وکالت یکی از شناخته شدهترین مشاغل حقوقی در دنیا است که در حال حاضر در کشورمان تعداد قابل توجهی وکیل مشغول به فعالیت در حوزه وکالت هستند.
البته با توجه به آمارهای منتشر شده، سرانه وکیل در ایران در مقایسه با سایر کشورها کمتر است و این موضوع نشان از انحصار خاص در زمینه جذب وکیل است.
تنوع فعالیت برای شغل وکالت بسیار بالا است و وکلای دادگستری میتوانند در زمینه های مختلفی فعالیت داشته باشند. البته فعالیت وکیل در موضوعاتی خاص میتواند تا حد زیادی به نفع او باشد و در دعاوی مشخص دارای سبک خاصی نیز میشود.
امروزه وکلای زیادی صرفا در یک سری از مسائل حقوقی مانند دعاوی کیفری، ملکی، خانواده، مالیاتی، بیمه و غیره فعالیت میکنند و در این زمینه ها به تخصص کافی دست پیدا میکنند.
بنابراین شغل وکالت را میتوان در دسته بندی و موضوعات مختلف قرار داد که هر یک از وکلا با توجه به اقتضای شغلی و زمینه فعالیت خود در همان حوزه به دارای سبک و شهرت خاصی میشوند.
وکیل در قبال موکل خود وظایفی دارد که موظف به اجرای صحیح آن است. صرف دفاع از حق و حقوق موکل را نمیتوان جزو وظایف قانونی وکیل دادگستری برشمرد.
در واقع موکلی که به وکیل پایه یک دادگستری مراجعه میکند، این انتظار را دارد تا کلیه مراحل قانونی طرح شکایت در مراجع قضایی توسط وی انجام شود و طبیعتا موکل در این زمینه هیچ وظیفهای ندارد.
در هرصورت وکیل دادگستری در هرجایگاهی که قرار دارد، باید وظایف و اموری که به او محول شده است را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.
وکیل پایه یک دادگستری برای دعاوی کار
دعاوی کار به روابط بین کارگر و کارفرما اشاره دارد و با توجه به تخصصی بودن حوزه حقوق کار مستلزم وجود وکیل پایه یک دادگستری در این حوزه است.
اختلافات بین کارگر و کارفرما یک امر بدیهی است و در روابط کاری ممکن است که به دلایل مختلف با یکدیگر با مشکل مواجه شوند.
در اغلب مواقع دعاوی کار از طرف کارگران اقامه میشود و به دلیل عدم اجرای وظایف قانونی از طرف کارفرما علیه آنها شکایت طرح می گردد.
سوء استفاده کارفرما از کارگر منجر به اقامه دعاوی کار میگردد. در این صورت طرفین میتوانند در این زمینه از وکیل پایه یک دادگستری استفاده کنند.
وکیل دادگستری دعاوی کار فردی است که به قوانین حوزه کار تسلط کافی دارد و میتواند اختلافات کارگری و کارفرمایی را حل و فصل نماید.
همچنین وکیل کار این توانایی را دارد تا قرارداد کاری بین کارفرما و کارگر را با رعایت اصول قرارداد نویسی و مسائل حقوقی تنظیم کند.
وکیل پایه یک دادگستری برای پروندههای مالیاتی
اشخاص حقوقی نظیر شرکتها و موسسات به احتمال فراوان با مسائل مالیاتی مواجه شده اند و بهتر است که رسیدگی به این موضوعات باید با وکیل دادگستری قرارداد امضاء کنند.
دعاوی مالیاتی شرایط خاص خود را دارد و به طرفین پیشنهاد میشود که اگر در این زمینه با سازمان امور مالیاتی دچار اختلاف شدند، از وکیل متخصص مالیاتی نهایت بهره را ببرند.
گاهی اوقات شرکتهای تجاری از ارائه اظهارنامه مالیاتی خودداری میکنند و با توجه به این که از عواقب این کار اطلاعی ندارند، دچار مشکلات فراوانی میشوند. از این جهت بهتر است در وهله اول با وکیل دادگستری یا مشاور حقوقی برای ارائه راهکار مناسب مشورت کنند.
همچنین بسیاری از شرکتها و ارگانها از پرداخت مالیات صرف نظر میکنند یا از طریق راه های مختلفی نیز به نوعی از پرداخت مالیات فرار میکنند.
فرار مالیاتی در قانون ایران جرم محسوب شده و شرکتهایی که بنا به هر دلیلی در موعد تعیین شده اقدام به پرداخت مالیات نمیکنند، مجرم شناخته میشوند.
وکیل مالیاتی با قوانین و مقررات حوزه مالیات به خوبی آشنا است و میتواند نظرات و پیشنهادات مناسبی برای حل اختلافات مالیاتی ارائه دهد.
وکیل دادگستری برای جرایم فضای مجازی
امروزه با توجه به گستردگی فضای مجازی، جرائم مختلفی در این حوزه به وقوع میپیوندد و از این حیث بسیاری از وکلا در این حوزه به صورت تخصصی مشغول به فعالیت هستند.
کلاهبرداری، توهین به اشخاص، افترا، نشر اکاذیب از جمله جرایمی است که میتواند در فضای مجازی رخ دهد و رسیدگی به این جرائم توسط وکلای متخصص برای جرایم فضای مجازی صورت میگیرد.
بنابراین در هرصورت اگر در ارتباط با موضوعی خاص نیاز به مشاوره حقوقی دارید و یا برای طرح شکایت قصد دارید از وکیل استفاده کنید، بهترین گزینه برای شما استفاده از خدمات و امکانات سامانه وکیل 24 است که میتوانید از اطلاعات حقوقی به میزان کافی استفاده کنید.
وکیل در واقع همان نماینده قراردادی موکل است که امور حقوقی وی را برعهده دارد. وکیل به نمایندگی از موکل، تکالیف و اموری که برعهده وی قرار داده شده است را انجام میدهد.
ممکن است فردی به صورت رسمی و قانونی وکیل نباشد و به نوعی پروانه وکالت نداشته باشد اما کارهایی را به نمایندگی از طرفین انجام میدهد.
در هرصورت وکیل به عنوان شخص حقیقی شناخته میشود که وظایفی مانند دفاع از حق و حقوق موکل، انجام فرآیند قانونی اقامه دعاوی حقوقی و غیره را برعهده دارد.
اگر علیه شخصی شکایت شده باشد یا فردی قصد اقامه دعوا علیه اشخاصی را داشته باشد، ممکن است طرفین به وکیل نیاز داشته باشند.
به طور معمول هنگامی بحث وکیل مطرح میشود که اصحاب دعوا با مشکل حقوقی مواجه شده باشند و اینجاست که وکیل مجرب و با سابقه میتواند به حل و فصل دعاوی مطروحه بپردازد.
مشخصه اصلی که برای وکیل تعریف میشود، انجام بهترین دفاعیات از موکل است. در واقع وکیل باید بتواند در محضر دادگاه و قاضی و در مقابل اصحاب دعوا به بهترین شکل ممکن از موکل خود دفاع کند. حال دفاع وکیل از موکل میتواند به صورت شفاهی باشد یا به شکل کتبی و در قالب لایحه باشد.
امروزه حوزه وکالت بسیار تخصصی شده است و وکلا صرفا در یکسری از دعاوی خاص فعالیت میکنند. با توجه به گستردگی علم حقوق، طبیعتا نمیتوان در همه این زمینهها به مهارت و تسلط کافی دست پیدا کرد.
تخصصی شدن حوزه وکالت سبب شده است تا اگر موکلین با یک دعوا حقوقی خاص مواجه شوند، به وکیل متخصص در همان زمینه مراجعه کنند.
احتمالا با اصطلاحات وکیل ملکی، وکیل کیفری وکیل خانواده، وکیل کار، وکیل مالیاتی و غیره برخورد کرده باشید. وکیلی که در دعاوی خانواده فعالیت کرده و پروندههایی این چنینی را قبول میکند، به وکیل خانواده شهرت پیدا کرده است و در مورد سایر وکلا نیز به همین ترتیب است.
در هر صورت موکلین از وکلا جدای از بحث نتیجه دعوا و صدور حکم، این انتظار را دارند تا وکیل وظایف قانونی خود را به درستی انجام دهد و در دادگاه بتواند از آنها دفاعیات قابل قبولی داشته باشد.
وکیل دعاوی کیفری
در قانون آیین دادرسی کیفری صراحتا این موضوع اعلام شده است که متهم میتواند در ساعات اولیه دستگیری نیز از وکیل برخوردار باشد. در واقع یکی از حقوق قانونی متهم، امکان دسترسی به وکیل است.
شرایط دعاوی کیفری در مقایسه با دعاوی حقوقی کاملا متفاوت است و به جهت اهمیت این دعاوی بهتر است که علاوه بر متهم، شاکی نیز از تجارب و توانمندیهای وکیل نهایت استفاده را داشته باشد.
وکیل دعاوی کیفری به فردی گفته میشود که علم و دانش بالایی در زمینه مسائل کیفری دارد و تسلط بالای او در قوانین جزایی باعث شده تا به وکیل دعاوی کیفری شهرت داشته باشد.
وکیل کیفری باید حقوق قانونی موکل خود چه شاکی و متهم را مورد پیگیری قرار دهد و اگر به ناحق از متهم شکایت شده و در واقع وی هیچ گونه جرمی را مرتکب نشده باشد، وکیل باید اقداماتی را انجام دهد تا در نهایت حکم برائت وی صادر گردد.
وکیل دعاوی خانواده
وکیل دعاوی خانواده نیز به جهت مهارت و تخصص بالا در حل و فصل دعاوی مرتبط با امور خانواده به این نام شهرت پیدا کرده است.
وکیل خانواده پروندههایی نظیر طلاق، مهریه، حضانت فرزندان، نفقه و غیره را قبول میکند و این توانایی را دارد تا راهکارها و پیشنهادات مناسبی را برای حل و فصل اختلافات زوجین ارائه دهد.
به طور معمول وکلای دعاوی خانواده در کنار امر وکالت باید در نقش مشاور نیز به زوجین راه حلهای مناسبی را ارائه دهند. در واقع وکیل خانواده در دو نقش وکیل و مشاور ایفای وظیفه میکند.
اگر موکل برای ارائه درخواست طلاق به وکیل مراجعه کند، وکیل دعاوی خانواده وظیفه دارد تا کلیه مراحل ثبت طلاق از ارائه دادخواست تا حضور در جلسه دادگاه را شخصا انجام دهد.
حتی اگر موکل بنا به دلایل مختلف شرایط حضور در جلسات دادرسی را نداشته باشد، وکیل باید به جای او در تمامی جلسات دادگاه حضور پیدا کرده و مستندات و مدارک لازم را برای درخواست طلاق ارائه دهد.
البته اگر طلاق از طرف مرد باشد، نیازی به ارائه دلیل برای دادگاه نیست و به همین جهت معمولا وکیل از طرف زوج گرفته نمیشود.
در صورتی که زوجه تمایل به طلاق داشته و شرایط قانونی طلاق نیز فراهم باشد، وکیل باید به نمایندگی از زوجه درخواست طلاق را به دادگاه ارائه کند.
وکیل و مشاوره حقوقی برای دعاوی حقوقی و کیفری
اقامه و نحوه طرح دعاوی حقوقی و کیفری باهم متفاوت است و باید در این زمینه از وکیل یا کارشناس حقوقی مجرب استفاده نمود.
چنانچه در ارتباط با موضوعی خاص نیاز به مشاوره حقوقی دارید و یا برای طرح شکایت قصد دارید از وکیل استفاده کنید، بهترین گزینه برای شما استفاده از خدمات و امکانات سامانه وکیل 24 است که میتوانید از اطلاعات حقوقی به میزان کافی استفاده کنید.