تاریخ 25 خرداد هر سال مصادف با با ۱۵ ژوئن ، روز ملی گل و گیاه نام دارد. روز ملی گل وگیاه با هدف ترویج فرهنگ نگهداری و استفاده درست از گلها وگیاهان انجام می گیرد.
اهمیت گل و گیاه
دانش بومی، دانشی است که قرن ها است که بر اساس تجربه انسان شکل گرفته است. این دانش که به دانش سنتی نیز معروف است مربوط به هر منطقه است که با عوامل و شرایط محیطی سازگاری دارد. این سلسله از دانش بر اساس فرهنگ ها و نیازهای جوامع شکل گرفته است. دانش بومی از نسلی به نسل دیگر منتقل شده و در جوامع مختلف دارای ارزش خاصی است. دانش بومی با علم جدید سازگار است و باعث توسعه آن نیز شده است.
کشور ما یکی از مناطقی است که کشت گل و گیاه در آن رواج دارد. کشت گل از نظر اقتصادی به دلیل مصرف کنترل شده آب ، به صورت متراکم در واحدهای کوچک و همچنین گلخانه پلاستیکی از مزیت زیادی برخوردار است. صادرات گل و گیاه از کشور رونق دارد. ترويج بازاريابي عامل كليدي در آگاه کردن كشاورزان درخصوص بازاريابي مناسب و رفع محدوديت هاي بازاريابي و آموزش كشاورزان، تجار و مصرف كنندگان در رابطه با بازاريابي با هدف ايجاد تغييرات مطلوب در دانش، نگرش، مهارت و رفتار آنها است.
برای دریافت آخرینهای بلاگ در خبرنامه عضو شوید.
گل و گیاه در ادبیات
به دلیل اینکه پرورش گل و گیاه در ایران سابقه طولانی دارد، شاعران و ادبای زیادی نیز به آن پرداخته اند. گل و گیاه در ادبیات ایران از جایگاه ویژه ای برخوردار است. برای مثال حافظ، شاعر پرآوازه ایرانی، به طبیعت و گل و گیاه اهمیت زیادی داده است. 282 غزل از 495 غزل حافظ در مورد گل و گیاه است. با توجه به فراوانی اشعار حافظ در مورد گل و گیاه ، می توان به طبیعت گرایی او پی برد.
گل و گیاه در مقالات
بیشتر مقالات فارسی مرتبط با گل و گیاه بر بازاریابی و ترویج بازاریابی تاکید دارند. در مقالات فارسی با موضوع گل و گیاه، بر صادرات آن تاکید دارد. به طوری که می توان گفت صادرات غیر نفتی یکی از مهم ترین کلمات کلیدی در مقالات با موضوع گل و گیاه است.
منابع:
ایرانی، م.، و منصوری، ز. (1390). کارکردهای هنری گل و گیاه در شعر حافظ, سبکی جدید در مضمون آفرینی. سبک شناسی نظم و نثر فارسی (بهار ادب), 4(1 (پی در پی 11)), 329-338. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125265
ملک محمدی، ا.، و محمدی، م. (1381). تحلیل رگرسیونی شبکه عوامل مرتبط با توسعه و ترویج گل و گیاه. علوم کشاورزی ایران, 33(4), 683-697. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=58580