سیاه چاله اولیه چیست ؟
وجود کهکشانهای امروزی نشان میدهد که احتمال دارد جهان اولیه ناهمگن باشد . برخی از مناطق ممکن است به قدری فشرده شده باشند که برای تولید سیاهچاله ها دچار فروپاشی گرانشی شوند . پس از تشکیل، سیاهچاله ها در کیهان اولیه با تجمع ماده مجاور رشد می کردند. تخمین اولیه نشان می دهد که ممکن است آنها با همان سرعت جهان در دوران تابش رشد کنند و در حال حاضر از جرم خورشیدی 10 15 تا 10 17 باشند . اما شواهد وجود دارد که وجود چنین سیاهچالههای غولپیکری را تایید میکند . این فرضیه نشان میدهد سیاهچالهها در واقع جرم اصلی خود را به میزان قابل توجهی افزایش نمیدهند .
سیاه چاله اولیه ، به سیاه چاله فرضی گفته می شود که بعد از انفجار بزرگ شکل گرفت . در کیهان اولیه ، چگالی بالا و شرایط غیر همسان میتوانست مناطق به اندازه کافی متراکم را به سمت فروپاشی گرانشی سوق داده و سیاه چالهها را تشکیل دهد. . تئوری سیاه چاله اولیه برای اولین بار توسط استیون هاوکینگ در سال 1971 به طور عمیق مورد مطالعه قرار گرفت و در سال 1996 ، یاکوف بوریسوویچ زلدوویچ و ایگور دیمیتریویچ نوویکوف برای اولین بار وجود سیاه چاله اولیه را مطرح کردند .
سیاه چالههای اولیه و شواهد رصدی
یکی از فرضیات اساسی برای حل سوال ماده ی تاریک ، سیاه چاله اولیه است . وبینار سیاه چالههای اولیه و شواهد رصدی که با حضور دکتر سهراب راهوار برگزار خواهد شد . دکتر سهراب راهور ، استاد و عضو گروه کیهان شناسی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف است . دکتر سهراب راهور ، در موضوعات کیهان شناسی ، اخترفیزیک و فیزیک نظری تخصص دارد . وبینار سیاه چالههای اولیه و شواهد رصدی در تاریخ سهشنبه 3 خرداد ساعت 17 تا 18:30برگزار شد .
فیلم وبینار سیاه چالههای اولیه و شواهد رصدی
![](javascript:__doPostBack('ctl00$ctl00$cphBody$cphBody$trvDirectory','shttps://sid.ir/cdn/sid/content/post/71350/WhatsApp Image 2022-05-22 at 3.03.19 AM.jpeg'))
منبع:
B. J. Carr, S. W. Hawking, Black Holes in the Early Universe, Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, Volume 168, Issue 2, August 1974, Pages 399–415.
برای دریافت آخرینهای بلاگ در خبرنامه عضو شوید.