مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

فیلم آموزشی فرآیند نوشتن مقاله مروری

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

آشنایی با نحوه نگه‌داری از فرش


از قدیم‌الایام فرش جز مهم‌ترین اجزای خانه‌ ما ایرانیان بوده است. امروزه نیز با اطمینان می‌توان اذعان نمود که هیچ خانه‌ای بدون فرش آراسته نخواهد شد.

از قدیم‌الایام فرش جز مهم‌ترین اجزای خانه‌ ما ایرانیان بوده است. امروزه نیز با اطمینان می‌توان اذعان نمود که هیچ خانه‌ای بدون فرش آراسته نخواهد شد. فرش را هنگامی که به تازگی از مغازه می‌خرید و آن را در منزل خود پهن می‌کنید بسیار زیبا است اما به مرور زمان و با استفاده کردن آن، ممکن است نمای اولیه خود را از دست بدهد. اما چه کار کنیم تا همانقدر آراسته و زیبا همانند روز اول به نظر برسد؟ برای این منظور شما باید نکاتی را در باب نگهداری از فرش در نظر بگیرید. با توجه به اهمیت نگهداری فرش ما در این مقاله از قالیشویی ظفر قصد داریم شما را با نحوه نگهداری از فرش آشنا کنیم. با رعایت این نکات فرش‌تان مانند روز اول زیبا و آراسته خواهد ماند.

چگونه فرش خود را پهن کنید تا کمترین آسیب را ببیند و بتوانید از آن به خوبی نگهداری کنید؟

شاید کمی برایتان عجیب به نظر برسد که آیا واقعاً پهن کردن اصولی فرش وجود دارد و در نگهداری آن نقش دارد؟ به طور کلی برای نگهداری از فرش باید آن را در هنگام لوله‌ کردن و پهن کردن در جایی مناسب قرار بدهید و شرایط مکانی را برای آن در نظر بگیرید. برای اینکه از فرش خود هنگام پهن کردن به خوبی مراقبت کنید باید نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • سطحی که فرش را روی آن پهن می‌کنید باید صاف، خشک و عاری از هرگونه گرد و غبار باشد.
  • فرش را روی سطحی که گچی، خاکی یا آهکی است پهن نکنید.
  • بهتر است فرش را روی موکت یا سطح لاستیکی یا فرش دیگری نیندازید.
  • گلدان یا درختچه تزئینی خود را روی فرش قرار ندهید. زیرا ممکن است در اثر آب دادن به گلدان، فرش دچار پوسیدگی یا کپک زدن شود.
  • اگر در مناطقی با آب‌وهوای مرطوب زندگی می‌کنید، بهتر است از فرش‌های پشمی استفاده کنید. زیرا این جنس فرش‌ها رطوبت کمتری را به خود جذب می‌کنند.
  • سعی کنید فرش را به گونه‌ای روی زمین پهن کنید تا پایه تیز میز، صندلی، مبل و... روی آن قرار نگیرد. اگر در شرایطی مجبور شدید پایه میز، مبل یا صندلی را روی فرش قرار دهید از زیر پایه‌های چوبی یا پلاستیکی استفاده کنید.
  • سعی کنید در ساعاتی که نور مستقیم آفتاب زیاد است، پرده را بکشید تا از تابش مستقیم نور روی فرش جلوگیری کنید.
  • برای اینکه سطح فرش شما همیشه یکنواخت بماند، هر از چندگاهی آن را سروته کنید.
  • اگر فرش شما در معرض رفت‌وآمد زیاد است، برای جلوگیری از خراب شدن ریشه‌ها بهترین کار دوختن لفاف است.
  • اگر فرش‌تان را در حال منزل خود پهن کرده‌اید و میزان رفت‌وآمد برروی مساحت کل فرش یکسان نیست سعی کنید سالی یکبار هم که شده آن را دقیقاً 180 درجه بچرخانید. این کار باعث می‌شود کل فرش بصورت یکنواخت ساییده شود در نتیجه پس از گذر زمان ظاهرش زشت نخواهد شد.
  • سعی کنید از صندلی چرخدار روی فرش استفاده نکنید چرا که این مدل از صندلی‌ها باعث فرسایش فرش خواهند شد.
  • اگر فرش خود را در زیرزمین منزل و یا محلی در بسته و متروکه پهن کرده‌اید لازم است ماهی یکبار به آن سر بزنید درب و پنجره‌ها را باز کنید تا هوا رد و بدل شود. فرش را از نظر رطوبت یا بیدخوردگی نیز باید بررسی کنید.

اهمیت نظافت و تمیز کردن فرش در سلامت و نگهداری آن

نظافت فرش تنها شست‌وشوی آن نیست. شاید کمی جالب به نظر برسد اما نظافت فرش نیاز به شست‌وشو را نیز کمتر خواهد کرد. بعضی افراد عادت دارند با کفش‌هایی که از بیرون می‌آیند برروی فرش راه می‌روند این کار نه تنها از لحاظ بهداشتی کار اشتباهی است بلکه به فرش نیز آسیب می‌رساند، بنابراین از این کار اجتناب کنید. جاروبرقی کشیدن یکی از بااهمیت‌ترین مسائل در نگهداری فرش است. برای اینکه فرش شما همیشه تمیز بماند بهتر است حداقل هر دو هفته یکبار روی آن را جاروبرقی بکشید. چرا که ماندن گردوخاک روی الیاف فرش باعث پوسیدگی شده و در نتیجه ممکن است الیاف از هم جدا و پاره شوند. فراموش نکنید جاروبرقی کشیدن فقط تنها برای روی فرش نیست، بهتر است هر سال حداقل یک بار پشت فرش را برای مدت 10 تا 15 دقیقه نیز جاروبرقی بکشید و سپس فرش را برگردانید و مجدد روی آن را جارو کنید. پس از اینکه روی فرش را جارو می‌کنید بهتر است درب و پنجره را ببندید تا مجددا ذرات آلودگی و خاک روی فرش ننشیند.

چگونه فرش را با رعایت اصول بشوریم؟

پس از نظافت و جاروبرقی نوبت به شستن فرش‌ها می‌رسد. شست‌وشوی فرش‌ها با توجه به نوع ماشینی یا دستی بودن آن متفاوت است. ما در ادامه برخی از اصول شست‌وشوی فرش را بیان کرده‌ایم.

کار شستن فرش را به قالی‌شویی بسپارید

شستن فرش یکی از کارهایی است که باید حتماً با دقت و اصولی انجام شود، وگرنه در غیر این صورت قالی دچار آسیب خواهد شد. برای شستن فرش‌ها شما می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید اما یکی از روش‌های مطمئن سپردن فرش‌ها به قالیشویی است. زیرا قالیشویی‌ها سابقه بسیار زیادی در شستن قالی‌ها و موکت‌شویی دارند. قالیشویی ظفر با سابقه فراوان خدمات قالیشویی، موکت‌شویی و مبل‌شویی را به خانواده‌ها ساکن تهران ارائه می‌دهد. لازم به ذکر است که باید در انتخاب قالیشویی برای شستن فرش‌ها نیز دقت لازم را انجام دهید زیرا انتخاب یک قالیشویی اشتباه ممکن فرش شما را دچار آسیب‌دیدگی کند.

آماده‌سازی فضای مناسب برای شست‌وشوی دستی

گاهی بسیار از افراد معتقدند فرش در خانه تمیزتر شسته می‌شود. هر چند که این تفکر کاملاً اشتباه است اما اگر فرش شما به قدری کثیف نیست که بخواهید برای شستن آن را به قالیشویی بدهید باید ابتدا فضای مناسبی را برای شست‌وشوی دستی آماده کنید. یک فضای کاملاً تمیز مانند پشت‌بام یا حیاط را آماده کنید. سعی کنید فرش‌های کوچک را دستی در خانه بشویید زیرا فرش‌های متراژ بالاتر از شش متر، آب بیشتری برای شستن نیاز دارند در نتیجه هم تابع فرهنگ آپارتمان‌نشینی نیست و هم آب بسیار زیادی صرف شستن خواهد شد.

ارائه خدمات قالیشویی

با توجه به توضیحات بالا اگر دارای یک فرش ماشینی و دستبافت هستید و قصد شستن آن را دارید و همچنین برایتان مهم است که از مواد شوینده مرغوب در شست‌وشوی آن استفاده کنند و به دنبال قالیشویی  مناسب هستید ما به شما قالیشویی صادقیه را معرفی می‌کنیم. همچنین اگر به دنبال تعمیر، شستن قالی، مبل‌شویی هستید می‌توانید از خدمات قالیشویی صادقیه بهره ببرید.

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

بررسی ابعاد مختلف اخلاقی، فقهی و حقوقی روش های درمان ناباروری

تاریخ: 1403/10/12

بازدید: 479

1403

زمان مطالعه: 2 دقیقه

تبادل نظر و ارائه دستاوردهای جدید در زمینه روش های درمان ناباروری و بررسی ابعاد مختلف حقوقی، فقهی و اخلاقی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button