مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

افزونه‌های ضروری گوگل کروم برای دانشجویان دکتری


معرفی افزونه‌هایی در کروم که برای دانشجویان مقطع دکتری مفید است

همه ما با گوگل کروم آشنا هستیم و تقریبا برای انجام کارهای خود از آن استفاده می‌کنیم. بعد از اینکه گوگل کروم پا به عرصه ظهور گذاشت، بقیه مرورگرهای مشابه خود را حذف کرد. بیش از شصت درصد از کاربران، از گوگل کروم استفاده می‌کنند. گوگل کروم، بیشترین دسترسی کاربران به افزونه‌ها یا extensions را فراهم کرده است.

تا کنون بیش از 135000 افزونه گوگل کروم برای کاربران آن فراهم شده است. افزونه‌های گوگل کروم طیف وسیعی از موضوعات را در برمی‌گیرند.

افزونه چیست؟

افزونه، به ویژگی‌های اضافی و تخصصی که شما به مرورگر گوگل کروم خود اضافه می‌کنید گفته می‌شود. افزونه‌ها کمک می‌کنند تا بنا بر نیازها و علایق کاربر از گوگل کروم استفاده کنید. یک مثال خوب از افزونه، افزونه مترجم گوگل است که شما می‌توانید متون مورد نظر خود را به طور مستقیم در کروم ترجمه کنید.

استفاده از افزونه‌ها به شما کمک می‌کند تا در زمان خود صرفه جویی کنید. در پست قبلی با افزونه‌هایی که به کار دانش‌آموزان می‌خورد آشنا شدیم، در این پست، به معرفی افزونه‌هایی در کروم خواهیم پرداخت که برای دانشجویان مقطع دکتری مفید است و بهره وری آنها را بدون صرف وقت و انرژی، افزایش می‌دهد.

افزونه بررسی قواعد گرامری و نگارشی در متن

اکثر دانشجویان دکتری، برای برقراری ارتباط با همتایان خود نیاز دارند تا ایمیل ارسال کنند. علاوه بر این ممکن است مقاله‌ یا چکیده‌ای را برای همایش یا مجله‌ای ارسال کنند. پس لازم است تا زمانی را به نگارش مقاله خود اختصاص دهید. دانشجویان غیر انگلیسی زبان بعد از نگارش مقاله حتما لازم است تا آن را از نظر قواعدی و گرامری بررسی کنند و از دستور زبان صحیح آن مطلع شوند. برخی از دانشجویان دکتری جدا از مسئله هزینه، زمانی برای شرکت در کلاس‌های زبان انگلیسی را ندارند.

بدون نیاز به نصب برنامه در سیستم خود و با نصب افزونه به گوگل کروم خود می‌توانید به صورت رایگان متون خود را از نظر گرامری و نگارشی تصحیح کنید. چندین افزونه کروم برای ویرایش متون انگلیسی وجود دارد که مهم ‌ترین آن، گرامرلی است. پیشنهاد می‌شود فقط از یک افزونه کروم برای بررسی درستی متون خود استفاده کنید.

افزونه مدیریت منابع

یکی از افزونه‌های مهم گوگل اسکالر برای دانشجویان دکتری، افزونه مدیریت منابع است. مدیریت منابع یکی از مهم ترین نرم افزارها و افزونه ها برای دانشجویان دکتری است. مگر اینکه زمان زیادی داشته باشید و حوصله کار دستی برای وارد مدیریت منابع خود را داشته باشید. با استفاده از افزونه مدیریت منابع در گوگل کروم، می‌توانید منابع مورد نظر خود را به آسانی مدیریت کنید و آنها را با یک کلیک وارد سند خود کنید.

چندین افزونه گوگل کروم برای مدیریت منابع وجود دارند: اندنوت[1]، مندلی[2] و زوترو[3]. اندنوت، نرم افزار مدیریت منابع علمی است که دسترسی به آن نیاز به اشتراک دارد. بنابراین بهتر است از افزونه زوترو استفاده کنید.

افزونه برای دانشجویان دکتری

افزونه تقویم فهرست کارها

دانشجویان دکتری، با سیلی از کارها و پروژه‌ها مواجه هستند که پیگیری آنها کار دشواری است و زمان زیادی می‌برد. برای مدیریت کارها و پروژه‌های خود می‌توانید از افزونه‌های مدیریت زمان و کارها استفاده کنید. با استفاده از این افزونه گوگل کروم می‌توانید بهره‌وری خود را افزایش دهید. افزونه‌های مدیریت کارها شامل Todoist،TickTick  و Google Tasks هستند. افزونه تیک تاک، بخاطر کاربری آسان و یکپارچه در گوگل کروم، افزونه‌ای است که برای مدیریت کارها استفاده می‌شود.

افزونه زمان سنج برای حفظ تمرکز

ممکن است در سیستم خود مشغول تجزیه و تحلیل یا خواندن مطلبی باشید اما حواس پرتی‌های وب شما را به خود مشغول کند. راه‌های زیادی برای تمرکز شما روی کار تحقیقاتی تان وجود دارد اما یکی از این راه‌‌ها، استفاده از افزونه زمان سنج تمرکز است. سه افزونه متداول زمان سنج تمرکز Forest، Focus To-Do و  Tideاست. اما افزونه Focus To-Do در کروم برای زمان سنج تمرکز توصیه می‌شود. هر کدام از این سه افزونه زمان سنج تمرکز دارای ویژگی‌های خاص هستند، اما Focus To-Do سیستم رتبه بندی دارد و می‌توانید کارهایی را که انجام می‌دهید پیگیری کنید و رتبه خود را در میان افرادی که از این افزونه استفاده می‌کنند ملاحظه کنید.

افزونه ردیاب زمان

استفاده از افزونه ردیاب زمان در گوگل کروم به شما کمک می‌کند تا نحوه گذراندن زمان خود را مدیریت کنید. وقتی در سیستم شخصی خود مشغول به کار هستید ممکن است زمانی را برای گذراندن در شبکه‌های اجتماعی صرف کنید. استفاده از افزونه ردیاب زمان، به شما کمک می‌کند تا کارهای خود را در سیستم رصد کنید و ببینید به چه موضوعی بیشتر وقت اختصاص داده‌اید.

ممکن است فکر کنید فقط چند دقیقه را برای چک کردن شبکه‌های اجتماعی گذرانده‌اید اما ردیاب زمان شما، نشان دهد که نیم ساعت یا بیشتر را به شبکه های اجتماعی اختصاص داده‌اید.

استفاده از افزونه ردیاب زمان، نقطه ضعفی دارد آن هم اینکه ممکن است شما تصور کنید خیلی سازنده عمل کردید اما این افزونه به شما نشان دهد که این طور نبوده و زمان زیادی را به بطالت گذرانده‌اید. اما نقطه قوت آن این است که با آگاهی از آنچه حواس شما را پرت می‌کند می‌توانید کاری در مورد آن انجام دهید و بهره وری خود را به دست آورید.

استفاده از سه  افزونه کروم ردیاب زمان شامل Clockify Time Tracker،  Web activity Time trackerو Timenotes به دانشجویان دوره دکتری پیشنهاد می‌شود.

افزونه ای برای تهیه لیست از آنچه که باید بعدا خوانده شود

استفاده از این افزونه گوگل کروم به شما کمک می‌کند تا هر چیز جالبی را که در وب می‌بینید و برایتان جالب است ولی در حال حاضر زمانی برای مطالعه آن ندارید را ثبت کنید تا بعدا آن را بخوانید. به همان اندازه‌ای که سعی می‌کنیم بهره‌وری بیشتر داشته باشیم و عوامل حواس پرتی را از بین ببریم، استفاده از این افزونه کروم به شما کمک خواهد کرد تا مطالبی را که برای تان جذاب است را ذخیره کنید تا زمان دیگری به آن مراجعه کنید.

به بیان ساده، استفاده از این افزونه کروم به شما کمک می‌کند تا عادات بد خود، مثل گشتن در شبکه‌های اجتماعی، به عادات خوبی مثل خواندن در مورد موضوعی که به آن علاقه‌مند هستید یا نیاز به یادگیری موضوع جدیدی دارید، تبدیل کنید.

افزونه لیست خواندنی ها شامل مواردی مثلPocket ، Instapaper،Evernote web clipper  و Notion web clipperاست. استفاده از افزونه Pocket به دلیل داشتن ویژگی خاصی مثل تبدیل متن به گفتار به شما توصیه می‌شود.

مدیریت تب‌ها

آیا شما از آن دسته از افراد هستید که از تب‌های زیاد نامرتبطی را هنگام کار باز نگه می‌دارید؟ با وجود وظایف و دغدغه های زیاد، نگه داشتن همه صفحات باز شده کار سختی است. اگر بتوانید همه تب‌های باز شده را بر اساس موضوع، مدیریت کنید، باز هم کار سختی است؟ با داشتن افزونه کروم در مدیریت تب‌ها، می‌توان این مشکل را حل کرد.

Tab manager plus،Workona ، Cluster و Tablerone افزونه‌هایی برای مدیریت تب ها هستد. استفاده از افزونه Workona برای مدیریت تب ها توصیه می‌شود، دلیل آن هم این است که نحوه نمایش صفحات در کروم است.

ویرایش PDF

می‌خواهید فایل‌های PDF را با هم ادغام کنید یا اینکه آنها را تبدیل کنید؟ در مقطع دکتری برخی مواقع از دانشجو درخواست می‌شود تا برخی از فایل ها و فایل های پی دی اف را مدیریت و ویرایش کند. با استفاده از افزونه کروم ویرایش پی دی اف می‌توان به راحتی فایل های پی دی اف را ویرایش کرد. برخی از افزونه‌های ویرایش پی دی اف شامل pdf2go، PDFzorro  و  AdobeAcrobat هستند.

اسکرین رکوردر

برای‌تان پیش آمده که بخواهید برای فردی بخواهید موضوعی را توضیح دهید که کاری را انجام دهد، بهترین ابزار برای این کار ضبط یا فیلم برداری از صفحه است. ضبط فیلم از صفحه بهتر از نگارش چندین جمله است و مطلب را ساده تر توضیح می‌دهد.

با ضبط فیلم از صفحه خود و به اشتراک گذاری آن با دیگران می‌توانید آنچه را مد نظرتان بوده به زبان ساده توضیح دهید و اگر در آینده سوالی برای مخاطب شما پیش آمد که در فیلم ضبط شده به آن پاسخ نداده باشید، می‌تواند از شما در مورد آن بپرسد.

یکی دیگر از فواید ضبط فیلم از صفحه این است که می‌توانید فیلم ضبط شده خود را به جای یک نفر با چند نفر به اشتراک بگذارید و در زمان خود و آنها صرفه جویی کنید. علاوه بر این، با ضبط از صفحه خود مشکلاتی مثل دانستن دکمه صحیح یا فایل‌های استفاده شده را بر طرف می‌کند و فرد می‌تواند به جای تمرکز بر مسائل پیرامونی روی مسئله اصلی متمرکز باشد.

برخی از افزونه‌های گوگل کروم برای فیلم برداری از صفحه شاملLoom ،awesome screenshot ، screen recorder و Nimbus است.

افزونه گوگل اسکالر

گوگل اسکالر یک موتور جستجو است که برای یافتن اطلاعات علمی از قبیل مقالات، مقالات مروری، کتب، پایان نامه‌ها، مقالات پیش چاپ و چکیده‌ها از مخازن دانشگاهی، انجمن‌های حرفه‌ای، مخازن آنلاین، سایت دانشگاه‌ها و سایر سایت‌های معتبر طراحی شده است. این افزونه به شما کمک می‌کند تا هنگامی که در گوگل جستجو می‌کنید بتوانید مدارک علمی مرتبط با همان جستجو را در گوگل اسکالر ببینید.

افزونه پابمد

با استفاده از این افزونه، به میلیون‌ها مقاله به صورت تمام متن با یک کلیک در وب آو ساینس، اسکوپوس، پابمد، آرکایو و هزاران وب سایت دانشگاهی دیگر دسترسی پیدا کنید. در وقت صرفه جویی کنید و از رفت و آمدهای اضافی برای ورود در پایگاه‌های مختلف بپرهیزید.

افزونه آلتمتریکس

با ظهور وب تلاش‌هایی برای استفاده از اطلاعات موجود در این محیط برای ارزیابی تاثیر علمی صورت گرفت که ثمره آن ظهور حوزه‌ی وب‌سنجی بود. اخیرا نیز با افزایش سطح فناوری امکان بررسی گسترده‌تر رصد نظرات، گفتگوها و صحبت‌های برخط پیرامون مدارک علمی فراهم شده است. به این ترتیب بعد دیگری از اثرگذاری علمی قابل سنجش و ارزیابی شده است. در واقع می‌توان ذکر مدارک علمی در خبرگزاری‌ها، صحبت پیرامون آن در شبکه‌های اجتماعی، استفاده از آن‌ها در اسناد سیاست‌گذاری و سایر استفاده‌ها از مدارک علمی در محیط وب را به عنوان شاخص اثرگذاری یک مدرک علمی بر جامعه در نظر گرفت.

نتیجه گیری

اگر بنظر شما، افزونه گوگل کرومی وجود دارد که برای دانشجویان دکتری مفید است ولی در این لیست نیست از طریق شبکه‌های اجتماعی آن را با ما به اشتراک بگذارید. امیدواریم که این پست برای شما مفید باشد و از خواندن آن لذت برده باشید.

 

 

[1] Endnote

[2] Mendeley

[3] Zotero

لینک کوتاه

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

مقالات پزشکی را به زبان ساده بخوانید

تاریخ: 1401/06/09

بازدید: 3993

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

سرعت انتشار مقالات در حوزه پزشکی بالاتر از حوزه‌های موضوعی دیگر است.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

چگونه برای مقالات نمودار مناسب بسازیم : قسمت دوم

تاریخ: 1401/07/18

بازدید: 6008

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در این پست به اقدامات لازم قبل از ساخت نمودار مناسب، معرفی انواع نمودارها، نرم‌افزارهای مناسب برای  ساخت نمودار خواهیم پرداخت.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

با امتیاز ریسرچ اینترست در ریسرچ گیت آشنا شویم

تاریخ: 1398/01/31

بازدید: 11468

1398

زمان مطالعه: 3 دقیقه

امتیاز ریسرچ اینترست

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

خلاصه ساز آنلاین رایگان متون

تاریخ: 1402/03/27

بازدید: 199927

1402

زمان مطالعه: 3 دقیقه

تا حالا شده بخواهید مقاله ای را بخوانید ولی حوصله نداشته باشید اما دوست داشته باشید از کلیت مقاله مطلع شوید

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

شناسایی مجلات نامعتبر و جعلی در پزشکی

تاریخ: 1401/12/16

بازدید: 1193

1401

زمان مطالعه: 4 دقیقه

مجلات علمی مسئول ارزیابی مدارک علمی منتشرشده در یک حوزه موضوعی هستند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

پارافریز چیست؟

تاریخ: 1401/04/01

بازدید: 10019

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

پارافریز یا paraphrase ، تبدیل یک جمله به جمله ی دیگر است که همان معنا را می دهد.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

اضافه کردن چند نام به پروفایل گوگل اسکالر

تاریخ: 1401/05/30

بازدید: 2011

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

معمولا محققان از چند نام برای معرفی خود استفاده می‌کنند و در مقالات مختلف خود از نام های متفاوت استفاده می‌کنند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

انوع دسترسی آزاد کدام اند ؟

تاریخ: 1402/07/15

بازدید: 1016

1402

زمان مطالعه: 5 دقیقه

دسترسی آزاد یا Open Access چیست؟

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

تبدیل فینگلیش به فارسی

تاریخ: 1402/08/27

بازدید: 5529

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

از نویسه گردانی ، برای نمایش نوشتار صحیح آوایی کلمات بیگانه استفاده می شود.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

coursera : آموزش آنلاین و رایگان برای همه

تاریخ: 1398/12/27

بازدید: 12719

1398

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

آشنایی با کورسرا

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button