مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

عوارض واریس: خطرات درمان نکردن به موقع واریس


یکی از بزرگترین خطرات واریس، پیشرفت کند و آهسته آن است و بسیاری از افرادی که به واریس مبتلا هستند هیچ علائمی ندارند، حتی اگر رگ‌ ها و بافت‌ های پاهایشان تحت تاثیر قرار گرفته و آسیب دیده باشد.

میلیون‌ ها نفر در جهان با واریس درگیر هستند. اگر شما هم با واریس دست و پنجه نرم می ‌کنید، باید سریعا برای درمان آن اقدام کنید. یکی از بزرگترین خطرات واریس، پیشرفت کند و آهسته آن است و بسیاری از افرادی که به واریس مبتلا هستند هیچ علائمی ندارند، حتی اگر رگ‌ ها و بافت‌ های پاهایشان تحت تاثیر قرار گرفته و آسیب دیده باشد.

آیا شما در معرض خطر ابتلا به واریس هستید؟

اگر شرایط زیر را دارید، بیشتر در معرض ابتلا به واریس هستید:

  • اضافه وزن دارید.
  • فعالیت بدنی کمی دارید.
  • بیش از ۴۵ سال سن دارید.
  • در خانواده خود سابقه بیماری واریس دارید.
  • فشار خون بالایی دارید.
  • بیش از حد می ‌نشینید یا سر پا می ‌ایستید.

علائم واریسی که درمان نشده

با اینکه علائم جدی واریس به کندی نمایان می‌شوند، اما در نهایت می ‌توانند منجر به ایجاد علائم دردناک و ناراحت کننده‌ ای بشود. 

  • احساس درد و سنگینی در پا‌ها
  • سوزش پاها
  • ضربان زدن پا‌ها
  • گرفتگی عضلات
  • تورم
  • خارش پا‌ها
  • تغییر رنگ پوست پا‌ها
  • درد زیاد هنگام ایستادن یا نشستن طولانی مدت

لازم به ذکر است که حتی اگر این علائم را نداشته باشید، باز هم واریس درمان نشده می ‌تواند برایتان خطرات باشد و عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.واریس درمان نشده در ادامه منجر به درد شدید و نیاز به بستری شدن در بیمارستان می‌شود و اگر عارضه بسیار شدید شده باشد موجب مرگ فرد می ‌گردد.

عوارض واریس درمان نشده

علاوه بر عوارضی که خود واریس برای فرد ایجاد می‌کند، یک سری عوارضی جانبی دیگر نیز ممکن است رخ دهد. اگر چه این عوارض نادر هستند، اما اگر تا چندین سال بعد از تشخیص واریس، به عارضه رسیدگی نشود؛ احتمال بروز آن‌ها بیشتر می‌شود. این عوارض می‌ توانند شدت وخامت متفاوتی داشته باشند اما برخی از آن‌ها بسیار خطرناک و کشنده هستند مثل آمبولی ریه که در نتیجه ترومبوز وریدی اتفاق می ‌افتاد.

فلبیت

فلبیت، که با نام ترومبوفلبیت هم شناخته می‌شود، یک التهاب وریدی است که با ایجاد لخته‌های بزرگ در رگ و حساس شدن بافت همراه است. لازم به ذکر است که این عارضه با ترومبوز وریدی عمقی متفاوت بوده و شدت وخامت کمتری دارد و حتی ممکن است در برخی موارد به درمان خاصی نیاز نداشته باشد. این عارضه معمولا منجر به ایجاد علائم پوستی، تورم، درد، قرمزی و داغ شدن پا به دلیل التهاب شود.

خونریزی

به ندرت ممکن است در صورت برخورد ضربه شدید به پا، رگ‌ها پاره شده و خونریزی رخ ‌دهد. این اتفاق بسیار خطرناک است زیرا در این صورت فرد به سرعت خون زیادی از دست می‌دهند و از آنجایی که ورید‌ها آسیب دیده‌اند قادر به بازگرداندن خون به سمت بالا نخواهند بود.

البته این عارضه را می‌توان به سادگی با مراقب صحیح مدیریت کرد. برای این کار باید سریعا پا را بالا ببرید و با دست فشار محکمی به ورید‌ها اعمال کنید. این کار معمولا برای توقف سریع خونریزی کافی است. البته در ادامه لازم است وضعیت با دارودرمانی کنترل شود تا از خونریزی‌های بعدی جلوگیری شود.

ترومبوز وریدی عمیق

در برخی موارد ممکن است لخته خون در داخل رگ‌های واریسی ایجاد شود که این امر در نهایت منجر به عوارضی بسیار جدی مانند آمبولی ریه می‌شود. البته اینکه واریس عامل ایجاد ترومبوز وریدی عمقی است یا خیر هنوز مشخص نیست، اما قطعا ایجاد این عوارض با هم مرتبط هستند.

ایجاد لخته‌های خون در ورید‌های سطحی شایع‌تر است و معمولا از هر ۵ مورد،۱مورد منجر به ترومبوز وریدی عمقی پا می‌شود. اگر فکر می‌کنید که به ترومبوز وریدی عمقی دچار شدید، باید سریعا به یک متخصص واریس مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید تا از خطر آمبولی و آسیب‌های شدید‌تر جلوگیری شود.

نارسایی وریدی

نارسایی وریدی به معنی اختلال در جریان خون است که منجر به ایجاد مشکلاتی در تبادل اکسیژن و مواد زائد در بافت می‌شود. لازم به ذکر است که این عارضه ممکن است مزمن نیز بشود. همچنین این عارضه فرد را در معرض ایجاد مشکلات دیگری نیز قرار می ‌دهد.

خونریزی خود به خودی ورید

رگ‌های واریسی که درمان نشده‌اند به شدت در معرض پارگی و خونریزی خود به خود هستند. با گذشت زمان، رگ‌های واریسی گشاد شده و در نتیجه دیواره رگ‌ها به دلیل کشش، نازک و ضعیف می‌شود. این ورید‌ها که نازک و ضعیف شده‌اند، در اثر رفلاکس وریدی یا ( جریان برگشتی) و تجمع خون در آن‌ها به شدت تحت فشار قرار دارند. این فشار زیاد در نهایت موجب پاره شدن خود به خودی رگ و ایجاد خونریزی می‌شود. از آنجایی که این ورید‌ها تحت فشار زیادی قرار دارند، در صورت پارگی، خونریزی شدیدی ایجاد می‌کنند که بیشتر شبیه خونریزی شریان‌هاست. این خونریزی گاهی انقدر شدید است که به صورت فوران خون توصیف می‌شود. ورید‌های واریسی که به سطح پوست نزدیک‌ترند بسیار حساس تر هستند.

بیشتر بیماران می‌گویند: پارگی رگ‌های واریسی بیشتر در هنگام حمام آب داغ یا بعد از آن ( چون آب داغ رگ‌ها را گشاد کرده و باعث تجمع بیشتر خون در آن‌ها می‌شود.) و نیز در هنگام خواب رخ می‌دهد. این اتفاق معمولا درد ندارد و بیماران در اثر خیس شدن رخت خوابشان متوجه این حادثه می‌شوند. بیمارانی که از دارو‌های ضد انعقاد خون استفاده می‌کنند، دچار خونریزی شدید‌تری می‌شوند؛ به ویژه اگر در زمان پارگی رگ در خواب باشند. در این شرایط برخی از افراد به تزریق خون نیاز پیدا می‌کنند. رگ‌های واریسی عنکبوتی کوچک که نزدیک قوزک پا قرار دارند، هم دقیقا به اندازه ورید‌های بزرگ واریسی در معرض این اتفاق قرار دارند. در نتیجه تمام افرادی که واریس دارند باید حتما به پزشک مراجعه کنند زیرا درمان واریس از پارگی و ترکیدن مجدد ورید جلوگیری می‌کند.

درماتیت یا عوارض پوستی واریس

واریس می‌تواند عوارض پوستی متعددی را ایجاد کند. که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • اگزمای واریسی ـ  این عارضه منجر به قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست در ناحیه آسیب دیده می‌شود. همچنین ممکن است باعث ایجاد تاول‌هایی در محل آسیب دیده شود.
  • لیپودرماتواسکلروز ـ این یک عارضه جدی است و موجب سفت و سخت شدن پوست پا می‌شود و ممکن است رنگ پا به قرمز یا قهوه‌ای تغییر پیدا کند. این عارضه معمولا در ساق پا رخ می‌دهد و ممکن است دائمی باشد.
  • رخم‌های وریدی ـ زخم وریدی در بیماران مبتلا به واریس در اثر فشار زیادی که به ورید های موجود در ساق پا وارد می‌شود، به وجود می‌آید. این زخم معمولا در محل مچ پا و در اثر تجمع مایعات در زیر پوست و پارگی آن، رخ می‌دهد. در این حالت، به دلیل خون‌رسانی ضعیف به پا‌ها، بهبود زخم‌ها مدت طولانی‌تری زمان می برد.

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

اسکلروتراپی واریس در تهران

تاریخ: 1400/11/13

بازدید: 4332

1400

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

بیماری واریس علائم ظاهری آشکاری دارد و رگ‌های کبود رنگ به وضوح خبر از وجود این بیمار را می‌دهند. در ابتدای بیماری وجود رگ‌های ریز و عنکبوتی شکل، درد و عوارض خاصی به همراه ندارد و بیمار پیگیر بیماری خود نیست؛ ولی با گذشت زمان، عوارض ناشی از بیماری واریس غیرقابل تحمل می‌شود.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

لیزر واریس پا چگونه است؟

تاریخ: 1400/12/18

بازدید: 8569

1400

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

در درمان واریس پا با لیزر، حرارت ناشی از لیزر به ورید واریسی آسیب می‌رساند و موجب تشکیل بافت اسکار می‌شود.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

بهترین روش‌های درمان واریس

تاریخ: 1401/01/17

بازدید: 22752

1401

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

رگ‌های واریسی که در حوزه پزشکی با نام واریس شناخته می‌شود (اختلال ورید واریسی: در حوزه پزشکی به عنوان "واریکوز" نیز شناخته می‌شود)، به کانالی نامنظم از رگ‌های بزرگ، کاملاً برجسته و گاهی قابل لمس و متسع گفته می‌شود که مستقیماً در زیر سطح پوست پاها ظاهر می‌شوند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

درمان واریس پا و همه چیز درباره آن

تاریخ: 1401/03/31

بازدید: 2928

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

واریس پا یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که به دلیل اختلال در عملکرد دریچه‌های سیاهرگی اتفاق می‌افتد.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button