مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

فیلم آموزشی فرآیند نوشتن مقاله مروری

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

امیدواری شغلی چیست ؟


عوامل زیادی بر امیدواری شغلی اثرگذار هستند این عوامل شامل خودکارآمدی ، چشم انداز زمان و موقعیت اجتماعی ادارک شده هستند . منظور از خودکارآمدی ، توانایی فرد برای انجام یک کار به صورت موفقیت آمیز است .

امید یک منبع قوی در تعیین رفتار است . امید منجر به نگرش افراد برای رسیدن به اهداف است . امید شامل فرایندهای شناختی است که منجر به حالت انگیزشی و در نتیجه بر ساختارهای آموزشی و همچنین شغل اثر می گذارد . نظریه امید جنبه ای از روانشناسی است که توسط اسنایدر مطرح شده است . امید به آینده شغلی یا امیدواری شغلی ، یکی از ضروری ترین انگیزه ها در بین جوانان یک جامعه به ویژه دانشجویان است . امیدواری شغلی ، عاملی در پیگیری و دستیابی به معنای کاری است که منجر به حالت انگیزشی مثبت شود . امیدواری شغلی ،  با توجه به شرایط اشتغال در عصر حاضر ضرورت بیشتری دارد . داشتن شغل در زندگی هر شخصی اهمیت ویژه ای دارد و می توان گفت که داشتن شغل و منابع مالی سبب ساختن هویت می شود .

برای دریافت آخرین های بلاگ در خبرنامه عضو شوید

 عوامل زیادی بر امیدواری شغلی اثرگذار هستند این عوامل شامل خودکارآمدی ، چشم انداز زمان و موقعیت اجتماعی ادارک شده هستند . منظور از خودکارآمدی ، توانایی فرد برای انجام یک کار به صورت موفقیت آمیز است . خود کارآمدی یعنی فرد باور به توانایی خود در انجام وظایف را دارد . طبق تحقیقات انجام شده بین خودکارآمدی و نتایج شغلی و تحصیلی رابطه وجود دارد .

چشم انداز زمان به فرآیند آگاهانه ای گفته می شود که مقوله های زمان در رابطه بین تجارب شخصی و اجتماعی نقش دارند. موقعیت اجتماعی ادراک شده سومین عامل امدواری شغلی است . به ادراک فرد از دستیابی به منابع اقتصادی ، پرستیژ  اجتماعی و قدرت اجتماعی گفته می شود .

امیدواری شغلی به دانشجویان به منظور اینکه به دانشجو امیدواری بدهیم بعد از اتمام تحصیل ، میتواند شغل مناسبی داشته باشد . امیدواری شغلی برای  دانشجویان  به خصوص دانشجویان ترم اخر کارشناسی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی مهم است . از آنجا که بیکاری در دهه های اخیر رو به افزایش است ، این چالش در کشور ما بیشتر مطرح است . با افزایش تاسیس داتنشگاه ها در کشور و همچنین ترغیب جوانان توسط جامعه و خانوده برای داشتن مدرک تحصیلی و گذراندن دوره دانشجویی و همچنین عدم پیدا کردن شغل پس از فارغ التحصیلی باعث شده تا امیدواری شغلی در بین دانشجویان کمتر شود .

وبینار چگونه به امید شغلی در دانشجویان کمک کنیم

وبینار چگونه به امید شغلی در دانشجویان کمک کنیم با حضور دکتر احمد صادقی رییس مرکز مشاوره دانشگاه اصفهان برگزار شد . دکتر صادقی گفت : بررسی ها نشان داده است امیدواری شغلی در دانشجویان کشورهای آمریکا ، انگلیس و ایتالیا نیز یکی از چالش ها است . پس امیدواری شغلی یکی از چالش های جهان شمول است که بسته به هر کشور و وضعیت اقتصادی آن متفاوت است . برای ملاحظه کامل ویدیو وبینار چگونه به امید شغلی در دانشجویان کمک کنیم ، به فیلم مراجعه کنید .

منابع

وحیددستجردی، ل.، و نیلفروشان، پ. (1394). امید شغلی: نقش عوامل شخصی, اجتماعی و حمایت خانواده. پژوهشنامه روانشناسی مثبت, 1(4 (پیاپی 4) ), 15-28. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=321325

صالحی, رضوان, جعفری, مریم. (1400). امید به آینده شغلی: یک مداخله شناخت محور. فصلنامه پژوهش های کاربردی در مشاوره, 4(1), 43-67.

 

 

لینک کوتاه

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

بازخوانی مقاله مدیریت رسانه در رادیو؛ معنای رادیو برای رادیویی‌ها

تاریخ: 1397/11/24

بازدید: 1796

1397

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

بازخوانی مقاله علمی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button