مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

داشتن حق طلاق بهتر است یا دریافت مهریه؟


مهریه از جمله حق و حقوق قانونی زن است و او می‌تواند در صورتی ‌که در زمان عقد مهریه خود را نبخشیده باشد، آن‌را از مرد طلب کند.

 

مهریه از جمله حق و حقوق قانونی زن است و او می‌تواند در صورتی ‌که در زمان عقد مهریه خود را نبخشیده باشد، آن‌را از مرد طلب کند. در واقع اگر مهریه عندالمطالبه باشد، چه در حین زندگی مشترک و چه در زمانی‌که از یکدیگر جدا می‌شوند، باید به‌طور کامل به زن پرداخته شود.

اما موضوعی که شاید در مورد آن مطالبی را خوانده و یا شنیده باشید این است که برخی از خانم‌ها مهریه خود را در قبال گرفتن حق طلاق به آقایان می‌بخشند. در واقع می‌توان این‌گونه بیان کرد که عدم دریافت مهریه از طرف زن برای مرد نوعی ضمانت به شمار می‌آید و به این ترتیب می‌تواند با بخشیدن مهریه‌اش، حق طلاق را به‌دست آورد.

در این مطلب قصد داریم توضیحات کاملی درباره حق طلاق یا همان وکالت در طلاق به شما ارائه دهیم و حقوق خانم در خانواده را به شما معرفی می‌کنیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر آشنایی با موضوع حق طلاق، پاسخ این سوال را دریابید که حق طلاق بهتر است یا مهریه؟

حق و حقوق زن در خانواده چیست؟

همه خانم‌ها بعد از ازدواج حق و حقوقی دارند که مرد بایستی به آن‌ها پایبند بوده و به زن بپردازد. از جمله حق و حقوق زن در خانواده می‌توان به مهریه، نفقه، اجرت المثل، نحله، ارث اشاره کرد که مهریه اصلی‌ترین آن‌ها است.

مهریه

همان‌طور که در ابتدای مطلب نیز اشاره شد، در صورت عندالمطالبه بودن مهریه، مرد ملزم به پرداخت آن، چه در حین زندگی و چه بعد از طلاق به همسرش است. حتی زمانی‌که قصد زن و مرد این باشد که طلاق توافقی بگیرند نیز اگر زوجه مهریه خود را نبخشیده باشد، مرد می‌بایست آن‌را به‌طور کامل به او پرداخت کند.

نفقه

نفقه عبارت است از کمک مالی که یکی از زوجین پس از پایان ازدواج به دیگری پرداخت می‌کند که آن را گاهی نفقه همسر نیز می‌نامند. نفقه خانم شامل مواردی از قبیل مسکن، خوراک، پوشاک و وسایل در حد متناسب با وضعیت مالی زوج در نظر گرفته می‌شود.

اجرت المثل

اجرت المثل به خانم در ازای انجام یک سری اموری در منزل که جز وظایف خانم نبوده، و خانم آنها را به درخواست آقا انجام داده، تعلق می‌گیرد. البته بسیاری از افراد اجرت المثل را با نفقه اشتباه می‌گیرند. در حقیقت نفقه برای برطرف کردن نیازهای خانم در نظر گرفته می‌شود و در صورتی که خانم ناشزه باشند نفقه به ایشان تعلق نمی‌گیرد. اما اجرت المثل مربوط به کارهایی است که جزو وظایف زندگی زناشویی محسوب نمی‌شود ولی خانم آن‌ها را انجام داده است. به عنوان مثال نظافت منزل!


 

حق طلاق چیست؟

در قانون مدنی و ماده 1133 آن گفته شده است که حق طلاق همواره با مرد است، اما اگر او طی وکالتی، حق طلاق را به همسرش بدهد، در این صورت زن نیز می‌تواند از همسر خود طبق شرایطی مشخص جدا شود. در واقع زمانی‌که درخواست طلاق از طرف زن بوده و حق طلاق با او باشد، می‌تواند پس از طی کردن مراحل طلاق و با ارائه دلایل خود به دادگاه از همسر خود طلاق بگیرد.

نکته‌ای که لازم است به آن توجه کنید، این است که اگر حتی مرد به همسر خود وکالت‌نامه‌ای بلاعزل برای طلاق داده باشد نیز هنوز هم حق طلاق از طرف مرد پابرجا است و او می‌تواند برای طلاق دادن زوجه اقدام کند.

به‌طور کلی نیز حق طلاق به 2 شکل در اختیار زن قرار خواهد گرفت که در ادامه به آن اشاره شده است.

  • اگر یکی از شروط عقد، اعطا کردن حق طلاق به زن باشد؛ او می‌تواند به استناد این موضوع از هسمرش با داشتن دلایل کافی طلاق بگیرد.
  • بعد از عقد نیز مرد می‌تواند به همراه همسر خود به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کند و حق طلاق را طی وکالت‌نامه‌ای به او بدهد.

حق طلاق در ازای مهریه

از آن جایی‌که داشتن حق طلاق و گرفتن مهریه از جمله مواردی هستند که در بحث جدایی زن و مرد از یکدیگر نقش دارند، در برخی از پرونده‌های طلاق می‌توان دید که خانم‌ها در ازای به دست آوردن حق طلاق از گرفتن مهریه خود صرف نظر می‌کنند. در واقع این‌گونه می‌توان بیان کرد که برای برخی از خانم‌هایی که می‌خواهند از زوجیت خارج شوند، به دست آوردن حق طلاق در ازای مهریه امری اساسی‌تر است. اما برخی از خانم‌هایی که به فکر زندگی آینده و تامین مخارج خود بعد از طلاق هستند، ممکن است پروسه طولانی طلاق را تحمل کنند تا بتوانند مهریه که از جمله حق و حقوق اصلی آن‌ها است را به دست آورند.

اما نکته قابل ذکر در رابطه با موضوع حق طلاق در ازای مهریه این است که زن و مرد بایستی مشترکا به یکی از دفاتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کنند تا طی وکالت‌نامه‌ای بلاعزل حق طلاق از طرف مرد به زن داده شود. همچنین بایستی ذکر شود که خانم مهریه خود را به‌طور کامل و غیر قابل بازگشت در ازای داشتن حق طلاق به مرد می‌بخشد.

در عین حال باید به این نکته بسیار مهم اشاره کنیم که برخورداری از این دو مورد به صورت همزمان امکان پذیر نخواهد بود و خانم فقط می‌تواند یک مورد را طلب کند.

وکیل برای گرفتن حق طلاق در ازای مهریه چه کمکی به شما خواهد کرد؟

وکیلی که تخصص کافی را در این زمینه داشته باشد، می‌تواند به خانم‌هایی که قصد دارند حق طلاق خود را در ازای مهریه به‌دست آورند به خوبی کمک کند. حتی این امکان را خواهید داشت که مهریه خود را نیز در اسرع وقت با گذشتن از زندگی مشترک و خارج شدن از آن به کمک وکیل خود به دست آورید. از این رو به مواردی که وکیل می‌تواند در این راه به شما کمک کند، اشاره شده است.

  • زمانی‌که از یک وکیل در کنار خود بهره ببرید، این امکان را خواهید داشت که از تمام جزییات قانونی پرونده خود مطلع شوید.
  • وکیل می‌تواند به جای شما در جلسات حاضر شود و از حق شما به درستی دفاع کند.
  • وکیل متخصص قطعا می‌تواند روند رسیدگی به پرونده شما را تسریع بخشد تا در زمان کمتری به آن‌چه که می‌خواهید دست پیدا کنید.

مشاوره تخصصی با وکلای موسسه حقوقی دادنیک

در عین حال شما عزیزانی که نیازمند به یک وکیل مجرب هستید، می‌توانید با موسسه حقوقی دادنیک از طریق شماره تماس‌های موجود در سایت ما ارتباط برقرار کنید. چرا که دادنیک با سال‌ها تجربه در امر خدمت رسانی به موکلین خود در زمینه‌های حقوقی و کیفری توانسته رضایت اکثریت آن‌ها را به‌طور کامل جلب کند.

شما می‌توانید در امور مربوط به خانواده و طلاق، انحصار وراثت، امور مربوط به وکالت ایرانیان داخل و خارج از کشور با وکیل متخصص دادنیک مشورت کنید و بهترین مسیر را در حل مشکلات خود انتخاب کنید.

همچنین لازم به ذکر است که موسسه دادنیک از وکلای پایه یک دادگستری بهره می‌برد و شما عزیزان می‌توانید برای دریافت مشاوره و رسیدگی به پرونده‌های خود از جمله طلاق با آن‌ها در ارتباط باشید تا شما را در تمامی مراحل پروسه پرونده‌تان یاری کنند.

کلام آخر ...

در مطالب بالا سعی بر این بود که مواردی در رابطه با این‌که حق طلاق بهتر است یا مهریه بیان شود. برای این‌که بگوییم حق طلاق بهتر است یا مهریه نیز باید این موضوع را در نظر داشت، خانمی که قصد طلاق دارد، کدامیک را ارزشمندتر می‌داند؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که اگر خانمی فقط قصد خارج شدن از زوجیت را داشته باشد، بهتر است حق طلاق را در ازای بخشیدن مهریه طلب کند. اما اگر خانمی بخواهد زندگی خود را در آسایش و رفاه کامل بعد از طلاق ادامه دهد، پیشنهاد می‌شود که دریافت مهریه را به داشتن حق طلاق ترجیح دهد.

به‌طور کلی نیز می‌توان به این نکته اشاره کرد که با داشتن حق روند رسیدگی به پرونده شما تسریع خواهد بخشید و در مدت زمان کمتری می‌توانید به زندگی مشترک خود پایان دهید. اما برای به دست آوردن مهریه بایستی زمان بیشتری را صرف طلاق گرفتن از همسر خود کنید.

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

همه چیز در مورد مهریه در طلاق توافقی

تاریخ: 1401/03/18

بازدید: 3664

1401

زمان مطالعه: 5 دقیقه

طلاق واژه‌ی تلخی است که این روزها به فراوانی بر سر زبان‌ها شنیده می‌شود. وقتی یک زندگی ناموفق به مرحله طلاق می‌رسد، بهتر است که با ملایمت آن را پشت‌سر گذاشت تا حداقل کمی از فشار روانی که زوجین را آزار می‌دهد، کم کرد

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

انواع طلاق کدام است؟ آشنایی با روش های مختلف طلاق

تاریخ: 1401/06/09

بازدید: 2351

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در مباحث فقهی و حقوقی، طلاق انواع مختلفی دارد که اغلب افراد اطلاعات کافی درباره آن ندارند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

داشتن حق طلاق بهتر است یا دریافت مهریه؟

تاریخ: 1401/08/18

بازدید: 14939

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

مهریه از جمله حق و حقوق قانونی زن است و او می‌تواند در صورتی ‌که در زمان عقد مهریه خود را نبخشیده باشد، آن‌را از مرد طلب کند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

چگونه در زندگی موفق باشیم؟ راز موفقیت در هر کاری

تاریخ: 1401/07/04

بازدید: 4286

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

بالا بودن سطح فرهنگی و داشتن درک درست نسبت به مسائل مختلف، به شما کمک می‌کند که مصمم‌تر و قوی‌تر در راه موفقیت قدم بردارید.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button