ظهور مفهومی مثل شبکه جهانی وب ، رایانش ابری و اینترنت اشیا باعث به وجود آمدن حجم زیادی از داده ها شد . در عصر حاضر ، شاهد رشد زیادی در تولید و تبادل داده های ساختار یافته و غیر ساختار یافته هستیم . اصطلاح کلان داده از اوایل دهه 2010 ، به وجود آمد. منظور از کلان داده ، داده هایی هستند که حجم عظیمی دارند ، پیچیده هستند ، از ساخار خاصی برخوردار نیستند ، تجزیه تحلیل ، مصورسازی و فرآیندهای مرتبط با ذخیره سازی آنها با مشکلات فراوانی رو به رو است . کلان داده به توضیح و تجزیه و تحلیل داده ها می پردازد . کلان داده به داده هایی گفته می شود که بیش از حد بزرگ یا پیچیده هستند و نمی توان با نرم افزارهای سنتی به تجزیه و تحلیل آنها پرداخت .
تجزیه و تحلیل داده های بزرگ ، به کشف و بازیابی الگوهای پنهان می پردازد . این الگوهای پنهان به شرکت ها و موسسات کمک می کند تا به سطح عمیق تری از بینش برسند تا بتوانند راحت تر با هم رقابت کنند . به همین دلیل است که تجزیه و تحلیل داده های بزرگ باید به صورت دقیق اجرا شود.
کاربرد کلان داده در صنعت
انقلاب صنعتی چهارم ، ادغام دنیای واقعی با دنیای مجازی است . این انقلاب صنعتی ، از کلان داده ها و هوش مصنوعی برای تولید سیستم های یادگیری خودکار استفاده می کند . امروزه تولیدکنندگان ، به دنبال رسیدن به هوش تجاری از طریق گردآوری، تجزیه و تحلیل و به اشتراک گذاری داده ها در تمامی حوزه ها هستند تا به برتری تولید دست یابند .
ارتباط متقابل بین سیستم ها و رایانه ها ، همچنین توانایی تجزیه و تحلیل مقدار زیادی از داده ها باعث شد تا ماشین ها بتوانند به طور خودکار و بدون دخالت انسان تصمیم گیری کنند . اینترنت اشیا ، به وسیله داده های بزرگ به سطح جدیدی به نام اینترنت سیستم ها رسیده است .
فیلم وبینار صنعت در عصر داده
در روز دوشنبه 9 خرداد وبینار صنعت در عصر داده برگزار خواهد شد. وبینار صنعت در عصر داده توسط دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف برگزار خواهد شد. در این وبینار دکتر حسین بدری ، استادیار دانشگاه تگزاس – آرلینگتون گروه سیستم های اطلاعاتی و مدیریت عملیات است. حوزه تخصصی دکتر حسین بدری ، بهینه سازی تقریبی، الگوریتم های تقریب ، مدیریت زنجیره تامین ، سیستم های توزیع و سیستم های بهداشت و درمان است.
برای دریافت آخرینهای بلاگ در خبرنامه عضو شوید.
منابع:
S. Sagiroglu and D. Sinanc, "Big data: A review," 2013 International Conference on Collaboration Technologies and Systems (CTS), 2013, pp. 42-47, doi: 10.1109/CTS.2013.6567202.
هلیلی، خ.، و ولوی، م. (1396). فناوری کلان داده, فرصت ها, چالش ها و راهبردها. مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی, 7(28 ), 7-28. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=345701