مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

کاشت دندان (ایمپلنت) چه زمانی نیاز است؟


اگر شما هم به هر دلیلی دندان خود را از دست داده یا کشیده باشید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که آیا به ایمپلنت دندان نیاز دارم؟

اگر شما هم به هر دلیلی دندان خود را از دست داده یا کشیده باشید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که آیا به ایمپلنت دندان نیاز دارم؟ انواع بیماری‌های لثه، پوسیدگی دندان و بهداشت ضعیف و نامناسب دهان و دندان از جمله شایع ‌ترین دلایل از دست دادن دندان هستند که در اکثریت آنها، دندانپزشک جایگزینی دندان به روش ایمپلنت را به بیمار توصیه می کند.

بر خلاف سایر روش ‌های جایگزینی دندان از دست رفته، در روش ایمپلنت هم دندان و هم ریشه آن جایگزین می شوند. طی عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندانی، متخصص ایمپلنت پایه ایمپلنت را در استخوان فک جاگذاری می کند. در صورتی که دندان از دست رفته جایگزین نشود، این امر منجر به تغییر موقعیت و جابجایی دندان‌های مجاور به مرور زمان می شود.

به مرور زمان، این امر در نتیجه می تواند تغییرات گسترده و چشمگیری را در دهان و دندان ایجاد کند. از این رو، دندان‌ها شروع به کج و نامرتب شدن کرده و این امر بر بایت یا الگوی برهم آیی دندان‌ های شما تاثیر منفی می گذارد که تا پایان عمر این مشکل با شما همراه خواهد بود.

آیا کاشت ایمپلنت دندان ضروری است؟

چنانچه شما هم تمایلی به استفاده از دندان مصنوعی سنتی یا بریج دندانی نداشته باشید، پاسخ این سوال که آیا کاشت ایمپلنت دندان ضروری است؟ این است که بله کاشت ایمپلنت دندانی یک ضرورت است چرا که اگر دندان از دست رفته خود را جایگزین نکنید، عواقب و مشکلات متعددی برای شما به همراه خواهد داشت.

علاوه بر ضرورت کاشت ایمپلنت برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته، این کار از جنبه زیبایی شناسی نیز ضرورت دارد. ایمپلنت دندانی نقش بسزایی در حفظ عملکرد دندان‌های شما دارد. ایمپلنت، به حفظ موقعیت سایر دندان‌ها کمک کرده و این امر منجر به بایت سالم شده و از تحلیل استخوان فک جلوگیری میکند. از اینرو، عمل جویدن با اعمال فشار و تحریک استخوان، به حفظ تراکم و سلامت استخوان فک کمک میکند.

کاشت ایمپلنت دندانی از حیث زیبایی شناسی نیز ضرورت دارد. دندان‌های کاشته شده به این روش شباهت بسیار زیادی به دندان طبیعی دارند و این امر موجب زیبایی لبخند و افزایش اعتماد بنفس فرد میشود که تمامی این موارد منجر به این میشود که فرد بتواند براحتی با دیگران معاشرت داشته باشد.

مزایای ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان مزایای متعددی دارد. همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، ایمپلنت هم می تواند موجب افزایش اعتماد به نفس شده و هم عملکردی دقیقا مانند دندان طبیعی داشته باشد. ایمپلنت دندانی به دلیل شباهت بسیار زیاد به دندان طبیعی موجب افزایش اعتماد به نفس شده و بدلیل دوام و راحتی بسیار زیاد نیز به حفظ سلامت کلی دهان و دندان کمک می کند. ایمپلنت دندانی به تکلم مناسب و توانایی جویدن نیز کمک می کند. در مقایسه با سایر روش‌ های جایگزینی دندان مانند پروتز دندان مصنوعی یا بریج دندانی، حین مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن نیازی به برداشته شدن ایمپلنت نیست و شما می توانید براحتی با ایمپلنت دندانی غذا و نوشیدنی مصرف کرده و با بودن آنها در دهان خود، بخوابید.

اگر شما هم فکر می کنید که کاشت ایمپلنت دندان ممکن است برای شما مناسب باشد، باید به متخصص ایمپلنت مراجعه کنید تا از ضرورت کاشت آن مطلع شوید. دندانپزشک در تعیین ضرورت ایمپلنت دندان برای شما کمک کرده و برنامه درمانی مناسبی را به شما ارائه خواهد داد.

اگر دندان به روش ایمپلنت جایگزین نشود چه اتفاقی می‌ افتد؟

برخی از افراد می پرسند که آیا واقعا باید دندان از دست رفته به روش ایمپلنت دندان جایگزین شود؟ برخی دیگر نیز می خواهند بدانند که دریافت ایمپلنت دندانی را تا چه زمانی می توانند به تعویق بیاندازند. اکثرا این پرسش‌ها از ترس ناشی از روش کاشت دندان و جراحی و هزینه ایمپلنت ناشی می شوند.

متاسفانه اکثریت افراد به این نکته توجه نمیکنند که عدم دریافت ایمپلنت دندانی میتواند تاثیرات منفی متعددی بر سلامت دهان و دندان آنها داشته باشد. این عدم آگاهی نیز موجب میشود که افراد دریافت ایمپلنت دندانی خود را به مدت طولانی به تعویق بیاندازند.

عدم دریافت ایمپلنت دندانی و جایگزین نکردن دندان از دست رفته، سلامت دهان و دندان شما را در معرض خطرات متعددی قرار میدهد. این امر نه تنها بر سلامت دهان و دندان، بلکه در دراز مدت بر هزینه درمان شما نیز تاثیر منفی خواهد داشت. در واقع، به تعویق انداختن جراحی ایمپلنت دندان یا چشم پوشی از آن موجب افزایش اقداماتی خواهد شد که برای درمان مشکل دندانی شما نیاز است.

عدم کاشت ایمپلنت دندان چه عوارض طولانی مدتی به همراه دارد؟

عدم کاشت ایمپلنت یا به تعویق انداختن آن مشکلات متعددی به همراه خواهد داشت. زمانی که دندانی نیاز به کشیده شدن داشته باشد، باید سریعا کشیده شود چرا که در غیر اینصورت این دندان میتواند به دندان‌های مجاور خود آسیب برساند. دندانپزشک میتواند مشکلات ناشی از عدم کاشت ایمپلنت دندان را بطور کامل برای شما توضیح دهد که برخی از این موارد عبارتند از:

تحلیل استخوان فک

زمانی که دندان خود را از دست میدهید، استخوان فک از این ناحیه شروع به تحلیل رفتن میکند. این امر منجر به کاهش ارتفاع و حجم استخوان فک میشود. از اینرو، با گذشت زمان شما برای دریافت ایمپلنت دندانی به پیوند استخوان فک نیاز خواهید داشت. پیوند استخوان فک به معنای جراحی بیشتر است که مطمئنا هزینه بیشتری نیز بهمراه خواهد داشت.

جابجایی دندان‌ ها

یک متخصص ارتودنسی باور دارد که به تعویق انداختن کاشت ایمپلنت دندانی موجب تغییر موقعیت و جابجایی سایر دندان‌ها می شود. همانند آجرهای قرار گرفته در امتداد یک دیوار، زمانی که یکی از دندان‌های شما از دست رفته باشد، سایر دندان‌ ها شروع به جابجایی خواهند کرد.

دندان‌های پشتی دهان نیز ممکن است به سمت این شکاف و فضای خالی متمایل شوند. این یعنی زمانی که بعد از مدتی به تعویق انداختن، تصمیم به دریافت ایمپلنت دندانی میگیرید،‌ ممکن است فضای خالی کافی برای این کار نداشته باشید. از طرفی، اگر این فضا با دندانی جایگزین نشود، عملکرد دندان مقابل نیز مختل شده و این امر باعث بروز مشکل در بایت یا الگوی برهم‌آیی دندان شما خواهد شد.

جابجایی دندان‌ها به کندی و بتدریج رخ میدهد و به همین دلیل ممکن است شما متوجه این تغییرات نشوید. با این حال، حقیقت امر این است که این جابجایی از لحظه از دست رفتن دندان شما شروع میشود. از سوی دیگر، مشکلات بایت میتواند منجر به ناهمترازی سایر دندان‌ها شود. این یعنی فرد برای ایجاد فضا برای کاشت ایمپلنت دندانی، ممکن است به ارتودنسی، بریس یا دستگاه آنکوریج موقت ارتودنسی نیاز داشته باشد.

فرسودگی و آسیب

علاوه بر مشکلاتی نظیر تحلیل استخوان فک و جابجایی دندان‌ها که از عدم جایگزینی دندان ناشی می شوند، ممکن است متوجه شوید که به طور تصادفی زبان و ناحیه داخلی لپ صورت خود را بیشتر گاز می گیرید. این امر شاید در ظاهر چندان مهم به نظر نرسد اما حین غذا خوردن می تواند عاملی دردناک باشد. از سوی دیگر، غذا خوردن و جویدن در سمت مقابل این فضای خالی انجام خواهد شد که این امر نیز می تواند به مرور باعث فرسودگی و آسیب بیشتر به دهان و دندان شود. فرسودگی و آسیب دندان می تواند منجر به عفونت ریشه دندان شده که در اینصورت برای درمان ریشه باید به متخصص عصب کشی مراجعه کرد.

نهایتا، آیا واقعا به ایمپلنت دندان نیاز دارید؟

کاشت ایمپلنت دندانی به نوعی یک سرمایه‌گذاری طولانی مدت برای حفظ ظاهر و سلامت دهان و دندان شماست که موجب افزایش اعتماد بنفس نیز می شود. با اینکه در ابتدا شاید نگران هزینه و جراحی این روش درمانی باشید اما اگر با دید کامل تری به این رویه نگاه کنید متوجه خواهید شد که ایمپلنت در واقع روشی مقرون بصرفه است. در واقع، در اکثریت موارد، به تعویق انداختن ایمپلنت دندان بطور کلی هزینه بیشتری را برای فرد بهمراه خواهد داشت.

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

روز ملی ادبیات کودکان و نوجوانان و بازخوانی مقالات مرتبط با آن در SID

تاریخ: 1402/04/17

بازدید: 3043

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

براساس گزارش مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی، پربازدیدترین مقالات علمی با موضوع ادبیات کودک و نوجوان معرفی شدند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

روز فرهنگ عمومی و بازخوانی مقالات مرتبط با آن در SID

تاریخ: 1401/08/11

بازدید: 4793

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

براساس گزارش مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی، پربازدیدترین مقالات علمی با موضوع فرهنگ عمومی معرفی شدند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

بررسی ابعاد مختلف اخلاقی، فقهی و حقوقی روش های درمان ناباروری

تاریخ: 1403/10/12

بازدید: 159

1403

زمان مطالعه: 2 دقیقه

تبادل نظر و ارائه دستاوردهای جدید در زمینه روش های درمان ناباروری و بررسی ابعاد مختلف حقوقی، فقهی و اخلاقی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

تأثیر ریپورتاژ بر برندینگ

تاریخ: 1400/05/05

بازدید: 13315

1400

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

در این مجال قصد داریم که ضمن بازتعریف برخی واژه‌ها به اهمیت فناوری اطلاعات و تبلیغات در بستر وب بپردازیم.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

جاوا اسکریپت(JavaScript): معرفی بهترین آموزش های جاوا اسکریپت

تاریخ: 1401/09/20

بازدید: 6948

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

معرفی زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت به همراه بهترین منابع یادگیری برنامه نویسی جاوا اسکریپت در این مطلب.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button