اغلب به پژوهشگران گفته می شود برای پژوهش در یک حوزه موضوعی دوباره چرخ نسازید و به موضوعی نپردازید که قبلا به آن پرداخته شده است . در این پست به این موضوع می پردازیم که چگونه می توان به بررسی مقالات در حوزه علمی پرداخت که با آن آشنایی کامل ندارید؟ پیشنهاد می شود روش های زیر را انجام دهید .
1. به بررسی مقالات مروری در حوزه موضوعی مورد نظر خود بپردازید. بررسی مقالات مروری دانشی کلی نسبت به یک موضوع در اختیار شما قرار می دهد. برای مثال زمانی که دنبال جستجو در مورد یک حوزه موضوعی مثل “graph learning” هستید در گوگل اسکالر آن را جستجو کرده و سپس به نوع مقاله مروری محدود کنید . اگر می خواهید موضوع را در گوگل جستجو کنید ، ترفند جستجو شما برابر است با "موضوع مورد نظر مقاله مروری" ، در مموضوعات انگلیسی هم جستجو به این صورت وارد می شود :
"<موضوع مورد نظر> review paper"
2. با یکی از دوستان ، همکاران و افرادی که در حوزه موضوعی مد نظرتان متخصص است ، صحبت کنید . احتمالا آنها مشغله زیادی دارند ، پس بهتر است فقط از آنها بخواهید 5 تا 10 منبع ( مثل مقالات ، بلاگ ها ، سخنرانی ها و غیره ) را معرفی کنند . یک گفتگوی پنج دقیقه ای با بهترین متخصص حوزه موضوعی مورد نظرتان می تواند مشکلات پیچیده شما را حل کند .
3. مقدمه های مقاله ها را مطالعه کنید . اغلب مقدمه هر مقاله ، بلافاصله بعد از چکیده قرار دارد . در مقدمه ، کارهای قبلی مربوط به یک حوزه موضوعی بررسی می شود و نویسنده مقاله خود را به مقالات اصلی پیوند می دهد . با خواندن مقدمه مقالات ، برای درک بهتر در حوزه موضوعی مورد نظرتان می توانید مقالات دیگر را پیدا کنید .
4. علاوه بر موارد ذکر شده می توانید در آخر از این ترفند هم استفاده کنید . تعداد استنادات مقالات را نیز بررسی کنید . یکی از پایگاه رایگانی که می توانید برای بررسی تعداد استنادات استفاده کنید گوگل اسکالر است . علاوه بر این ، در این پایگاه می توانید منابعی که در یک مقاله مورد استناد قرار گرفته اند نیز ملاحظه کنید .
برای دریافت آخرینهای بلاگ در خبرنامه عضو شوید.
در فیلم زیر به یافتن استنادات یک مقاله و منابع آن پرداخته می شود.