دارای مدرک لیسانس ادبیات فارسی و مدرک ارشد و دکتری مدیریت است و نه تنها بیشتر از 20 کتاب ترجمه شده و تألیف شده دارد بلکه مبتکر سریعترین تکنیک یادگیری مکالمه بدون فراموشی با متد Substitution Drill + بنیانگذار آموزش لغات خارجی بدون فراموشی با روش LWF و IMT و مبتکر جدیدترین تکنیکهای خلاقیت، هوش و حافظه در ایران هستند.
-
دوران کودکی رکورد دار حافظه جهان
در صحبتهای این استاد گاهی درباره شرایط سخت او در دوران کودکی و انگیزهاش نسبت به آینده میشنویم. او میگوید در دوران کودکی آرزوهایی داشته که به نظر دست نیافتنی میآمدند اما با گذر زمان، تلاش زیاد، امید و پشتکار تمام آنها را به دست آورده است.
مرتضی جاوید مقطع اول تا چهارم دبستان را در مدارس نسبتاً معمولی پشت سر گذاشت اما مقطع پنجم را در یک مدرسه غیرانتفاعی و خوب تحصیل کرد. او میگوید در این دوران به دلیل علاقه زیادی که به کنفرانس و تدریس داشت خیلی از روزها او به جای معلمان درس میداد و همین موضوع باعث شد تا استعدادش را در زمینه قدرتهای ذهنی و حافظه پیدا کند.
دوران دبیرستان دوران طلایی ورود رکوردار جهانی حافظه ما به عرصه مهارتهای مطالعه، حافظه و زبان انگلیسی بود. مرتضی جاوید در این مقطع سنی بهتدریج تدریس در آموزشگاهها و مؤسسات را در حالی که درگیر یک ورشکستگی بزرگ بود شروع کرد! 16 سالگی برای اغلب ما دورانی است که درس میخوانیم و در رؤیاهای نوجوانی و آینده به سر میبریم اما برای برخی از انسانها شرایط جور دیگری رقم میخورد.
جاوید در این مقطع سنی به دلیل ضمانت یک فرد نادرست دچار بدهی سنگینی میشود و بالاجبار یک سال از طلبکاران فرصت میگیرد تا بدهیاش را تسویه کند. بهترین ایدهای که در این دوران به ذهنش میرسد نوشتن کتاب در زمینه حافظه و تدریس و برگزاری سمینار در مدارس مختلف است. این ایده در روزها و ماههای اول خوب پیش نمیرود اما بهتدریج شرایط به حدی عالی میشود که نه تنها میتواند در عرض چند ماه بدهی طلبکاران را بدهد بلکه به رشد کسب و کارش کمک میکند، چهره شناخته شدهای میشود و در طول یک ماه 5 کتاب جیبی مینویسد که امروزه در لیست پرفروشترین کتابهای حافظه در ایران قرار گرفتهاند.
مرتضی جاوید بعد از شرکت در کنکور انسانی رشته ادبیات فارسی را در دانشگاه فردوسی قبول شد و علی رغم انتخاب رشته روانشناسی در مقطع فوق لیسانس بعد از مدتی از آن انصراف داد و رشته مدیریت را در ارشد و دکتری انتخاب کرد.
ورود پر قدرت به عرصه حافظه
مرتضی جاوید با ثبت رکوردهای:
1. حفظ 27 عدد در مدت 4 ثانیه
2. حفظ اسم و تاریخ تولد 22 نفر در مدت 2 دقیقه
3. حفظ 90 رقم (اعداد سه رقمی متوالی) در مدت 30 ثانیه
موفق شد نامش را بهعنوان تنها ایرانی رکورددار حافظه جهان در گینس ثبت کند.
3 درسی که باید از "رکورد دار حافظه" بیاموزید
مرتضی جاوید معتقد است انسانها معمولاً کمبودهایی که دارند را در زندگی دیگران برجستهتر میبینند و دائماً فکر میکنند انسان موفقی نیستند در صورتی که حقیقت چیز دیگری است! ما با قیاس ظاهر زندگی دیگران با باطن زندگی خودمان دائماً نامید، گیج و سردرگم میشویم و نمیتوانیم مسیر درستی را برای ادامه زندگی انتخاب کنیم. توصیه استاد به همه انسانها این است که جنبههای مختلف زندگیشان را بشناسند و آنها را به حد تعادل برسانند. ضروریترین چیزی که لازم است یک انسان عادی در زندگیاش داشته باشد:
رؤیاپردازی برای هر فردی لازم است. همه مردم صرفنظر از سن یا هر محدودیت دیگری باید اهدافشان را در زندگی بنویسند و آنها تجسم کنند.فعالیت فکری:
- فعالیت معنوی: انسان در این دنیا رسالتی را بر عهده دارد:
رسالت عمومی او این است که فراموش نکند هر چیزی که در این دنیا دارد برای او نیست در حقیقت نوبت او بوده تا این داراییها را داشته باشد و در نهایت باید هر آنچه دارد را در این دنیا بگذارد و تنها اعمالش را با خودش ببرد.
رسالت خصوصی چیزی است که هر فردی باید خودش آن را پیدا کند. انسان باید تشخیص دهد که حضورش در کجا لازم است.
- فعالیت جسمی: انسان باید از صبح تا شب از لحاظ جسمی تلاش کند، آموزش ببیند و برای ساختن یک شخصیت خوب و زندگی موفق تمام انرژیاش را بگذارد.
این روزها که گسترش شبکههای اجتماعی به ویژه اینستاگرام باعث شده در زندگی انسانهای دیگر غرق شویم و روز به روز از خودمان و زندگی که داریم ناامیدتر شویم بهترین زمان است تا یک تصمیم بزرگ برای خودمان بگیریم. از حالا به بعد دنبال بهبود عملکرد مغز، قدرت حافظه و تمرکزتان باشید. در این صورت میتوانید زندگی شخصی و کاریتان را به شکل بهتری مدیریت کنید و به جای حسرت خوردن روز به روز موفقتر شوید.
منبع:
مرتضی جاوید