مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

فیلم آموزشی فرآیند نوشتن مقاله مروری

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

روز روانشناس و مشاوره و بازخوانی مقالات در SID


روان شناسی، علم مطالعه ذهن و رفتار است. روان شناسی رشته‌ای چندوجهی است که شامل زیر شاخه‌هایی مثل توسعه انسانی، ورزش، سلامت، پزشکی، رفتار اجتماعی و فرآیندهای شناختی است.

علم روان‌شناسی چیست؟

روان‌شناسی، علم مطالعه ذهن و رفتار است. روان‌شناسی رشته‌ای چندوجهی است که شامل زیر شاخه‌هایی مثل توسعه انسانی، ورزش، سلامت، پزشکی، رفتار اجتماعی و فرآیندهای شناختی است. روان‌شناسی تمامی جنبه‌های مربوط به رفتار خودآگاه و ناخودآگاه انسان مانند احساسات و اندیشه‌ها را در بر می‌گیرد.

 امروزه نفوذ و روانشناسی و ضرورت آگاهی از دانش‌ روانشناسی بسیار فراگیر شده و جایگاه شایسته‌ای در میان زندگی‌ انسان‌ها باز کرده تا جایی که می‌توان گفت فعالیت‌ انسانی وجود ندارد که از روانشناسی بهره‌ای نبرده باشد، از رانندگی با ماشین و وضعیت روانی راننده تا راندن فضاپیمای غول‌پیکر وآموزش نکات خاص روانشناسی به فضانوردان، بخشی از موضوع روانشناسی است. روان‌شناسی یک رشته دانشگاهی با گستره زیاد، یعنی از علوم طبیعی گرفته تا علوم اجتماعی است.

تاریخچه روان‌شناسی

روان‌شناسی، علم نسبتاً جدیدی است که قدمت آن به تقریباً 150 سال قبل برمی‌گردد. گفته می‌شود خواستگاه اولیه روان‌شناسی یونان باستان، مصر، چین، ایران و هند است. در مصر ُدر پاپیروس ابرس واژه افسردگی ذکر شده، در چین هم فلاسفه‌ای مثل لائوتسه و کنفسیوس پر مورد روان‌شناسی صحبت کردند و در هند در متن اوپانیشادها از روان‌شناسی یاد شده است.

در یونان باستان، فلاسفه‌ای مثل سقراط، افلاطون و ارسطو از نخستین افرادی هستند که در مورد علم روان‌شناسی صحبت کرده‌اند.

این فلاسفه در مورد بسیاری از موضوعاتی که امروز در روان‌شناسی مدرن مورد مطالعه قرار می‌گیرد مثل حافظه، اراده آزاد در مقابل جبر و سرشت در برابر جبر و غیره بحث کردند.

رویکردهای روان‌شناسی

در ابتدا روان‌شناسی دو دیدگاه غالب در مورد نحوه ساختار مغز وجود داشت: ساختارگرایی و کارکردگرایی. ساختارگرایی و کارکردگرایی بعد از مدت‌ها جای خود را به چند رویکرد دیگر مثل فرضیات مبنی بر اینکه افراد چگونه هستند، چه چیزی برای مطالعه مهم است و چگونه باید آن را مطالعه کرد، داد.

روان کاوی توسط زیگموند فروید[1] در سال 1856 – 1939 پایه‌گذاری شد. از فروید به عنوان پدر روان‌شناسی مدرن نام برده می‌شود. فروید معتقد بود که افراد می‌توانند با آگاه کردن افکار و انگیزه‌های ناخودآگاه خود درمان شوند. روان‌کاوی فروید، برخاسته از نظریه روان پویایی است، ‌اما پایه‌های رویکرد روان پویایی، توسط جانگ[2] ، الدر[3] و اریکسون[4] پایه‌گذاری شد.

روز روان‌شناس

روز روان‌شناس و مشاور برابر با 29 آوریل (9 اردیبهشت) در هر سال است. براساس داده‌های جستجو شده در مرکز اطلاعات علمی، روان‌شناسی موضوع مورد علاقه محققان است و بیشترین بار توسط محققان ایرانی جستجو شده است. مقالات بررسی رابطه ضریب هوشی با رویش زودهنگام دندان مولر اول دایمی کودکان،‌ تأثیر عوامل محیطی بر یادگیری و رفتار در محیط‌های آموزشی (ابتدایی) در شهر و مواجهه با مرگ از دیدگاه قرآن و روانشناسی، سه مقاله مرتبط با روان‌شناسی هستند که بیشترین بازدید را در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی داشته‌اند.  


[1] Sigmund Freud

[2] Jung

[3] Adler

[4] Erikson

لینک کوتاه

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

روز داروسازی مبارک

تاریخ: 1397/06/05

بازدید: 4529

1397

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

رویداد

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button