ساخت بافت و اندام چیست ؟
هدف پزشکی، تامین سلامت افراد است. ساخت بافت و اندام، به منظور جایگزینی یا ترمیم بافت ها و اندام هایی است که بر اثر جراحت یا عوامل مختلف آسیب دیده یا از بین رفتهاند. با استفاده از تکنیک ساخت بافت و اندام، میتوان تغییرات فضایی سلولها در امتداد محورهای متعدد با پیچیدگی هندسی بالا در ترکیب با بیومواد مختلف را تولید کرد.
در ابتدا، ساخت بافت و اندام را میتوان به صورت تکی یا تولید انبوه تولید کرد. ساخت بافت و اندام به صورت تولید انبوه ارزانتر از بافتهایی است که به صورت خاص تولید شدهاند. ساخت بافت و اندام، پژوهشگران را کمک میکند تا با طراحیهای خاص کامپیوتری بتوانند آنچه مورد نیازشان است را طراحی کرده و بسازند. تکنولوژی ساخت بافت و اندام، همچنان قیمت بالایی دارد.
تکنیک های مهندسی بافت، تلاش میکند تا بافت هایی را با ویژگی های مشابه با بافت های طبیعی بسازد. به همین دلیل، شبیه سازی یکی از حوزه های موضوعی مهم در مهندسی بافت است. ابتدا، مهندسی بافت در تلاش بود تا به ایجاد ساختارهای بافتی زنده سه بعدی در محیط آزمایشگاه بپردازد و با استفاده از یک بستر مناسب، به تغذیه و قرار دادن سلول های مورد نظر بپردازد.
برای دریافت آخرینهای بلاگ در خبرنامه عضو شوید.
وبینار ساخت بافت و اندام
وبینار ساخت بافت و اندام در تاریخ چهارشنبه دوازده مرداد 1401 برگزار خواهد شد. وبینار ساخت بافت و اندام توسط دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف برگزار میشود. در این وبینار، دکتر Rohan A. Shirwaiker از North Carolina State University کشور آمریکا حضور خواهد داشت تخصص دکتر Shirwaiker ، بر اساس پروفایل گوگل اسکالر، مهندسی بافت، ساخت مدل های سه بعدی، چاپ زیستی و طراحی زیست پزشکی است. علاقه مندان میتوانند برای شرکت در وبینار ساخت بافت و اندام، ساعت 17 به لینک https://vc.sharif.edu/ch/ie-seminar مراجعه کنند.
منابع:
ایمانی، ر.، و فخرزاده، ح. (1390). مقاله مروری: مقدمه ای بر فناوری «چاپ زیستی» به عنوان روشی نوین در مهندسی بافت. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران), 10(6 (پیاپی 40)), 569-584. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=152221
Melchels, F. P., Domingos, M. A., Klein, T. J., Malda, J., Bartolo, P. J., & Hutmacher, D. W. (2012). Additive manufacturing of tissues and organs. Progress in polymer science, 37(8), 1079-1104.