ثبت برند و یکی از گام های مهم در پروسه برندینگ هر کسب و کاریست، چرا که همیشه و در تمام متد ها همانقدر که اصل برند تاثیر بسیار زیادی در شناخت شدن و تمایز کسب و کار ها دارد، علامت تجاری نیز مهم و تاثیرگذار بوده است تا جایی که حتی در برخی گروه های کسب و کار تاثیر علامت تجاری بیشتر از نام برند و اشخاص نیز به چشم می خورد. از این رو بحث ایجاد و ثبت برند برای هر نوع کسب و کاری که تصمیم به فعالیت حرفه ای و گسترده داشته باشد لازم و ضروری است.
تعریف علامت تجاری در قانون به این شرح است که هر کسب و کاری می تواند با استفاده از اسم، علامت، نماد، طرح، یا ترکیبی از این موارد را به عنوان علامت تجاری خود انتخاب کند به شرطی که آن علامت جدید و اصل باشد، آن را به ثبت برساند، در این تعریف منظور از اصالت اختصاصی بودن علامت تجاری می باشد و منظور از جدید بودن یعنی با نماد های قبلی که شرکت به ثبت رسانده است تفاوت داشته باشد و شبیه به نماد دیگری نباشد البته برای ثبت برند قوانین و ضوابطی وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
مطابق ماده 30 قانون علامتتجاری، علامت جمعی و نام تجاری عبارتند از:
الف ـ علامت یعنی هر نشان قابل رؤیتی که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد.
ب ـ علامت جمعی یعنی هر نشان قابل رؤیتی که باعنوان علامت جمعی در اظهارنامه ثبت معرفی شود و بتواند مبدأ و یا هرگونه خصوصیات دیگر مانند کیفیت کالا یاخدمات اشخاص حقیقی و حقوقی را که از این نشان تحت نظارت مالک علامت ثبت شده جمعی استفاده میکنند متمایز سازد.
ج ـ نام تجارتی یعنی اسم یا عنوانی که معرف و مشخصکننده شخص حقیقی یاحقوقی باشد.
به منظور ثبت برند دو روش متفاوت وجود دارد که اگر از هرکدام از این روش ها استفاده کنیم در نهایت نتیجه یکی بوده و موفق به ثبت برند کسب و کار خود خواهیم شد، روش اول اقدام شخصی و یا تعیین وکیل قانونی برای این امر و روش دوم اقدام به عقد قرار داد با شرکت های ثبتی فعال در این حوزه می باشد که در ادامه با مزایا و تفاوت های این دو روش بیشتر آشنا خواهید شد، با ما همراه باشید تا نگاهی تخصصی به مهمترین موضوعات مطرح در حوزه ثبت برند مانند: مراحل ثبت، مدارک لازم برای ثبت برند، هزینه ها و مدت زمان ثبت برند داشته باشیم.
ثبت شرکت
ثبت شرکت و ثبت تغییرات ، دو موضوع بسیار پر تکرار در زمینه فعالیت های تجاری هستند که می توانند مزیت ها و دستاورد های بسیاری را برای صاحبین مشاغل در بر داشته باشند.
مجموعه ثبتی کار اندیش در این مقاله بر آن است که شمایی کلی از حوزه ثبت شرکت و تغییرات مربوط به آن را با شما در میان بگذارد لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
شاید اولین و مهمترین مزیتی که ثبت شرکت می تواند برای صاحبین هر نوع کسب و کاری داشته باشد موضوع به رسمیت شناخته شدن فعالیت وی در بین رقبا و بازار های جهانی و البته برخورداری از امتیازاتی باشد که به واسطه ثبت شرکت از طرف دولت و ارگان های مربوطه داخلی شامل حال کسب و کار آنها می شود.
از لحاظ قانونی تعریفی که به عنوان تعیین کننده ماهیت موضوع شرکت در اساسنامه وزارت صمت مشخص شده است به این مضمون است که هر نوع تشکل تجاری که دربردارنده فعالیت کسبی بوده و شامل دو نفر یا بیشتر به عنوان گرداننده و اعضا باشد، می تواند تحت عنوان شرکت به ثبت رسیده و مجوز فعالیت دریافت نماید. این شرکت ها می توانند در انواع مختلفی مانند شرکت سهامی خاص یا عام، شرکت مسئولیت محدود، شرکت تعاونی و... به ثبت برسند که برای هرکدام از آنها چهارچوب و قوانین خاصی وجود دارد که باعث تفکیک حوزه و اختیارات شرکت مذبور می شود.
ثبت تغییرات ( ثبت صورتجلسه )
با توجه به مشخصات و مدارک کاملا دقیقی که به هنگام ثبت شرکت از متقاضیان درخواست و دریافت می شود و شرکت ها طبق همان مدارک و مشخصات به رسمیت شناخته می شوند، بسیار مورد اهمیت است که در تمام طول فعالیت شرکت هیچگونه تغییری در مدارک ارائه شده در ابتدای ثبت به وجود نیاید و در صورت ایجاد حتی کوچکترین تغییر مانند تغییر آدرس و... استقرار شرکت سریعا و در مدت معلوم این تغییرات به اداره کل ثبت اسناد معنوی کشور اعلام شده و به پرونده شرکت مذبور الصاق شود، در صورتی که صاحبان شرکت در این امر کوتاهی کرده و یا در مدت تعیین شده اظهار نامه لازم را تسلیم ننمایند مطمئنا دچار مشکلاتی از قبیل ممانعت از فعالیت، باطل شدن مجوز فعالیت و جریمه های نقدی خواهند شد.
لازم به ذکر است با توجه به پیچیدگی های خاصی که در این دو امر یعنی ثبت شرکت و ثبت صورتجلسه شرکت در نظام بروکراسی اداری کشور وجود دارد و لازم است که افراد آشنایی های لازم را با نحوه طی روند و مراحل این امور را داشته باشند، معمولا صاحبان کسب و کار ها ترجیح می دهند خود به شخصه وارد کشمکش های اداری نشده و مراحل مربوط را توسط نمایندگانی که تخصص و تجربه کافی را در این زمینه دارند انجام دهند که مطمئنا هم از لحاظ زمان و هم هزینه مقرون به صرفه تر بوده و احتمال موفقیت کار نیز بیشتر خواهد بود.
مجموعه ثبتی کار اندیش با بیش از بیست سال سابقه و تجربه جزو اولین شرکت های ارائه دهنده خدمات تخصصی ثبتی ( ثبت صورتجلسه و... ) در کشور می باشد که با تکیه به تجربیات و سابقه ای که در حوزه ثبت شرکت و امور مربوطه دارد می تواند نماینده ای دلسوز و حرفه ای برای انجام امور ثبتی از جمله ثبت صورتجلسه برای صاحبین کسب و کار بوده و در تهایت تعهد و تخصص اقدام به پیشبرد اهداف شما در این بستر نماید.