واقعیت افزوده، یک نمای مستقیم یا غیر مستقیم است که از محیط فیزیکی دریافت می شود و با استفاده از اطلاعات مجازی گرافیکی که توسط کامپیوتر تولید یا تقویت شده گفته میشود. واقعیت افزوده به شکل سه بعدی دادههای واقعی و مجازی را با یكدیگر ترکیب میکند. واقعیت افزوده به شکل تعاملی است. واقعیتافزوده را میتوان حالت میانی، بین دنیای واقعی و دنیای مجازی دانست. هنر واقعیت افزوده، این است که یک اثر هنری نمایش موجود در واقعیت با استفاده از تكنولوژی واقعیت افزوده ایجاد شده است.
واقعیت افزوده، یک فناوری تعاملی است که محیط فیزیکی را به همراه عناصر مجازی روی هم قرار می دهد. لایه مجازی بین محیط فیزیکی قرار دارد که به صورت اطلاعات متنی، عکس و فیلم در اختیار کاربر قرار گرفته و کاربر آن را از این طریق میبیند. از دستگاه هایی مثل تلفن هوشمند، تبلت و برخی از نمایشگرهای خاص میتوان استفاده کرد تا واقعیت مجازی را دید.
سیستم واقعیت افزوده توسط Azuma در سال 2001 به وجود آمد. Drummond در سال 2006 عنصر مهمی به واقعیت افزوده اضافه کرد. Ivan در سال 1960 اولین عکس برداری از واقعیت افزوده را توسعه داد و دید گرافیکی پرتو افکن به وجود آورد. ناسا در سال های 1960 و 1970 به ساخت تجهیزات سه بعدی با استفاده از واقعیت افزوده پرداخت. بعد از سال 1990، دستگاه ها و کامپیوترهایی برای واقعیت افزوده به وجود آمد و برای اولین بار از این دستگاه ها برای رویت واقعیت افزوده استفاده شد. واقعیت افزوده در پزشکی، صنعت، بازی، ارتش، ناوبری، آموزش، معماری و گردشگری به کاربرده می شود.
برای دریافت آخرینهای بلاگ در خبرنامه عضو شوید.
وبینار واقعیت افزوده
وبینار واقعیت افزوده در تاریخ 5 تیر 1401 ساعت 16.30 دقیقه برگزار خواهد شد. در وبینار واقعیت افزوده مجید پورمعمار دانشجوی دکتری و متخصص در تعامل انسان با کامپیوتر، از Concordia University کشور کانادا در وبینار واقعیت افزوده حضور خواهد داشت. علاقه مندان برای شرکت در وبینار واقعیت افزوده به آدرس https://meeting.ui.ac.ir/ch/com مراجعه کنند.
منابع
رضوی ترمه، س.، و ملک، م. (1396). طراحی و پیاده سازی یک سیستم بافت آگاه واقعیت افزوده. اطلاعات جغرافیایی, 26(104 ), 77-90. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=357962
رفیع زاده اخویان، ر.، و جوانی، ا.، و صافیان، م.، و شیروانی، م. (1395). تبیین هنر واقعیت افزوده و نسبت آن با جهان واقعی. کیمیای هنر, 5(20), 19-30. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=295654